Смачніші за ці помідори я ще не їла! Мариновані помідори в літрових банках
Червоні консервовані помідори на зиму в рожевому маринаді з яблуком і цибулею.
Коли я одного разу спробувала ці мариновані помідори на зиму, я прийшла в повне захоплення – смачніші за ці помідори я ще не їла. З того часу такі тільки й роблю. Ви можете використовувати рецепт для однієї 2-літрової банки або зробити як я, тобто використовувати дві банки по 1 літр.
Для консервації 2-х літрових баночок нам знадобиться:
- — щільні червоні помідори 1 кг;
- — невелика цибулина 1 шт.;
- — кисле яблуко 1 шт.
- — сирий буряк невеликого розміру 1 шт.
- — сіль 1 ст. л. без верху;
- — цукор 100 гр.;
- — 9% харчовий оцет 4 ст. л.;
- — банки та кришки для консервації.
Мариновані помідори на зиму в літрових банках, дуже смачний рецепт з фото
Приготування:
Ретельно миємо помідори і за допомогою зубочистки протикаємо до кожної помідори по кілька дірочок (щоб запобігти розтріскуванню шкірки при ошпарюванні).
Цибулю очищаємо і нарізаємо кільцями.
Яблуко ріжемо на невеликі часточки.
Відрізаємо кілька кружечків буряків.
У стерильні банки викладаємо помідори, переклавши їх кількома кільцями цибулі, часточками яблука та кружальцями буряків.
Заливаємо помідори окропом і залишаємо до охолодження (до тієї температури, при якій банку комфортно взяти руками).
Потім розсіл зливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор та оцет і доводимо до кипіння.
Розсолом, що кипить, заливаємо помідори, закочуємо, перевертаємо і укутуємо в теплу ковдру до повного остигання.
Дивовижні, смачні, мариновані помідори на зиму, з яблуком та буряком, готові знову порадувати нас своїм чудовим смаком.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!