Смачний та цікавий рецепт бігосу з грибами в духовці
Бігос — це широко поширена страва з капусти, а ось з начинкою можна експериментувати. Я приготувала його з маслюками, що з’явилися після дощів, хоча цілком підійдуть і інші лісові гриби, крім млечників.
Я часто готую цю смачну запіканку з середини літа і до кінця осені, коли і грибів повно і капустини сформувалися. Мені подобається не просто готувати за відомими рецептами, а привносити у кожну страву щось своє. Так виник цей рецепт. Люблю дивувати!
Бігос (бігус) з грибами
- Гриби лісові свіжі – 300 г
- Капуста білокачанна свіжа – 500 г
- Огірки солоні – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Томат-пюре – 1 ст. ложка
- Олія — за потребою
- Масло вершкове – 1 ст. ложка
- Оцет – 1 ч. лож.
- Цукор-пісок – за смаком
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Лист лавровий — 1 шт.
- Сіль за смаком
- Сухарі панірувальні – 1 ст. ложка
Особливий та смачний рецепт бігоса з грибами в духовці
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Я використовую в цьому рецепті маслюки.
Гриби почистити, знявши з капелюшків слизькі плівочки.
Викласти гриби в каструлю, залити водою, довести до кипіння, зняти піну і відварити до готовності (близько 15-20 хвилин). Сигналом готовності грибів буде осідання їх на дно. Відвар зцідити, а гриби нарізати на невеликі скибочки.
На сковороді розігріти олію, викласти в неї підготовлені гриби та обсмажити їх до легкого підрум’янювання.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Перекласти капусту в сотейник або глибоку сковороду, додати трохи олії та води.
Посуд накрити кришкою і згасити капусту протягом 45 хвилин.
Потім до капусти додати трохи розведену водою томатну пасту, оцет, цукор, сіль, перець горошком і лавровий лист.
Все перемішати та згасити під кришкою ще 15 хвилин.
Солоний огірок очистити від шкірки та дрібно нарізати.
Цибулину очистити та подрібнити.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.
У мисці з’єднати гриби, огірки та цибулю та посолити за смаком.
Суміш добре перемішати.
У форму для запікання викласти половину капустяної маси, розрівняти і злегка утрамбувати.
Поверх капустяного шару розподілити начинку із грибів.
Накрити начинку капустяною масою, що залишилася, розрівняти і трохи притиснути ложкою.
Верх виробу посипати панірувальними сухарями.
Форму помістити у духовку. Керамічну або скляну форму поставити в холодну духовку і лише потім включити нагрівання. Металеву або силіконову форму можна одразу ставити в розігріту духовку.
Запікати бігос з грибами в духовці приблизно 40 хвилин, але орієнтуватись на можливості вашої духовки.
Бігос розкласти по порційним тарілкам і подати у гарячому вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!