Зелені помідори мариновані на зиму — дуже хрумкі, пряні та смачні
Хрумкі зелені помідори зі спеціями, порадують вас довгою зимою відмінним смаком і послужать прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.
Хочу поділитися з вами просто смачним рецептом маринованих зелених помідорів на зиму. Років 20 тому, я вийшла заміж якраз у сезон консервації помідорів, і вирішила насамперед зробити на зиму зелені помідори, яких на городі у моєї свекрухи було достатньо. Загалом свекор дуже скептично дивився як я цим займаюся і часом навіть кепкував з мене в тому сенсі що: «робити мені нічого». Проте взимку я нарешті дочекалася, так би мовити, визнання своїх заслуг та кулінарного таланту. Помідори з’їли дуже швидко, вони були: пряні, хрусткі з легкою гостринкою і на другий рік уже свекор просив зробити такі закуски якомога більше.
Зелені помідори на зиму, рецепт з фото пальчики оближеш
Знадобиться:
- 8 кг зелених помідорів;
- 5 шт. червоного болгарського перцю
- 2 шт. гіркого перцю;
- 200 гр петрушки
- 200 гр селери:
- 100 гр кропу;
- 20 зубчиків часнику.
Маринад:
- 6 літрів води;
- 1 ст солі;
- 1 ст оцту (9%);
- 2 ст. цукру.
Рецепт маринованих зелених помідорів на зиму з фото покроково
Насамперед миємо перець, відриваємо корінці і пропускаємо через м’ясорубку.
Зелень миємо, і тут є вибір: або дрібно нарізати, або пропустити через ту м’ясорубку. Я зазвичай пропускаю після перцю. Це швидше, ніж нарізати, а м’ясорубку все одно треба буде помити.
Змішати перець та зелень, додати 20 великих зубчиків товченого часнику (просто через прес пропустіть), таким чином ми приготували приправу для помідорів.
8 кг зелених помідорів: помити, порізати на дві або чотири частини (до кінця не дорізаючи) і наповнити приправою.
Скласти у чисті банки. Я зазвичай беру на 2 літри та 1,5 літри. Оскільки менші банки це мало для нашої родини.
Готуємо маринад: 6 літрів води + 1 ст. солі + 1 ст. оцту (9%) + 2 ст. цукру. Коли маринад закипить, вимкнути і залишити трохи охолонути, хвилин на 5-10.
Після цього залити зелені помідори в банках і поставити стерилізувати. Для банки 1,5-2 літри достатньо 10-15 хвилин, для банок на 3 літри 15-20 хвилин.
Потім закочуємо звичайним ключем, ставимо вгору дном і чекаємо повного охолодження, щоб прибрати в засіки. Ці зелені помідори на зиму, і справді, рецепт «Пальчики оближеш».
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!