Меню

Рецепти на зиму 5.08.2024

Мариновані зелені помідори на зиму — пальчики оближеш

Якщо ви любите різні соління, спробуйте цей простий рецепт, перевірений роками. Приготуйте пряні зелені помідори на зиму. В середині осені на всіх ринках, без проблем, можна знайти недозрілі томати, які відмінно підійдуть для цієї заготівлі.

Їх можна закривати у будь-якій тарі. Якщо у вас велика родина, такі помідори зручніше законсервувати у трилітровій банці.

Інгредієнти:

  • Зелені помідори 2-2,2 кг
  • Морква 1 шт.
  • Перець гіркий 1 шт.
  • Перець солодкий 3-4 шт.
  • Часник 2 головки
  • Петрушка 1 пучок

Розсіл:

  • Вода 1 л
  • Цукор 2 ст.
  • Сіль 1 ст. (з гіркою)
  • Оцет столовий 9% 120 мл (кожну 1-літр. банку по 30 мл)

  • Вихід: 4 банки ємністю 1 л

Мариновані зелені помідори на зиму, рецепт з фото пальчики оближеш

Помідори залийте холодною водою та залиште на 1-2 години. Переберіть овочі та видаліть браковані плоди. Використовуйте цупкі помідори без механічних пошкоджень.

зелені помідори

Розріжте на 4 частини. Невеликі помідори поділіть на 2 половинки.

зелені помідори часточками

Тепер займіться підготовкою інших овочів. Очистіть солодкий та гіркий перець від насіння, розріжте на невеликі шматочки. Очистіть і промийте моркву, наріжте маленькими шматочками. Зніміть лушпиння у часнику.

овочі

Підготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку або прокрутіть у блендері.

Промийте та обсушіть петрушку. Видаліть стебла. Листочки наріжте дрібно, додайте до подрібнених овочів. Добре перемішайте.

Банки попередньо добре промийте та простерилізуйте. Так само вчиніть із кришками. На дно баночок додайте по 2-3 столові ложки пряної суміші.

Укладіть нарізані зелені помідори. Баночки струсіть, щоб часточки щільно прилягали один до одного. Якщо залишається пряна суміш, її можна додати зверху.

зелені помідори мариновані

Закип’ятіть у каструльці воду. Акуратно влийте окріп до самого верху. Накрийте кришками та залиште на 10-15 хвилин.

зелені помідори мариновані

Злийте рідину назад у каструльку. Трохи підлийте ще води, тому що деяка кількість рідини залишилася в банку і закип’ятіть. Другий раз розлийте окріп по банках і залиште на 10-15 хвилин.

зелені помідори мариновані

Злийте воду назад у каструлю. Попередньо її відміряйте та приготуйте розсіл згідно з рецептом. На чотири 1-літрові банки знадобиться 1,2-1,3 л розсолу. Найзручніше, в даному випадку, приготувати 1,5 л розсолу. Додати сіль, цукор. Перемішайте та доведіть до кипіння.

маринад

У кожну банку влийте столовий оцет по 30 мл. Додайте закипілий розсіл. Накрийте кришками і щільно закатайте.

зелені помідори мариновані

Переверніть та укутайте.

зелені помідори мариновані

Пряні, мариновані зелені помідори на зиму готові. Зберігайте у квартирі або у льоху.

зелені помідори мариновані

Смачні заготовки!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons