Гостренькі баклажани наче гриби із солодким перцем на зиму
Зберегти баклажани на зиму дуже легко. Існує багато способів законсервувати цю ягоду. Так-так баклажан це ягода, а не овоч як звикли рахувати багато хто. Ще цю ягоду називають «синенький», але на його смак це не впливає.
Баклажани в зимовий період послужать гарним салатом до гарніру або як закуска на святковому столі. Наш варіант це баклажани як гриби, рецепт швидкий та смачний.
Інгредієнти:
- баклажани — 3 кг.,
- червоний солодкий перець – 2 кг.,
- часник – 1 склянка зубчиків,
- 3-4 стручки гіркого перцю,
- оцет — 1 склянка,
- цукор -1 склянка,
- олія соняшникова — 1 склянка,
- сіль – 1 ст. ложка
Баклажани як гриби: рецепт швидкий та смачний з покроковими фото
Баклажани промити під проточною водою, обрізати хвостики, акуратно вони у баклажану колючі. Нарізати кубиками середньої величини.
Очистити часник. Нам потрібна одна склянка часнику.
Перець очистити від насіння, помити, розділити на частини, його пропускатимемо через м’ясорубку.
Перець у цьому рецепті використовуємо переважно червоного кольору. Він гармонійно потім виглядатиме у салаті з баклажанів, що порадує взимку.
Перець, часник та гіркий перець перемолоти в м’ясорубці. Якщо ваш гіркий перець дуже пекучий, використовуйте менше, ніж зазначено в рецепті.
Викласти у велику каструлю нарізані баклажани, додати перемелений перець із часником та гірким перцем. Тепер засипати 1 склянку цукру, 1 столову ложку солі. Налити 1 склянку оцту та 1 склянку соняшникової олії. Баклажани як гриби варимо близько 40 хвилин.
Поки що вони варяться приготувати банки для закочення.
Нині все більше зручності додають банки, у яких кришки самі закручуються. Банки помити, застосовуючи харчову соду, а не хімію, і стерилізувати разом з кришками зручним для вас способом. Варіантів стерилізації також зараз величезний вибір. Хтось робить це в мікрохвильовій печі, хтось використовує духовку, а хтось тримає їх над парою.
У гарячі банки накладаємо наші гострі баклажани та закриваємо кришкою. Ставимо під ковдру до повного остигання. Ось такий швидкий та смачний рецепт баклажанів як гриби.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!