Меню

Різне 18.02.2024

Рецепт тіста на вареники, яке не розварюється

Існують негласні вимоги до якості вареників: тісто має бути м’яким, смачним і не повинно розварюватись у процесі варіння. Сьогодні розглянемо варіант приготування тіста для вареників із картоплею, щоб вони не розвалювалися.

Заварне тісто має еластичну м’яку консистенцію. Воно легко розкочується і не липне до поверхні.

З тістом, яке надто забите борошном, дуже важко працювати: воно важко розкочується, його складно зробити тонким і в результаті вареники можуть порватися. А ось працювати із заварним тістом на порядок простіше, скажемо чесно – одне задоволення, тому й вареники виходять цілими та не розварюються.

Навіть у процесі ліплення ви відчуєте, що тісто легко розтягується і рветься. Отже, рецепт найкращого тіста у вас є, тепер важливо правильно зварити вареники.

Спочатку потрібно закип’ятити велику кількість води у каструлі. Щоб вареники не розварювалися, їх потрібно опускати у воду, що вже вирує, причому опускаємо вареники по одному. Коли в каструлі опиниться 6-7 вареників, візьмемо ложку та обережно розмішаємо. Коли всі вареники випливуть і закиплять, варимо їх 3-4 хвилини, бажано засікти час.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 3,5 склянки;
  • цукор – 1/3 чайн. л.;
  • сіль – 0,5 чайні. л.
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • олія – 7 столів. л.;
  • окріп – 200 г.

Як зробити тісто для вареників що не розварюється

Просіюємо все борошно в глибоку миску, для цього використовуємо сито.

борошно

Всипаємо в борошно цукровий пісок і сіль, щоб тісто вийшло смачним і не сильно прісним. Занадто багато спецій не кладіть, краще більше не насолити. Тим більше що воду для варіння вареників теж будемо солити, тому не пересоліть тісто.

сіль

Так як тісто заварне, то з цього випливає, що його заварюватимемо окропом. У борошняну суміш вливаємо склянки окропу. Відразу розмішуємо ложкою, поки вода повністю не вбереться у муку. За час вимішування тісто охолоне і його можна буде брати руками.

окріп

У не гаряче, тепле тісто вбиваємо куряче яйце і перемішуємо.

яйце

Вливаємо олію і починаємо вимішувати руками. Олія зробить тісто еластичним, слухняним та м’яким.

олія

Отримуємо рівну кулю тіста, якому даємо відпочити перед ліпленням близько 20 хвилин. Тісто, що відпочило, повністю готове, щоб зліпити чудові вареники.

куля тіста

Заварне тісто можна відразу використовувати для ліплення вареників або заморозити про запас, щоб при нагоді приготувати домашні вареники з картоплею, розморозивши його попередньо.

заварне тісто для вареників

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons