Меню

Рецепти на зиму 14.09.2023

Баклажани по-грузинськи на зиму — смачний рецепт з солодким перцем

 

Баклажани по-грузинськи дуже смачна закуска, особливо повинна сподобатися любителям гострої їжі. Дуже смакують ці гостренькі баклажани що під чарочку, що просто до любого гарніру чи м’яса.

Вам знадобиться:

  • Баклажани – 2 кг;
  • Перець болгарський (бажано червоний) – 1 кг;
  • Перець гострий – 1 прим.;
  • Часник – 100 г;
  • Кинза чи петрушка – 100 г;
  • Сіль – 3 ст.
  • Цукор – 2 ст.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.;
  • Олія – 150 мл.

овочі

Баклажани по-грузинськи на зиму, гостра закуска

1. Баклажани добре помийте, видаліть плодоніжки і наріжте кружальцями завтовшки близько 1,5 см. Баклажани складіть у глибоку миску.

баклажани

2. Посоліть баклажани (2 ст.л.) та залиште на 1,5 години, щоб вони дали сік.

баклажани по-грузинськ

3. Часник очистіть. У болгарського перцю видаліть плодоніжку та насіння, помийте, обсушіть і наріжте великими шматочками. Для приготування баклажанів по-грузинськи краще використовувати перець червоного кольору, так страва буде гарніше виглядати. Також промийте гострий перець і наріжте.

часник і перець

4. Пропустіть через м’ясорубку спочатку перець, а потім часник.

перець перемолоти

5. Кінзу добре помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Перекладіть зелень до перцю із часником.

кінза

6. Додайте залишок солі (1 ст.л.), цукор та оцет.

заправка

7. Все добре перемішайте і дайте заправці настоятися.

заправка 2

8. Баклажани добре відіжміть.

баклажани

9. Розкладіть шматочки баклажанів на паперовий рушник.

баклажани по-грузинськ

10. Розігрійте олію на сковорідці і почніть обсмажувати баклажани.

смажити баклажани

11. Баклажани необхідно обсмажити до золотистого кольору. Таким чином приготуйте всі баклажани, при необхідності підливаючи олію на сковорідку.

баклажани по-грузинськ

12. Готові баклажани перекладіть у миску, застелену паперовим рушником.

баклажани по-грузинськ

13. У стерилізовані банки викладіть шаром баклажани.

баклажани по-грузинськ

14. Налийте зверху 2 столові ложки заправки.
15. Злегка ущільніть баклажани за допомогою вилки.

баклажани по-грузинськ

16. Таким чином чергую ряд баклажанів, і заправки наповніть банку догори.

баклажани по-грузинськ

17. Баночки накрийте кришками, поставте в глибоку каструлю. У каструлю налийте воду, банки необхідно простерилізувати 15 хвилин після закипання.

баклажани по-грузинськ

18. Банки закатайте переверніть і укутайте чимось теплим, залиште на 8 годин, потім розмістіть на зберігання. Виходить приблизно чотири банки по 0,5 л та одна банка об’ємом 0,4 л.

баклажани по-грузинськ баклажани по-грузинськ

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons