Меню

Гарячі страви 10.08.2023

Баклажани по-турецьки – рецепт бомба! Готую тепер щодня

Відколи спробувала цей рецепт, готую баклажани по-турецьки в духовці з овочами майже щодня. Неймовірно смачні, соковиті баклажани з овочевою начинкою сподобалися всій моїй родині.

Сьогодні вирішила поділитися з вами оригінальною закускою з баклажанів з овочами по-турецьки. Вживати її можна як у теплому, так і холодному вигляді.

Для приготування краще взяти товщі баклажани, вони при запіканні легше зберігають форму.

Незважаючи на те, що з цією стравою доведеться повозитися, витрачений час окупиться вдячністю ваших близьких за таку смакоту. Пробуйте! Вам має сподобатися!

Баклажани по-турецьки найсмачніший рецепт швидкого приготування

Продукти:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква свіжа – 2 – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Олія — 0,5 склянки
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Зелень петрушки – за бажанням

  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 45 хвилин
  • Кількість порцій – 4

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

овочі

Баклажани вимити, обсушити, обрізати з двох сторін, а потім нарізати вздовж тонкими пластинами, посипати сіллю і залишити на 30 хвилин для виділення гіркого соку.

баклажани

Цибулини очистити, розрізати навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями.

цибуля

Помідори вимити, вирізати місця з’єднання з плодоніжкою, після чого нарізати м’якоть дрібними кубиками. Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.

морква

Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити при помішуванні до напівм’якості.

смажити

До цибулі додати моркву та помідори.

начинка

Овочі обсмажити до м’якості, наприкінці смаження посипати перцем і сіллю та перемішати.

начинка

Пластини баклажанів вимити в холодній воді та добре обсушити у серветці. Після цього обсмажити їх на олії з двох сторін до легкого підрум’янювання.

смажені баклажани

Покласти одну із пластин на обробну дошку, покрити шаром овочевої начинки та акуратно притиснути по всій поверхні вилкою.

баклажани по-турецькі

Всі пластини, що залишилися, також покрити начинкою і скласти в стопку так, щоб вийшов цілий баклажан. Щоб вся конструкція зберегла форму, бажано скріпити її двома дерев’яними шпажками.

баклажани по-турецькі

Акуратно перекласти стопку в посуд для запікання, трохи змащену олією.

баклажани по-турецькі

Покладені баклажани з начинкою запікати в духовці, розігрітій до 180 ° С протягом 15-20 хвилин.

баклажани по-турецькі

Перекласти баклажани на блюдо сервіровки і вийняти шпажки.

баклажани по-турецькі

При подачі нарізати баклажани на порції.

баклажани по-турецькі

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons