Запечена сьомга з лимоном та вершками, рецепт – пальчики оближеш
Якщо ви хочете запекти смачну червону рибу, пропонуємо вам безпрограшний рецепт, за яким виходить соковита та смачна сьомга.
Відмінним варіантом для вашого святкового меню буде запечена сьомга: рецепт приготування цієї страви досить простий, а риба, приготована по ньому, виходить дуже соковитою, з ніжними нотками пряного розмарину та вершків. Така риба стане чудовим доповненням до гарячих страв на Новий рік чи будь-яке інше свято.
Інгредієнти:
- 3 стейки свіжомороженої або свіжої сьомги;
- половина лимона;
- свіжий або сушений розмарин;
- вершки 21% жирності – 100 мл;
- сіль, перець, улюблені спеції – до смаку;
- трохи олії для змащування форми.
Сьомга запечена в духовці з лимоном та вершками, дуже смачний та простий рецепт
Для приготування запеченої сьомги за цим рецептом знадобиться зовсім небагато інгредієнтів, оскільки смак цієї риби сам по собі благородний та самодостатній, тому зайвими спеціями можна лише зіпсувати страву. Зі спецій використовується лише невелика кількість розмарину та перцю, а прекрасні смакові нотки червоної риби добре відтіняться за рахунок лимонного соку та вершків. Ну, і «перлиною» нашої святкової гарячої страви, звичайно ж, буде сьомга.
Очевидно, до свіжості риби необхідно пред’являти особливі вимоги. Адже риба, як і інші продукти, які ми вживаємо, повинна бути виключно якісною.
Отже, беремо лише найкращу рибу, чистимо і промиваємо під струменем води. Якщо риба морожена, то її перед обробкою необхідно розморозити в прохолодній підсоленій воді.
Потім кожен стейк розрізаємо вздовж на 2 частини та виймаємо всі кістки.
Тепер нам потрібно замаринувати сьомгу. Для цього поміщаємо підготовлену рибку в глибоку ємність, посипаємо спеціями, додаємо трохи солі та поливаємо лимонним соком. Нехай риба постоїть близько півгодини.
Після того, як лимонний сік вбереться, заливаємо сьомгу вершками. Вершки додавати відразу не варто, тому що через кислоту лимона вершки згорнуться. Маринуємо сьомгу ще близько 15 хвилин.
Потім викладаємо шматочки сьомги в жароміцну форму, змащену олією, і ставимо в розігріту духовку до 190 градусів. Скільки готуватиметься запечена сьомга? Рецепт приготування розрахований приблизно на 15 хвилин запікання, але, залежно від величини шматочків, ви можете трохи зменшити або збільшити цей час. Важливо не пересушити рибу, тож контролюйте цей процес.
Готову запечену сьомгу можна подати із зеленню та лимоном, а прекрасним гарніром буде картопля або рис.
Марк
Цей рецепт запеченої сьомги з лимоном та вершками пропонує найкращий спосіб підкреслити натуральний смак риби. Легкий маринад з розмарину та лимона додає свіжості, а вершки роблять її надзвичайно ніжною. Це ідеальний варіант для святкового столу – швидко, просто та надзвичайно смачно! 🍋🐟 #РибнийФестин