Баклажани по-турецьки – рецепт бомба! Готую тепер щодня
Відколи спробувала цей рецепт, готую баклажани по-турецьки в духовці з овочами майже щодня. Неймовірно смачні, соковиті баклажани з овочевою начинкою сподобалися всій моїй родині.
Сьогодні вирішила поділитися з вами оригінальною закускою з баклажанів з овочами по-турецьки. Вживати її можна як у теплому, так і холодному вигляді.
Незважаючи на те, що з цією стравою доведеться повозитися, витрачений час окупиться вдячністю ваших близьких за таку смакоту. Пробуйте! Вам має сподобатися!
Баклажани по-турецьки найсмачніший рецепт швидкого приготування
Продукти:
- Баклажани – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Морква свіжа – 2 – 3 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Олія — 0,5 склянки
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Зелень петрушки – за бажанням
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 45 хвилин
- Кількість порцій – 4
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Баклажани вимити, обсушити, обрізати з двох сторін, а потім нарізати вздовж тонкими пластинами, посипати сіллю і залишити на 30 хвилин для виділення гіркого соку.
Цибулини очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.
Помідори вимити, вирізати місця з’єднання з плодоніжкою, після чого нарізати м’якоть дрібними кубиками. Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити при помішуванні до напівм’якості.
До цибулі додати моркву та помідори.
Овочі обсмажити до м’якості, наприкінці смаження посипати перцем і сіллю та перемішати.
Пластини баклажанів вимити в холодній воді та добре обсушити у серветці. Після цього обсмажити їх на олії з двох сторін до легкого підрум’янювання.
Покласти одну із пластин на обробну дошку, покрити шаром овочевої начинки та акуратно притиснути по всій поверхні вилкою.
Всі пластини, що залишилися, також покрити начинкою і скласти в стопку так, щоб вийшов цілий баклажан. Щоб вся конструкція зберегла форму, бажано скріпити її двома дерев’яними шпажками.
Акуратно перекласти стопку в посуд для запікання, трохи змащену олією.
Покладені баклажани з начинкою запікати в духовці, розігрітій до 180 ° С протягом 15-20 хвилин.
Перекласти баклажани на блюдо сервіровки і вийняти шпажки.
При подачі нарізати баклажани на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!