Салат Карпатський, дуже легкий та ніжний
Капуста в будь-якому вигляді – найбажаніший овоч на нашому столі. Особливо гарна вона в салатах, яких налічується більше сотні, оскільки ідеально поєднується з багатьма продуктами. Сьогодні я ділюся надзвичайно освіжаючим салатом з капусти з кисло-солодкими яблуками, а смак його доповнюють горіхи та сир.
Подати такий салат краще, як окрему страву на перекус, але за бажання можна запропонувати і до гарніру, і до риби, і до м’яса. Пробуйте!
Продукти:
- Капуста білокачанна свіжа – 160 г
- Яблука кисло-солодкі – 160 г
- Ядра волоських горіхів – 50 г
- Сир твердий – 50
- Майонез – 60 г
- Кориця мелена – до смак
- Кислота лимонна – за потребою
- Зелень петрушки – за потребою
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль за смаком
Салат Карпатський, рецепт класичний із капустою
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Лимонну кислоту та цукор розвести в невеликій кількості води та добре розмішати.
Горіхи дрібно посікти або розкотити в крихту за допомогою качалки під харчовою плівкою.
Сир натерти на дрібній тертці.
Капусту тонко нашаткувати і злегка пом’яти із сіллю.
Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та нарізати тонкою соломкою.
З’єднати капусту та яблука, посипати за смаком корицею, збризкати розчином лимонної кислоти та заправити майонезом.
Салат ретельно перемішати.
Отриману масу викласти в салатник гіркою, зверху посипати горіхами та сиром та прикрасити зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!