Меню

Рецепти на зиму 21.10.2023

Зелені помідори мариновані на зиму — дуже хрумкі, пряні та смачні

Хрумкі зелені помідори зі спеціями, порадують вас довгою зимою відмінним смаком і послужать прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.

Хочу поділитися з вами просто смачним рецептом маринованих зелених помідорів на зиму. Років 20 тому, я вийшла заміж якраз у сезон консервації помідорів, і вирішила насамперед зробити на зиму зелені помідори, яких на городі у моєї свекрухи було достатньо. Загалом свекор дуже скептично дивився як я цим займаюся і часом навіть кепкував з мене в тому сенсі що: «робити мені нічого». Проте взимку я нарешті дочекалася, так би мовити, визнання своїх заслуг та кулінарного таланту. Помідори з’їли дуже швидко, вони були: пряні, хрусткі з легкою гостринкою і на другий рік уже свекор просив зробити такі закуски якомога більше.

Головне вибирати саме зелені, тверді помідори якщо хочете щоб вони хрумтіли.

Зелені помідори на зиму, рецепт з фото пальчики оближеш

Знадобиться:

  • 8 кг зелених помідорів;
  • 5 шт. червоного болгарського перцю
  • 2 шт. гіркого перцю;
  • 200 гр петрушки
  • 200 гр селери:
  • 100 гр кропу;
  • 20 зубчиків часнику.

Маринад:

  • 6 літрів води;
  • 1 ст солі;
  • 1 ст оцту (9%);
  • 2 ст. цукру.

Рецепт маринованих зелених помідорів на зиму з фото покроково

Насамперед миємо перець, відриваємо корінці і пропускаємо через м’ясорубку.

перець

Зелень миємо, і тут є вибір: або дрібно нарізати, або пропустити через ту м’ясорубку. Я зазвичай пропускаю після перцю. Це швидше, ніж нарізати, а м’ясорубку все одно треба буде помити.

зелень

Змішати перець та зелень, додати 20 великих зубчиків товченого часнику (просто через прес пропустіть), таким чином ми приготували приправу для помідорів.

зелені помідори на зиму

8 кг зелених помідорів: помити, порізати на дві або чотири частини (до кінця не дорізаючи) і наповнити приправою.

зелені помідори на зиму

Скласти у чисті банки. Я зазвичай беру на 2 літри та 1,5 літри. Оскільки менші банки це мало для нашої родини.

Готуємо маринад: 6 літрів води + 1 ст. солі + 1 ст. оцту (9%) + 2 ст. цукру. Коли маринад закипить, вимкнути і залишити трохи охолонути, хвилин на 5-10.

зелені помідори на зиму

Після цього залити зелені помідори в банках і поставити стерилізувати. Для банки 1,5-2 літри достатньо 10-15 хвилин, для банок на 3 літри 15-20 хвилин.

Потім закочуємо звичайним ключем, ставимо вгору дном і чекаємо повного охолодження, щоб прибрати в засіки. Ці зелені помідори на зиму, і справді, рецепт «Пальчики оближеш».

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons