Баклажани по-грузинськи на зиму — смачний рецепт з солодким перцем
Баклажани по-грузинськи дуже смачна закуска, особливо повинна сподобатися любителям гострої їжі. Дуже смакують ці гостренькі баклажани що під чарочку, що просто до любого гарніру чи м’яса.
Вам знадобиться:
- Баклажани – 2 кг;
- Перець болгарський (бажано червоний) – 1 кг;
- Перець гострий – 1 прим.;
- Часник – 100 г;
- Кинза чи петрушка – 100 г;
- Сіль – 3 ст.
- Цукор – 2 ст.
- Оцет 9% – 4 ст.л.;
- Олія – 150 мл.
Баклажани по-грузинськи на зиму, гостра закуска
1. Баклажани добре помийте, видаліть плодоніжки і наріжте кружальцями завтовшки близько 1,5 см. Баклажани складіть у глибоку миску.
2. Посоліть баклажани (2 ст.л.) та залиште на 1,5 години, щоб вони дали сік.
3. Часник очистіть. У болгарського перцю видаліть плодоніжку та насіння, помийте, обсушіть і наріжте великими шматочками. Для приготування баклажанів по-грузинськи краще використовувати перець червоного кольору, так страва буде гарніше виглядати. Також промийте гострий перець і наріжте.
4. Пропустіть через м’ясорубку спочатку перець, а потім часник.
5. Кінзу добре помийте, обсушіть і дрібно наріжте. Перекладіть зелень до перцю із часником.
6. Додайте залишок солі (1 ст.л.), цукор та оцет.
7. Все добре перемішайте і дайте заправці настоятися.
8. Баклажани добре відіжміть.
9. Розкладіть шматочки баклажанів на паперовий рушник.
10. Розігрійте олію на сковорідці і почніть обсмажувати баклажани.
11. Баклажани необхідно обсмажити до золотистого кольору. Таким чином приготуйте всі баклажани, при необхідності підливаючи олію на сковорідку.
12. Готові баклажани перекладіть у миску, застелену паперовим рушником.
13. У стерилізовані банки викладіть шаром баклажани.
14. Налийте зверху 2 столові ложки заправки.
15. Злегка ущільніть баклажани за допомогою вилки.
16. Таким чином чергую ряд баклажанів, і заправки наповніть банку догори.
17. Баночки накрийте кришками, поставте в глибоку каструлю. У каструлю налийте воду, банки необхідно простерилізувати 15 хвилин після закипання.
18. Банки закатайте переверніть і укутайте чимось теплим, залиште на 8 годин, потім розмістіть на зберігання. Виходить приблизно чотири банки по 0,5 л та одна банка об’ємом 0,4 л.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!