Пісні домашні галушки із двома видами заправок
Спробуйте приготувати дуже просту та бюджетну страву — пісні галушки з двома заправками: цибульно-грибною та заправкою з часником та зеленню. Для приготування цієї страви нам знадобиться зробити прісне тісто. Отже: галушки, рецепт із фото по крокам.
Інгредієнти:
- 2 склянки пшеничного борошна;
- ½ склянки води;
- ½ ч. л. солі.
Як приготувати галушки, рецепт з покроковими фото
У принципі, нам потрібне таке прісне тісто, що робиться на вареники.
Змішуємо усі інгредієнти, вимішуємо тісто. Даємо йому «відпочити» хвилин 15-20. Потім знову вимішуємо. У нас має вийти досить круте тісто.
Ділимо шматочок тіста на 2 частини і з кожного розкачуватимемо пласт товщиною не більше 2 мм.
Галушки
Після того, як ми розкотили пласт, за допомогою стаканчика (або спеціальної форми) вирізаємо з тіста кружечки. І далі ми чинимо наступним чином: беремо краї кружечка і защеплюємо їх з одного боку (ніби в кружечку начинка і ми його згортаємо). У нас вийшов «півмісяць». Далі беремо краї цього «півмісяця» і тягнемо їх у протилежний бік – защеплюємо. Виходить галушка цікавої форми. Безперечно, можна придумати і щось своє.
Тепер нам необхідно відварити наші галушки (пустушки) у підсоленій воді. Варити 3-4 хвилини після закипання. Потім ми їх витягуємо та заправляємо вершковим маслом. Якщо ви сидите на дієті або дотримуєтеся посту, то можна заправити будь-яким з рослинних олій за смаком.
Заправки для галушок
Луково-грибна
Ріжемо цибулю кільцями, гриби шаткуємо на тертці тонкими пластинами. Обсмажуємо ці інгредієнти на олії. Сіль та перець додаємо за смаком.
Заправка з часником та зеленню
Часник і кріп розміщуємо в блендері, наливаємо трохи рослинної олії (близько 50 мл), сюди ж можна додати гострий перчик (за смаком) та води (100 мл). Додаємо щіпку солі та змішуємо. Виходить досить рідкий зеленувато-білий часниковий соус.
Сервірування
1. До викладених на тарілку галушкам додаємо смажені гриби з цибулею. Все можна перемішати.
2. Викладаємо галушки на тарілку, зверху додаємо соус із часником та зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!