Як приготувати яблука в сиропі і заготовити на зиму в банках
Чудовий рецепт, як зробити яблука в сиропі і заготовити на зиму в невеликій банці.
Якось один рік у мене в саду було багато, багато яблук, я закривала з них компоти, варила варення, сушила шматочками, загалом робила все що можна, пропонувала яблука родичам та сусідам. Хтось відмовлявся, а хтось із задоволенням забирав і теж готував усілякі смаколики.
Коли я запропонувала своїй подружці, вона відмовилася, вона була тоді незаміжня, жила з бабусею і їй було не до заготовок на зиму. Але запропонувала мені закрити яблука шматочками, сказала, що раніше, коли вона була маленькою, то її бабуся завжди годувала її такими яблучками. Мене зацікавив рецепт. Подруга рецепт у бабусі випросила. І з того часу я закриваю такі смачні яблука у солодкому сиропі на зиму для своїх діток. А готуються така заготівля легко та просто. Отже, почнемо.
Інгредієнти:
- Яблука
Для солодкого сиропу на 1 літрову банку
- Цукор – 1 ст.
- Вода – 450 мл.
Як зробити яблука в сиропі на зиму шматочками: рецепт з фото
Яблука, можна брати які у вас є ранні чи пізні сорти, це не відіграє особливої ролі. Також цей рецепт хороший тим, що яблука потрібно різати шматочками, тому не обов’язково все яблуко має бути червоним і красивим без ушкоджень, дефектів і черв’яків. Адже часто буває, що яблук багато, але вони червиві або трохи зіпсовані.
Спочатку яблука добре помиємо, розрізаємо, видаляємо все не потрібне або зіпсовані черв’яками частини яблука. А так само на шматочках яблук видаляємо серцевину, повинні вийти гарні шматочки яблук, приблизно однакового розміру.
Частки яблук розкладаємо по банкам. Попередньо банки потрібно добре помити содою або господарським милом, промити під проточною водою. Потім банки потрібно стерилізувати, зробити це можна над парою або в духовці при температурі 100-150 градусів.
Даний рецепт дано на 1 літрову банку, але я рекомендую закочувати не тільки в літрові, а й у півтори літрові, а якщо велика сім’я то й у двох літрових. Трьох літрові та півлітрові банки я не рекомендую використовувати.
Коли яблука будуть розкладені банками, можна приступити до приготування сиропу.
У каструлю налити 450 мл води, додати склянку цукру та довести сироп до кипіння. Кипаючий сироп розлити по банках і відразу ж закатати металевими кришками, перевернути шийкою вниз і укутати в стару ковдру або теплу курточку, залишити до охолодження, це займе приблизно 24 години. Потім винести їх у льох чи інше темне прохолодне місце, без прямих сонячних променів.
Ось такий простий і чудовий рецепт мені дістався від бабусі моєї подружки. Бабусі вже немає з нами, а подружка коли приходить у гості завжди прости дістати яблучок за бабусиним рецептом, тому що це її смак дитинства, А ще вона каже що, у мене виходять, такі ж як у бабусі, напевно, тому що я їх готую з любов’ю для дітей.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!