Закуска з баклажанів перед якою ніхто не встоїть
Соковиті, пікантні, злегка гострі баклажани з овочами, часником та зеленню. Дуже смачна та проста закуска з маринованих баклажанів з овочами. Чим довше маринується, тим смачніше виходить.
Продовжуємо насолоджуватися сезонними стравами із баклажанів. Синенькі плоди можна не тільки смажити, консервувати в будь-якому вигляді, але готувати з них оригінальні та смачні закуски. Уявляю вам одну з них. Готується страва легко, без жодних проблем, а в період сезону овочів воно не позначиться на вашому гаманці. Пробуйте та ділитесь враженнями!
Продукти
- Баклажани – 1 кг
- Морква середня – 1 шт.
- Перець солодкий свіжий стручковий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Зелень петрушки – 1 невеликий пучок
- Олія — 4 ст. ложки
- Сіль — 1 ч. ложка
Маринад:
- Вода – 2 ст. ложки
- Оцет 9% — 2 ст. ложки
- Цукор-пісок – 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Найсмачніша закуска з баклажанів, маринованих з овочами
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 30 хвилин + час для маринування
- Кількість порцій – 6
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Баклажани вимити, відрізати частину м’якоті з плодоніжкою, нарізати кружальцями завтовшки 8-10 мм, викласти в миску, посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин для виділення гіркого соку. Після цього кружечки добре промокнути серветкою.
Викласти баклажани на сковороду з невеликою кількістю олії та партіями злегка обсмажити. Кухлі повинні добре зберігати форму і пружність і не стати в’ялими.
Викласти баклажани на тарілку та остудити.
Цибулину очистити, розрізати вздовж навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями. Моркву вимити, очистити і натерти на тертці для моркви корейською.
Стручок солодкого перцю очистити від плодоніжки, розрізати вздовж на 4 частини, а потім кожну четвертинку нашаткувати тонкою соломкою.
На сковороду з олією викласти перець, моркву та цибулю.
При помішуванні овочі трохи обсмажити, але не до м’якості. Вони мають стати більш податливими, але зберегти крихтість.
Зелень петрушки вимити у проточній воді, обсушити та дрібно нарізати. Зубчики часнику очистити від сухої оболонки та порубати.
Для маринаду з’єднати воду, оцет, цукор та трохи солі до смаку.
Злегка обсмажені овочі остудити, додати зелень петрушки та часник і полити маринадом.
Все добре перемішати.
У об’ємний контейнер викласти шар баклажанів.
Поверх нього рівномірно нанести шар овочів із маринадом.
Шари повторити, доки не закінчаться всі інгредієнти. Яким буде останній шар – не важливо.
Контейнер закрити кришкою та залишити для маринування щонайменше на 4 години або відправити на ніч у холодильник. У процесі маринування контейнер потрібно періодично струшувати, щоб овочі більш рівномірно промариновувалися.
Подати мариновану закуску з баклажанів з морквою до картоплі або м’яса.
Галина
Дякую за рецепт! Дуже люблю баклажани! Спробую зробити мариновані!