Меню

Десерти 15.11.2023

Чуррос — іспанський десерт із заварного тіста

Чуррос іспанський десерт, який готується із заварного тіста, обсмаженого у фритюрі. В Іспанії цей десерт можна зустріти на кожному розі. Приготувати чуррос у домашніх умовах зовсім не складно.

 

Вам знадобиться:
Для тесту:

  • Вода холодна – 160 г;
  • Цукровий пісок – 20 г;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Сіль — 1/3 ч. л.;
  • Борошно пшеничне – 100 г;
  • Яйце категорії С1 – 2 шт.;
  • Олія для фритюру.

Для обвалки:

  • Цукор – 50 г;
  • Кориця — ½ ч.л.

Чуррос - іспанський рецепт десерту із заварного тіста

Чуррос — іспанський рецепт десерту із заварного тіста смаженого в фритюрі

Приготування.
1. У ковшок із товстим дном або сотейник влийте воду, додайте цукровий пісок, сіль, вершкове масло, порізане на невеликі кубики.

масло

2. Поставте ковшок на середній вогонь і при постійному помішуванні доведіть суміш до кипіння, дочекайтеся, коли вершкове масло повністю розчиниться. Зніміть ковш з вогню і в один прийом всипте борошно.

борошно

3. За допомогою силіконової лопатки швидко замісіть тісто.

тісто

4. Після цього помістіть ковшик знову на вогонь, при мінімальній температурі просушіть тісто.

тісто

5. Зніміть ковшик з тістом з вогню, остудіть до кімнатної температури і вводьте в тісто по одному яйцю.

заварне тісто

6. Щоразу тісто добре перемішуйте лопаткою. Спочатку тісто розшаровуватиметься, але в міру вимішування знову збереться в кулю.

заварне тісто

7. Готове тісто перекладіть у кондитерський мішок з насадкою діаметром близько 2 см. Розігрійте олію і відсадіть в неї тісто у вигляді невеликих ковбасок, робіть це дуже обережно. Кінці тіста можна обрізати ножицями. Обсмажте чуррос до золотистого кольору. Готовий чуррос перекладіть на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію.

Чуррос - іспанський рецепт десерту із заварного тіста

8. На плоску тарілку насипте цукор і перемішайте з корицею. Охолоджений чурос обваляйте в цукрі з корицею.

Чуррос - іспанський рецепт десерту із заварного тіста

9. Як правило, чуррос прийнято подавати з шоколадним соусом або джемом. У мене був готовий шоколадний соус, але ви можете приготувати його самі.

Чуррос - іспанський рецепт десерту із заварного тіста

Для цього вершки жирністю 30% (50 г) нагрійте до гарячого та залийте шоколад (50 г), все перемішайте до однорідного стану.

Чуррос - іспанський рецепт десерту із заварного тіста

Можна подавати до столу.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons