Салат грибний з помідорами та зеленим горошком
Осінь цього року рясніла різними лісовими грибами. Дуже багато господинь заготовили їх у різному вигляді, щоб подати їх до відвареної картоплі. Я пропоную приготувати з ними пікантний салат. Найсмачніший виходить із солоними груздями, які гарні як у солоному, так і в маринованому вигляді.
Підійдуть інші їстівні гриби. Готуйте, насолоджуйтесь дарами осені, дивуйте своїх гостей та близьких і нехай нагородою вам буде їхнє прохання дати рецептик.
Складові:
- Гриби солоні або мариновані – 200 г
- Помідори червоні – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 2 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Олія — за потребою
- Оцет – до смаку
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Смачний салат з маринованими грибами, зеленим горошком та помідорами
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Цибулину очистити, розрізати на 4 частини, а потім кожну четвертинку тонко нашаткувати поперек і промити холодною кип’яченою водою для видалення гіркоти.
Помідори вимити, обсушити і нарізати кружальцями поперек (так вони втрачають менше соку), а потім кожен кружечок розрізати на 4 сектори.
Гриби промити, обсушити та нарізати локшиною.
У мисці з’єднати цибулю, помідори, гриби і відціджений горошок, а потім поперчити і посолити.
Все перемішати, збризкати оцтом і заправити олією.
Салат з маринованими грибами та зеленим горошком добре вимішати.
При подачі салат можна посипати зеленню (зеленою цибулею або кропом).
Яна
Досить цікавий варіант салату на різні свята. Головна його перевага, це низька ціна і привабливий вигляд. Головне що салат виходить на вигляд ресторанного типу, сміливо можна подавати порціями на великих тарілках гостям. Дякую за цікаві і економні варіанти страв.