Смачні вареники з картоплею, рецепт де тісто не розварюється
Від домашніх вареників віє затишком, теплом та турботою. Від цієї смачної страви просто неможливо відмовитись!
Вареники роблять із прісного тіста з начинкою. Це може бути картопляне пюре, сир, гриби, вишня, капуста. Вареники подають гарячими зі сметаною, маслом, а вареники з картоплею прийнято подавати з обсмаженою цибулею та маслом. Спробуйте приготувати!
Як приготувати смачні вареники з картоплею, рецепт з фото покроково
Інгредієнти для тіста
- вода – 160 мл.;
- 2 яйця;
- борошно – 450 грамів;
- сіль – 3 грами.
Інгредієнти для начинки
- картопля – 0,7 кг.;
- сіль – 5 грамів;
- 3 цибулини;
- олія — 60 грамів;
- зелень – за смаком.
Тісто на вареники з картоплею, рецепт з фото покроково на воді і яйцях
Тісто для домашніх вареників можна замісити вручну, а якщо у вас є хлібопічка, довірте цей етап приготування їй. Хлібопіч, зробить це набагато швидше.
У цебро хлібопічки всипте борошно, сіль, вбийте яйця і влийте воду. Всі інгредієнти відміряйте відповідно до інструкції до техніки.
Виставте потрібний режим на хлібопічці.
Поки хлібопіч замішує тісто, очистіть картоплю. Поставте варитися. Картоплю посоліть.
Обсмажте нарізану цибулю на олії.
Тісто для вареників готове.
Картопляна начинка для вареників
З вареної картоплі злийте воду.
Зробіть із картоплі пюре.
Перекладіть обсмажену цибулю у пюре. Акуратно перемішайте картопляну начинку.
Як гарно зліпити вареники, фото покроково
Тісто розділіть на однакові колобки.
Розкотіть кожен шматочок у тонкий коржик.
Покладіть картопляну начинку на коржик.
Складіть коржик навпіл. З’єднайте краї тіста.
Зробіть гарний край варенику.
З цих продуктів вийде дуже багато вареників. Залишіть потрібну кількість вареників, а решту розкладіть на дошці та заморозьте.
Закип’ятіть підсолену воду і опустіть у каструлю вареники. Акуратно перемішайте їх, щоб не злиплися.
Вареники з картоплею подають із обсмаженою цибулею. Тому обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Подавайте вареники відразу ж, поки вони гарячі, із цибулею, посипані зеленню, зі сметаною чи маслом.
Тісто, виготовлене на яйцях, виходить м’яким, але щільним. При варінні не розварюється і не рветься.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!