Карамелізовані баклажани — закуска яку наминають за обидві щоки
Якщо ви ніколи не куштували карамелізовані баклажани, саме час приготувати і спробувати. Це дуже смачна закуска, яку можна подати як до домашнього, так і святкового столу. Ніжна м’якоть баклажанів з карамельною скоринкою, просочена кисло-солодким соусом, не залишить вас байдужими.
Баклажани, за цим рецептом, добре поєднуються з м’ясом і рибою. Однієї порції точно буде мало. Карамелізовані баклажани — закуска, яку гості наминають за обидві щоки і просять ще.
Інгредієнти:
- Баклажани 200 г
- Оцет рисовий 20 мл
- Олія 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Паприка сушена 0,5 ч. л.
- Цукор 1,5 ст.
- Кріп 0,5 пучка
Карамелізовані баклажани, дуже смачний рецепт з покроковими фото
- Час приготування: 20 хвилин
- Кількість порцій: 1
Для приготування купуйте баклажани із щільною м’якоттю, без ознак псування та механічних пошкоджень. Овочі добре промийте та обсушіть рушником. З обох боків обріжте хвостики. Наріжте середніми брусочками. Підійде будь-який сорт баклажанів.
У глибоку сковороду влийте олію без запаху і добре розігрійте. Викладіть брусочки баклажанів. Обсмажте на сильному вогні до золотистості з одного боку.
Акуратно переверніть на другий бік і продовжіть обсмажувати в тому ж режимі до рум’яної скоринки.
Влийте рисовий оцет. Можна замінити яблучним чи бальзамічним.
За смаком підсоліть, додайте цукор та сушену паприку. Можете додати додаткові прянощі, на ваш розсуд. Ставте на помірний вогонь. Готуйте 5-7 хвилин до випаровування всієї рідини. Соус загусне, і баклажани покриються карамельною скоринкою.
Очистіть зубок часнику та дрібно наріжте. Додайте в сковороду до баклажанів. Перемішайте та прогрійте близько хвилини.
Промийте та обсушіть гілочки кропу чи іншої зелені. Дрібно наріжте. Посипте смажені овочі та відключіть вогонь.
Карамелізовані баклажани готові. Дайте їм охолонути і подавайте до столу.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!