Меню

Холодні страви 3.12.2022

Лаваш із консервованим тунцем

Лаваш із консервованим тунцем — ситна закуска не тільки щодня, а й до будь-якого святкового столу. На приготування рулету знадобиться небагато часу та невеликий асортимент продуктів.

 

Продукти:

  • Лаваш 1 шт.
  • Консервований тунець 200 г
  • Лист салату 3 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Майонез 3-4 ст.
  • Плавлений сир 100 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

  • Час приготування: 20 хвилин
  • Кількість порцій 4

Рулет з лаваша з консервованим тунцем, сиром та огірком

Лаваш можна взяти як магазинний, так і домашній. Найзручніше використовувати коржі прямокутної форми. Розстеліть лаваш на великій стільниці. На смак додайте майонез. Розподіліть соус ложкою по всьому пласту.

Замість майонезу можна взяти сметану із гірчицею.

лаваш з майонезом

Лист салату, заздалегідь, добре промити і залишити просохнути. Можете взяти будь-яку зелень на ваш розсуд. Салатне листя порвати руками довільними шматочками. Розподілити по всьому лавашу.

салат

Купуйте якісний плавлений сир. Подрібнити його на великій тертці. Щоб сир легше натерся, потримати його трохи у морозильній камері. Розподілити сирну стружку по всьому лавашу.

сир

Відкрити банку консервованого тунця. Якщо тунець шматочками, злити масло, а шматочки розім’яти виделкою. Також у супермаркеті продається подрібнений тунець в олії. Олію потрібно злити, а м’якоть використовувати. Розподілити рибну консерву по всьому лавашу.

тунець

Промити свіжий огірок. Обсушити паперовим рушником. Обрізати хвостики. Нарізати брусками. Розподілити зверху на всі інгредієнти. При необхідності підсолити та приправити меленим чорним перцем.

огірок

Акуратно закрутити в рулет. Загорнути у фольгу або харчову плівку і відправити в холодильник на 30-40 хвилин, щоб усі інгредієнти добре просочилися.

рулет з лаваша

Лаваш із консервованим тунцем, огірком та сиром готовий. Для нарізки використовувати добре наточений ніж.

рулет з лаваша з тунцем

Подати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

рулет з лаваша з тунцем

Коментарі до статті: 3
  1. Анна

    Ммм.. дуже добрий рецепт. Мій чоловік просто у захваті! тільки цей лаваш я готувала без салата, а з іншою зеленню. Та більше туди майонезу добавила, щоб рулет вийшов сочним. Вийшло дуже смачно і ситно ))) Будемо готувати ще. А сайту велике дякую за такі смачні рецепти!!!

    Ответить
  2. Олена

    На перший погляд, дуже смачна страва, треба спробувати приготувати, тим паче, що рецепт неважкий.
    Я думаю, лаваш буде актуальним для снiданку або легкого дневного перекусу.

    Ответить
  3. Мар'яна

    Дуже цікавий рецепт, проте я б добавила солоний огірок. Думаю, так було б смачніше, можна ще цибулю.
    Лаваш — це така страва, що даж волю фантазії.
    можна з куркою, з рибою, з сиром, з солодкими начинками.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons