Лаваш із консервованим тунцем
Лаваш із консервованим тунцем — ситна закуска не тільки щодня, а й до будь-якого святкового столу. На приготування рулету знадобиться небагато часу та невеликий асортимент продуктів.
Продукти:
- Лаваш 1 шт.
- Консервований тунець 200 г
- Лист салату 3 шт.
- Огірок 1 шт.
- Майонез 3-4 ст.
- Плавлений сир 100 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Час приготування: 20 хвилин
- Кількість порцій 4
Рулет з лаваша з консервованим тунцем, сиром та огірком
Лаваш можна взяти як магазинний, так і домашній. Найзручніше використовувати коржі прямокутної форми. Розстеліть лаваш на великій стільниці. На смак додайте майонез. Розподіліть соус ложкою по всьому пласту.
Лист салату, заздалегідь, добре промити і залишити просохнути. Можете взяти будь-яку зелень на ваш розсуд. Салатне листя порвати руками довільними шматочками. Розподілити по всьому лавашу.
Купуйте якісний плавлений сир. Подрібнити його на великій тертці. Щоб сир легше натерся, потримати його трохи у морозильній камері. Розподілити сирну стружку по всьому лавашу.
Відкрити банку консервованого тунця. Якщо тунець шматочками, злити масло, а шматочки розім’яти виделкою. Також у супермаркеті продається подрібнений тунець в олії. Олію потрібно злити, а м’якоть використовувати. Розподілити рибну консерву по всьому лавашу.
Промити свіжий огірок. Обсушити паперовим рушником. Обрізати хвостики. Нарізати брусками. Розподілити зверху на всі інгредієнти. При необхідності підсолити та приправити меленим чорним перцем.
Акуратно закрутити в рулет. Загорнути у фольгу або харчову плівку і відправити в холодильник на 30-40 хвилин, щоб усі інгредієнти добре просочилися.
Лаваш із консервованим тунцем, огірком та сиром готовий. Для нарізки використовувати добре наточений ніж.
Подати до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Анна
Ммм.. дуже добрий рецепт. Мій чоловік просто у захваті! тільки цей лаваш я готувала без салата, а з іншою зеленню. Та більше туди майонезу добавила, щоб рулет вийшов сочним. Вийшло дуже смачно і ситно ))) Будемо готувати ще. А сайту велике дякую за такі смачні рецепти!!!
Олена
На перший погляд, дуже смачна страва, треба спробувати приготувати, тим паче, що рецепт неважкий.
Я думаю, лаваш буде актуальним для снiданку або легкого дневного перекусу.
Мар'яна
Дуже цікавий рецепт, проте я б добавила солоний огірок. Думаю, так було б смачніше, можна ще цибулю.
Лаваш — це така страва, що даж волю фантазії.
можна з куркою, з рибою, з сиром, з солодкими начинками.