Меню

Закуски 9.08.2023

Закуска з баклажанів перед якою ніхто не встоїть

Соковиті, пікантні, злегка гострі баклажани з овочами, часником та зеленню. Дуже смачна та проста закуска з маринованих баклажанів з овочами. Чим довше маринується, тим смачніше виходить.

Продовжуємо насолоджуватися сезонними стравами із баклажанів. Синенькі плоди можна не тільки смажити, консервувати в будь-якому вигляді, але готувати з них оригінальні та смачні закуски. Уявляю вам одну з них. Готується страва легко, без жодних проблем, а в період сезону овочів воно не позначиться на вашому гаманці. Пробуйте та ділитесь враженнями!

Бажано взяти молоді баклажани без сформованого насіння. Краще, якщо вони будуть довгими та тонкими.

Продукти

  • Баклажани – 1 кг
  • Морква середня – 1 шт.
  • Перець солодкий свіжий стручковий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Зелень петрушки – 1 невеликий пучок
  • Олія — 4 ст. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка

Маринад:

  • Вода – 2 ст. ложки
  • Оцет 9% — 2 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Найсмачніша закуска з баклажанів, маринованих з овочами

  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 30 хвилин + час для маринування
  • Кількість порцій – 6

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

овочы

Баклажани вимити, відрізати частину м’якоті з плодоніжкою, нарізати кружальцями завтовшки 8-10 мм, викласти в миску, посипати сіллю, перемішати і залишити на 15 хвилин для виділення гіркого соку. Після цього кружечки добре промокнути серветкою.

баклажани

Викласти баклажани на сковороду з невеликою кількістю олії та партіями злегка обсмажити. Кухлі повинні добре зберігати форму і пружність і не стати в’ялими.

баклажани на сковороды

Викласти баклажани на тарілку та остудити.

кружочки баклажанів

Цибулину очистити, розрізати вздовж навпіл, а потім кожну половинку нашаткувати тонкими півкільцями. Моркву вимити, очистити і натерти на тертці для моркви корейською.

морква й цибуля

Стручок солодкого перцю очистити від плодоніжки, розрізати вздовж на 4 частини, а потім кожну четвертинку нашаткувати тонкою соломкою.

червоний перець

На сковороду з олією викласти перець, моркву та цибулю.

смажити овочі

При помішуванні овочі трохи обсмажити, але не до м’якості. Вони мають стати більш податливими, але зберегти крихтість.

смажені овочі

Зелень петрушки вимити у проточній воді, обсушити та дрібно нарізати. Зубчики часнику очистити від сухої оболонки та порубати.

часник та зелень

Для маринаду з’єднати воду, оцет, цукор та трохи солі до смаку.

маринад

Злегка обсмажені овочі остудити, додати зелень петрушки та часник і полити маринадом.

Все добре перемішати.

мариновані овочі

У об’ємний контейнер викласти шар баклажанів.

баклажани

Поверх нього рівномірно нанести шар овочів із маринадом.

шар овочів

Шари повторити, доки не закінчаться всі інгредієнти. Яким буде останній шар – не важливо.

баклажани

Контейнер закрити кришкою та залишити для маринування щонайменше на 4 години або відправити на ніч у холодильник. У процесі маринування контейнер потрібно періодично струшувати, щоб овочі більш рівномірно промариновувалися.

закуска з баклажанів, маринованих з овочами закуска з баклажанів, маринованих з овочами

Подати мариновану закуску з баклажанів з морквою до картоплі або м’яса.

закуска з баклажанів, маринованих з овочами
Коментарі до статті: 1
  1. Галина

    Дякую за рецепт! Дуже люблю баклажани! Спробую зробити мариновані!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons