Мариновані зелені помідори на зиму — пальчики оближеш
Якщо ви любите різні соління, спробуйте цей простий рецепт, перевірений роками. Приготуйте пряні зелені помідори на зиму. В середині осені на всіх ринках, без проблем, можна знайти недозрілі томати, які відмінно підійдуть для цієї заготівлі.
Інгредієнти:
- Зелені помідори 2-2,2 кг
- Морква 1 шт.
- Перець гіркий 1 шт.
- Перець солодкий 3-4 шт.
- Часник 2 головки
- Петрушка 1 пучок
Розсіл:
- Вода 1 л
- Цукор 2 ст.
- Сіль 1 ст. (з гіркою)
- Оцет столовий 9% 120 мл (кожну 1-літр. банку по 30 мл)
- Вихід: 4 банки ємністю 1 л
Мариновані зелені помідори на зиму, рецепт з фото пальчики оближеш
Помідори залийте холодною водою та залиште на 1-2 години. Переберіть овочі та видаліть браковані плоди. Використовуйте цупкі помідори без механічних пошкоджень.
Розріжте на 4 частини. Невеликі помідори поділіть на 2 половинки.
Тепер займіться підготовкою інших овочів. Очистіть солодкий та гіркий перець від насіння, розріжте на невеликі шматочки. Очистіть і промийте моркву, наріжте маленькими шматочками. Зніміть лушпиння у часнику.
Підготовлені овочі пропустіть через м’ясорубку або прокрутіть у блендері.
Промийте та обсушіть петрушку. Видаліть стебла. Листочки наріжте дрібно, додайте до подрібнених овочів. Добре перемішайте.
Банки попередньо добре промийте та простерилізуйте. Так само вчиніть із кришками. На дно баночок додайте по 2-3 столові ложки пряної суміші.
Укладіть нарізані зелені помідори. Баночки струсіть, щоб часточки щільно прилягали один до одного. Якщо залишається пряна суміш, її можна додати зверху.
Закип’ятіть у каструльці воду. Акуратно влийте окріп до самого верху. Накрийте кришками та залиште на 10-15 хвилин.
Злийте рідину назад у каструльку. Трохи підлийте ще води, тому що деяка кількість рідини залишилася в банку і закип’ятіть. Другий раз розлийте окріп по банках і залиште на 10-15 хвилин.
Злийте воду назад у каструлю. Попередньо її відміряйте та приготуйте розсіл згідно з рецептом. На чотири 1-літрові банки знадобиться 1,2-1,3 л розсолу. Найзручніше, в даному випадку, приготувати 1,5 л розсолу. Додати сіль, цукор. Перемішайте та доведіть до кипіння.
У кожну банку влийте столовий оцет по 30 мл. Додайте закипілий розсіл. Накрийте кришками і щільно закатайте.
Переверніть та укутайте.
Пряні, мариновані зелені помідори на зиму готові. Зберігайте у квартирі або у льоху.
Смачні заготовки!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!