Мариновані помідори на зиму за гарним рецептом без стерилізації
Традиційні мариновані помідори – одна з найулюбленіших закусок на зимових посиденьках із друзями або просто пікантна добавка до вечері. Це тільки один з варіантів, рецептів приготування таких помідорів дуже багато, але цей рецепт один з наших улюблених.
Мариновані помідори на зиму у банках без стерилізації
Склад на дві банки по 1,5 літра:
- 1,5 кг невеликих червоних помідорів
- 2 солодких перцю
- 3-4 зубчики часнику
- 2 листи хрону
- По 2-3 листи вишні та смородини на кожну банку
- По 2 парасольки кропу на кожну банку
- 2 ст. л. кам’яної солі
- 5 ст. л. цукру
- 1 ч. л. лимонної кислоти
- По 3-4 горошини чорного перцю на кожну банку
- 2 лаврові листи
- 1,6 літра води
- Гострий перець за бажанням.
Як зробити смачні мариновані помідори на зиму у банках без стерилізації
Добре підготуйте банки, вимийте їх содою та стерилізуйте. Вимийте листя хрону, листя вишні та смородини, парасольки кропу. Розкладіть їх по банкам на дно.
Щільно покладіть помідори в банки.
Перець помийте, видаліть насіння та плодоніжку, розріжте на часточки. Заповніть перцем порожнечі між помідорами.
Закип’ятіть воду і обережно влийте окріп у банки. Накрийте кришками та дайте постояти хвилин десять.
Злийте воду з банок у каструльку та поставте на вогонь.
Для одержання розсолу додайте у воду сіль.
Додайте в розсіл цукор.
Додайте в розсіл лавровий лист та перець горошком.
Почистіть часник, розріжте часточки навпіл і покладіть у банки, однакову кількість у кожну банку.
Покладіть по невеликому шматочку гострого перцю у кожну банку.
Покладіть по пів чайної ложки лимонної кислоти у кожну банку з помідорами.
Розсіл доведіть до кипіння.
Акуратно влийте розсіл у кожну банку так, щоб він закривав помідори зверху.
Закрийте банки кришками та закатайте мариновані помідори на зиму. Можна скористатися банками з гвинтовими кришками, робити все так само.
Переверніть банки на кришки, перевіряючи, чи не витікає розсіл. Залишіть банки вгору дном у теплому місці, накривши їх ковдрою, щоб вони повільно остигали. Після остигання переверніть мариновані помідори в нормальне положення і приберіть на зберігання в темне прохолодне місце.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!