Меню

Страви з грибами 6.08.2023

Смачний та цікавий рецепт бігосу з грибами в духовці

Бігос — це широко поширена страва з капусти, а ось з начинкою можна експериментувати. Я приготувала його з маслюками, що з’явилися після дощів, хоча цілком підійдуть і інші лісові гриби, крім млечників.

Я часто готую цю смачну запіканку з середини літа і до кінця осені, коли і грибів повно і капустини сформувалися. Мені подобається не просто готувати за відомими рецептами, а привносити у кожну страву щось своє. Так виник цей рецепт. Люблю дивувати!

 

Бігос (бігус) з грибами

  • Гриби лісові свіжі – 300 г
  • Капуста білокачанна свіжа – 500 г
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Томат-пюре – 1 ст. ложка
  • Олія — за потребою
  • Масло вершкове – 1 ст. ложка
  • Оцет – 1 ч. лож.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Перець чорний горошком – 5-6 шт.
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. ложка

Особливий та смачний рецепт бігоса з грибами в духовці

Підготувати усі необхідні інгредієнти. Я використовую в цьому рецепті маслюки.

овочі та гриби

Гриби почистити, знявши з капелюшків слизькі плівочки.

гриби

Викласти гриби в каструлю, залити водою, довести до кипіння, зняти піну і відварити до готовності (близько 15-20 хвилин). Сигналом готовності грибів буде осідання їх на дно. Відвар зцідити, а гриби нарізати на невеликі скибочки.

гриби

На сковороді розігріти олію, викласти в неї підготовлені гриби та обсмажити їх до легкого підрум’янювання.

смажені гриби

Капусту нашаткувати тонкою соломкою.

капуста

Перекласти капусту в сотейник або глибоку сковороду, додати трохи олії та води.

капуста

Посуд накрити кришкою і згасити капусту протягом 45 хвилин.

Потім до капусти додати трохи розведену водою томатну пасту, оцет, цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист.

томат

Все перемішати та згасити під кришкою ще 15 хвилин.

бігос з грибами

Солоний огірок очистити від шкірки та дрібно нарізати.

огірок

Цибулину очистити та подрібнити.

Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.

У мисці з’єднати гриби, огірки та цибулю та посолити за смаком.

Суміш добре перемішати.

бігос з грибами

У форму для запікання викласти половину капустяної маси, розрівняти і злегка утрамбувати.

бігос з грибами

Поверх капустяного шару розподілити начинку із грибів.

бігос з грибами

Накрити начинку капустяною масою, що залишилася, розрівняти і трохи притиснути ложкою.

бігос з грибами

Верх виробу посипати панірувальними сухарями.

бігос з грибами

Форму помістити у духовку. Керамічну або скляну форму поставити в холодну духовку і лише потім включити нагрівання. Металеву або силіконову форму можна одразу ставити в розігріту духовку.

бігос з грибами

Запікати бігос з грибами в духовці приблизно 40 хвилин, але орієнтуватись на можливості вашої духовки.

бігос з грибами

Бігос розкласти по порційним тарілкам і подати у гарячому вигляді.

бігос з грибами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons