Вареники ліниві з картоплею — рецепт за лічені хвилини
Вареники – це страва щодня. Їх можна подати і до сніданку, і до вечері. Найпростіше зробити ледачі вареники, які готуються за лічені хвилини. Я пропоную такий рецепт приготування вареників із картоплею.
Вареники ліниві з картоплею
- Сир нежирний – 100 г
- Картопля – 200 г
- Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
- Масло вершкове – 1 ст. ложка
- Олія — 1,5 ч. ложки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Ліниві вареники з картоплею, смачний и швидкий рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Картоплю вимити, очистити від шкірки, обполоснути, великі бульби можна розрізати. Залити картоплю підсоленим окропом так, щоб рівень води був трохи вищим за верхній шар картоплі. Варити бульби на помірному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. У зварену картоплю легко входить ніж, виделка. Відвар злити, а картопля обсушити в каструлі при слабкому нагріванні, знявши кришку.
У гарячому вигляді розтерти картоплю у пюре.
Половинку цибулини очистити та дрібно нарізати.
Підсмажити цибулю на олії до м’якості і підрум’янювання, а потім остудити.
Сир протерти через сито.
З’єднати картоплю, сир і цибулю, додати перець та сіль.
Суміш добре перемішати.
Порціями додавати борошно. Кількість борошна може не збігатися із заявленою кількістю та залежить від сорту картоплі та вологості сиру.
Замішати м’яке тісто.
З маси, що вийшла, скачати невеликі кульки і приплюснути їх долонею.
Опустити заготовки у велику кількість підсоленої води, що кипить, і варити на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.
Готові вареники вийняти шумівкою на друшляк і, давши стекти відвару, перекласти на тарілку, полив розтопленим вершковим маслом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!