Дуже смачний пісочний пиріг з яблуками та горіхами
Пісочні пироги особливо добре вдаються з яблучною начинкою. Якщо до яблук додати ще й горіхи та посипати пиріг коричневим цукром, то вийде неймовірно смачна випічка. Пісочний корж за цим рецептом виходить дуже м’яким та розсипчастим.
Яблука обов’язково мають бути кислих сортів. Вони краще та швидше розварюються. Звичайний цукор краще замінити на коричневий. Він надасть випічці характерного присмаку. А який аромат розноситься кухнею… Випічка на всі сто!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Розпушувач тесту – 0,5 ст. ложки
- Масло вершкове холодне – 100 г
- Цукор-пісок – 50 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль дрібного помелу – 1 щіпка
Начинка:
- Яблука кисло-солодкі – 2 шт.
- Ядра волоських горіхів – 0,5 склянки
- Цукор-пісок коричневий – 0,3 склянки
Додатково:
- Яйця курячі (для змащування пирога) – 1 шт.
- Маргарин – за потребою
Пісочний пиріг з яблуками та горіхами
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Просіяне борошно з’єднати з розпушувачем, цукром і сіллю і добре перемішати.
У борошняну суміш додати натерте на великій терці вершкове масло.
Все перетерти руками до утворення масляної крихти.
У миску додати яйце.
Швидко замісити м’яке тісто, обернути його харчовою плівкою та помістити в холодильник на 1 годину.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
Горіхи натерти на великій тертці або дрібно нарізати.
Яблука вимити, очистити від шкірки та насіння та натерти на великій тертці.
Форму для випікання (26 см) змастити маргарином. Тісто розділити на 2 нерівні частини. Більшу частину рівномірно розподілити формою, зробивши бортики.
На тісто викласти яблучну масу та розрівняти її по всьому дну.
Посипати горіхами яблука. Жменю горіхів залишити для посипання пирога зверху.
Поверх горіхів посипати коричневим цукром. Небагато цукру залишити для посипання пирога зверху.
З відкладеного тіста зробити смужки і розкласти їх на поверхні начинки у вигляді сітки, закріпивши по краях.
Верх пирога (тільки сітку) змастити злегка збитим яйцем, посипати цукром та горіхами.
Заготовку помістити в духовку, розігріту до температури 190 ºС, на 35 хвилин, тобто до рум’янцю.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!