Чуррос — іспанський десерт із заварного тіста
Чуррос іспанський десерт, який готується із заварного тіста, обсмаженого у фритюрі. В Іспанії цей десерт можна зустріти на кожному розі. Приготувати чуррос у домашніх умовах зовсім не складно.
Вам знадобиться:
Для тіста:
- Вода холодна – 160 г;
- Цукровий пісок – 20 г;
- Вершкове масло – 60 г;
- Сіль — 1/3 ч. л.;
- Борошно пшеничне – 100 г;
- Яйце категорії С1 – 2 шт.;
- Олія для фритюру.
Для обвалки:
- Цукор – 50 г;
- Кориця — ½ ч.л.
Чуррос — іспанський рецепт десерту із заварного тіста смаженого в фритюрі
Приготування.
1. У ковшок із товстим дном або сотейник влийте воду, додайте цукровий пісок, сіль, вершкове масло, порізане на невеликі кубики.
2. Поставте ковшок на середній вогонь і при постійному помішуванні доведіть суміш до кипіння, дочекайтеся, коли вершкове масло повністю розчиниться. Зніміть ковш з вогню і в один прийом всипте борошно.
3. За допомогою силіконової лопатки швидко замісіть тісто.
4. Після цього помістіть ковшик знову на вогонь, при мінімальній температурі просушіть тісто.
5. Зніміть ковшик з тістом з вогню, остудіть до кімнатної температури і вводьте в тісто по одному яйцю.
6. Щоразу тісто добре перемішуйте лопаткою. Спочатку тісто розшаровуватиметься, але в міру вимішування знову збереться в кулю.
7. Готове тісто перекладіть у кондитерський мішок з насадкою діаметром близько 2 см. Розігрійте олію і відсадіть в неї тісто у вигляді невеликих ковбасок, робіть це дуже обережно. Кінці тіста можна обрізати ножицями. Обсмажте чуррос до золотистого кольору. Готовий чуррос перекладіть на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію.
8. На плоску тарілку насипте цукор і перемішайте з корицею. Охолоджений чурос обваляйте в цукрі з корицею.
9. Як правило, чуррос прийнято подавати з шоколадним соусом або джемом. У мене був готовий шоколадний соус, але ви можете приготувати його самі.
Можна подавати до столу.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!