Мариновані хрусткі огірочки на зиму, смачний рецепт з яблуками
Здебільшого на зиму готують просто мариновані огірки з кропом, хріном у банках. Їх використовують у салатах взимку, та й просто так можна нарізати, закуска відмінна! Ми сьогодні заготовимо на холодну пору хрумкі мариновані огірки з яблуками, у них буде приголомшлива кислинка та приємний аромат.
Яблука повинні бути тверді, можна навіть не надто стиглі, у мене були сорти Білий налив. Огірки готуються швидко і чекають на вас у коморі до зими, ніякі кришки не роздуваються.
Інгредієнти:
- Огірки з грядки – 1 кілограм
- Яблука сорту Білий налив – 3 штуки
- Кріп молодий – 4 гілки
- Тархун сушений – до смаку
- Лист свіжого хрону – 1\2 штуки
- Гірчиця у зернах – 1\2 чайної ложки
- Часник – 2 зубчики
- Лавровий лист – 2 штуки
- Гіркий свіжий перець – 3 кільця
- Запашний перець – 2 горошки
- Сіль велика – 1,5 столові ложки
- Цукор звичайний – 1 столова ложка
- Оцет звичайний – 2 столові ложки
- Питна вода.
Огірки мариновані з яблуками, рецепт на зиму на банку 1,5 літри
Етапи приготування:
Готувала я на 1,5-літрову банку.
Огірочки краще брати маленькі, для салатів зручніше маринувати більшого розміру. У мене на городі різного розміру, тож консервуємо те, що є.
На дно чистої, пропареної банки кладемо промитий свіжий кріп. Багато кропу бути не може, цією травою огірки ніколи не зіпсуєш. Небагато я поклала сушеного тархуна, якщо у вас немає, нічого страшного.
Додамо ще лист свіжого хрону, гірчицю в зернах, часник, лавровий лист, гіркий гострий перчик, запашний перець у горошку. Якщо з огірками любите ще інші спеції, то додавайте, наприклад — селера, листя вишні або смородини.
Огірки помити, обрізати хвостики, трохи проколювати зубочисткою і скласти щільно в банку, всередині банки додати шматочки кисленького яблука. Складати овочі потрібно щільно, щоб більше вмістилося.
Окремо готуємо розсіл. На 700 мл води, в каструлю висипаємо цукор, сіль. Ставимо її на плиту, коли розсіл закипить, вимикаємо газ і виливаємо оцет. Заливаємо гарячим розсолом огірочки.
Закочуємо баночку і перевертаємо її кілька разів, щоб унизу спеції змішалися поступово.
Нехай консервація охолоне, і поставте її в комору.
Огірки з яблуками готові на зиму!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!