«Закусочні» конвертики із лаваша з овочами
З появою в магазинах лаваша з’явилося багато оригінальних рецептів приготування страв із нього – закусочних та солодких. Смак лаваша нейтральний, тому можна використовувати будь-яку начинку. Страви можуть бути як холодними, так і гарячими. Сьогодні я приготувала закусочні конвертики із овочевою начинкою.
Ця страва добра тим, що готується без особливого клопоту. Конвертики або рулетики з лаваша також підійдуть і для посиденьок за чашкою чаю.
Конвертики «Закусочні»
- Листи тонкого лаваша (розміром 32 44 см) — 3 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста велика — 1-2 шт.
- Капуста білокачанна свіжа – 300 г
- Олія соняшникова рафінована – 5-6 ст. ложок
- Перець чорний мелений – 1 ч. ложка
- Сіль — 1 ч. ложка
Конвертики із лаваша з овочами, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Викласти капусту в каструлю, залити окропом, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин.
Перекласти капусту на друшляк, дати стекти рідини та остудити.
Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Цибулю викласти на сковороду з розігрітою олією і при помішуванні обсмажити протягом 3 хвилин.
До цибулі додати моркву.
При помішуванні смажити ще 3 хвилини.
До обсмажених овочів додати капусту.
Накрити сковороду кришкою, і потім овочі протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Суміш поперчити та посолити за смаком.
Начинку ретельно перемішати та остудити.
Нарізати лаваш на квадрати вибраного розміру. У мене з кожного аркуша лаваша вийшло 4 квадрати розміром 16×16 см і дві смужки (обрізки) розміром 16×12 см.
На середину кожного квадрата покласти порцію начинки. Кількість начинки залежить від величини квадратів із лаваша.
Згорнути лаваші з начинкою конвертиками.
На край смужок (обрізків), що залишилися, покласти трохи начинки.
Згорнути смужки рулетиками.
Викласти конвертики на сковороду із розігрітою олією.
Обсмажити конвертики з двох боків до рум’яної скоринки.
Подати конвертики у гарячому чи холодному вигляді.
Рулетики також обсмажити з усіх боків.
Вироби також викласти на блюдо сервіровки
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!