Меню

Рецепти на зиму 6.08.2023

Найкращий рецепт маринованих огірків на зиму без стерилізації

Все життя користуюся цим рецептом і краще нічого не знайшла. Цей рецепт маринованих огірків на зиму без стерилізації, вони виходять дуже смачними та хрусткими. І не страшно, якщо ви не встигли з’їсти їх взимку, вони і за три роки не втрачають свого смаку.

Хрумкі, мариновані огірки незамінна закуска взимку. За цим рецептом огірки зберігаються в банках не менше трьох років і при цьому не втрачають своїх смакових якостей і залишаються такими ж хрусткими.

Хрусткі, мариновані огірки на зиму, рецепт без стерилізації

Рецепт розрахований на чотири трилітрові банки, але можна використовувати і менші за ємкісттю.

У чисті банки покласти на дно: великий, зелений лист хріну та чотири гілки зрілого кропу (помиті).

зелень

Скласти зверху помиті щонайменше двічі огірки.

мариновані огірки на зиму

Залити банки окропом та залишити на п’ятнадцять хвилин. Злити воду і додати в кожну банку по чотири зубчики часнику. Знову залити все окропом на п’ятнадцять хвилин.

парити огірки

Поки що огірки паряться заварюємо маринад.

На п’ять з половиною літрів води потрібно додати:

  • склянку (200 гр) цукру,
  • склянка (200 гр) солі
  • дві склянки (200 гр) оцту (тільки зі скляної пляшки 9% натуральний, харчовий).
  • десять листків лаврового листа
  • щонайменше двадцять горошин чорного перцю.

Коли маринад закипить, залити огірки та закатати залізною кришкою.

мариновані огірки на зиму
мариновані огірки на зимумариновані огірки на зиму

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons