Меню

Гарячі страви 3.01.2024

Вареники ліниві з картоплею — рецепт за лічені хвилини

Вареники – це страва щодня. Їх можна подати і до сніданку, і до вечері. Найпростіше зробити ледачі вареники, які готуються за лічені хвилини. Я пропоную такий рецепт приготування вареників із картоплею.

Подати їх можна не тільки зі вершковим маслом, а й зі сметаною. Ситно та смачно! Переконайтеся у цьому самі!

 

Вареники ліниві з картоплею

  • Сир нежирний – 100 г
  • Картопля – 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
  • Масло вершкове – 1 ст. ложка
  • Олія — 1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Ліниві вареники з картоплею, смачний и швидкий рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

для вареників

Картоплю вимити, очистити від шкірки, обполоснути, великі бульби можна розрізати. Залити картоплю підсоленим окропом так, щоб рівень води був трохи вищим за верхній шар картоплі. Варити бульби на помірному вогні під кришкою приблизно 20 хвилин. У зварену картоплю легко входить ніж, виделка. Відвар злити, а картопля обсушити в каструлі при слабкому нагріванні, знявши кришку.

картопля

У гарячому вигляді розтерти картоплю у пюре.

картопляне пюре

Половинку цибулини очистити та дрібно нарізати.

цибуля

Підсмажити цибулю на олії до м’якості і підрум’янювання, а потім остудити.

смажена цибуля

Сир протерти через сито.

сир

З’єднати картоплю, сир і цибулю, додати перець та сіль.

Ліниві вареники з картоплею, смачний и швидкий рецепт з фото

Суміш добре перемішати.

Ліниві вареники з картоплею

Порціями додавати борошно. Кількість борошна може не збігатися із заявленою кількістю та залежить від сорту картоплі та вологості сиру.

Переборщувати з борошном не можна, інакше вареники будуть щільними та несмачними. Тісто має бути м’яким.
Ліниві вареники з картоплею

Замішати м’яке тісто.

Ліниві вареники з картоплею

З маси, що вийшла, скачати невеликі кульки і приплюснути їх долонею.

Ліниві вареники з картоплею

Опустити заготовки у велику кількість підсоленої води, що кипить, і варити на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, поки вони не спливуть на поверхню.

Ліниві вареники з картоплею

Готові вареники вийняти шумівкою на друшляк і, давши стекти відвару, перекласти на тарілку, полив розтопленим вершковим маслом.

Ліниві вареники з картоплею

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons