Меню

Пироги 20.02.2024

Дуже смачний пісочний пиріг з яблуками та горіхами

Пісочні пироги особливо добре вдаються з яблучною начинкою. Якщо до яблук додати ще й горіхи та посипати пиріг коричневим цукром, то вийде неймовірно смачна випічка. Пісочний корж за цим рецептом виходить дуже м’яким та розсипчастим.

Яблука обов’язково мають бути кислих сортів. Вони краще та швидше розварюються. Звичайний цукор краще замінити на коричневий. Він надасть випічці характерного присмаку. А який аромат розноситься кухнею… Випічка на всі сто!

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Розпушувач тесту – 0,5 ст. ложки
  • Масло вершкове холодне – 100 г
  • Цукор-пісок – 50 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль дрібного помелу – 1 щіпка

Начинка:

  • Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
  • Ядра волоських горіхів – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок коричневий – 0,3 склянки

Додатково:

  • Яйця курячі (для змащування пирога) – 1 шт.
  • Маргарин – за потребою

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем, цукром і сіллю і добре перемішати.

борошно

У борошняну суміш додати натерте на великій терці вершкове масло.

масло

Все перетерти руками до утворення масляної крихти.

масляна крихта

У миску додати яйце.

яйце

Швидко замісити м’яке тісто, обернути його харчовою плівкою та помістити в холодильник на 1 годину.

тісто

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.

Горіхи натерти на великій тертці або дрібно нарізати.

горіхи

Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та натерти на великій тертці.

яблука

Форму для випікання (26 см) змастити маргарином. Тісто розділити на 2 нерівні частини. Більшу частину рівномірно розподілити формою, зробивши бортики.

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

На тісто викласти яблучну масу та розрівняти її по всьому дну.

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

Посипати горіхами яблука. Жменю горіхів залишити для посипання пирога зверху.

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

Поверх горіхів посипати коричневим цукром. Небагато цукру залишити для посипання пирога зверху.

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

З відкладеного тіста зробити смужки і розкласти їх на поверхні начинки у вигляді сітки, закріпивши по краях.

Верх пирога (тільки сітку) змастити злегка збитим яйцем, посипати цукром та горіхами.

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

Заготовку помістити в духовку, розігріту до температури 190 ºС, на 35 хвилин, тобто до рум’янцю.

Пісочний пиріг з яблуками та горіхами Пісочний пиріг з яблуками та горіхами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons