Найкращий рецепт маринованих огірків на зиму без стерилізації
Все життя користуюся цим рецептом і краще нічого не знайшла. Цей рецепт маринованих огірків на зиму без стерилізації, вони виходять дуже смачними та хрусткими. І не страшно, якщо ви не встигли з’їсти їх взимку, вони і за три роки не втрачають свого смаку.
Хрумкі, мариновані огірки незамінна закуска взимку. За цим рецептом огірки зберігаються в банках не менше трьох років і при цьому не втрачають своїх смакових якостей і залишаються такими ж хрусткими.
Хрусткі, мариновані огірки на зиму, рецепт без стерилізації
У чисті банки покласти на дно: великий, зелений лист хріну та чотири гілки зрілого кропу (помиті).
Скласти зверху помиті щонайменше двічі огірки.
Залити банки окропом та залишити на п’ятнадцять хвилин. Злити воду і додати в кожну банку по чотири зубчики часнику. Знову залити все окропом на п’ятнадцять хвилин.
Поки що огірки паряться заварюємо маринад.
На п’ять з половиною літрів води потрібно додати:
- склянку (200 гр) цукру,
- склянка (200 гр) солі
- дві склянки (200 гр) оцту (тільки зі скляної пляшки 9% натуральний, харчовий).
- десять листків лаврового листа
- щонайменше двадцять горошин чорного перцю.
Коли маринад закипить, залити огірки та закатати залізною кришкою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!