Рецепт тіста на вареники, яке не розварюється
Існують негласні вимоги до якості вареників: тісто має бути м’яким, смачним і не повинно розварюватись у процесі варіння. Сьогодні розглянемо варіант приготування тіста для вареників із картоплею, щоб вони не розвалювалися.
З тістом, яке надто забите борошном, дуже важко працювати: воно важко розкочується, його складно зробити тонким і в результаті вареники можуть порватися. А ось працювати із заварним тістом на порядок простіше, скажемо чесно – одне задоволення, тому й вареники виходять цілими та не розварюються.
Спочатку потрібно закип’ятити велику кількість води у каструлі. Щоб вареники не розварювалися, їх потрібно опускати у воду, що вже вирує, причому опускаємо вареники по одному. Коли в каструлі опиниться 6-7 вареників, візьмемо ложку та обережно розмішаємо. Коли всі вареники випливуть і закиплять, варимо їх 3-4 хвилини, бажано засікти час.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне – 3,5 склянки;
- цукор – 1/3 чайн. л.;
- сіль – 0,5 чайні. л.
- яйце куряче — 1 шт.;
- олія – 7 столів. л.;
- окріп – 200 г.
Як зробити тісто для вареників що не розварюється
Просіюємо все борошно в глибоку миску, для цього використовуємо сито.
Всипаємо в борошно цукровий пісок і сіль, щоб тісто вийшло смачним і не сильно прісним. Занадто багато спецій не кладіть, краще більше не насолити. Тим більше що воду для варіння вареників теж будемо солити, тому не пересоліть тісто.
Так як тісто заварне, то з цього випливає, що його заварюватимемо окропом. У борошняну суміш вливаємо склянки окропу. Відразу розмішуємо ложкою, поки вода повністю не вбереться у муку. За час вимішування тісто охолоне і його можна буде брати руками.
У не гаряче, тепле тісто вбиваємо куряче яйце і перемішуємо.
Вливаємо олію і починаємо вимішувати руками. Олія зробить тісто еластичним, слухняним та м’яким.
Отримуємо рівну кулю тіста, якому даємо відпочити перед ліпленням близько 20 хвилин. Тісто, що відпочило, повністю готове, щоб зліпити чудові вареники.
Заварне тісто можна відразу використовувати для ліплення вареників або заморозити про запас, щоб при нагоді приготувати домашні вареники з картоплею, розморозивши його попередньо.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!