Меню

Торти 12.08.2023

Торт Генерал — найсмачніший рецепт з маком та родзинками

Оригінально та святково виглядатиме на вашому столі торт «Генерал». Якщо ви дуже любите мак та родзинки, та ще й захотіли приготувати випічку з цими інгредієнтами, тоді цей рецепт для вас.

Коржі з різними наповнювачами виглядають дуже ошатно і урочисто в розрізі торта Генерал. Сполучені в одне ціле мак, родзинки, какао та варене згущене молоко роблять смак торта дуже яскравим і насиченим. Прикрасити торт Генерал можна будь-якими горіхами чи тертим шоколадом. Обидва ці інгредієнти будуть добре поєднуватися з іншими компонентами. А якщо ви вирішите спекти цей торт для гостей, то повірте, не помилитеся.

Поєднання різних смаків, які чудово доповнюють один одного, ваші друзі та рідні гідно оцінять. І буде не дивно, якщо багато хто проситиме «ще шматочок добавки». До того ж, приготування такого торта займає небагато часу. Тож і від приготування, і від дегустації ви отримаєте масу насолоди!

Інгредієнти для тіста:

  • Яйця – 4 штуки
  • Масло вершкове або маргарин – 200 грам
  • Цукор – 2 склянки
  • Борошно – 2 склянки
  • Сода харчова – 1 год. соди
  • Кисле молоко або кефір – 200 мл
  • Сіль – 2 щіпки
  • Родзинки – 125 грам
  • Мак – 130 грам
  • Какао – 2 ст. ложки

Інгредієнти для крему:

  • Масло – 200 грам
  • Варене згущене молоко – 2 банки

Інгредієнти для прикраси:

  • Шоколадні цукерки чи шоколад – 30 грам
  • Мак (для обсипання боків торта) – 30 грам
  • Кунжут – 20 грам

 

Рецепт приготування торту Генерал з маком, родзинками та згущеним молоком

Готуємо необхідні інгредієнти для тіста.

для коржів

Розтираємо яйця з цукром.

яйця з цукром

Додаємо розм’якшене вершкове масло або маргарин. Добре розтираємо.

тісто

У кефір кімнатної температури (якщо холодний, необхідно трохи підігріти на маленькому вогні) додаємо сіль, одну чайну ложку цукру і соду. Перемішуємо, даємо соді погаситись.

В даному випадку, чим кисліше кефір чи молоко, тим краще. Сода гаситься швидше, тісто добре піднімається при випіканні і виходить м’яким.

сода в тісто

Виливаємо кефір із содою.

тісто

Тепер додаємо борошно і вимішуємо тісто.

борошно

Якщо масло взяло грудочками, можна протерти тісто через сито або збити міксером.

тісто

Коли тісто готове, ділимо його на три рівні частини.

тісто на коржі

Родзинки промиваємо і замочуємо у воді, щоб трохи розбух.

родзинки

В одну частину додаємо сухий мак і добре вимішуємо.

мак

Форму або сковороду змащуємо олією. Потім вистилаємо пергаментом або папером для випікання або просто чистими листами. Зверху знову промазуємо олією.

форма

Виливаємо тісто і ставимо випікатися у заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Готовність коржа перевіряємо зубочисткою. Якщо вона залишається сухою, то корж готовий.

тісто з маком

У другу порцію тіста додаємо какао.

тісто з какао

В третю, вимитий і просушений рушником родзинки.

тісто з родзинками

Всі коржі на торт Генерал після випікання залишаємо остигати.

коржі

Викладаємо інгредієнти для крему.

для крему

Відкриваємо банки зі згущеним молоком, викладаємо її в миску. Потім по ложці поступово додаємо розм’якшене масло і добре вимішуємо.

крем

Кожен корж рясно змащуємо кремом.

змащуємо коржі

Боки торта обсипаємо маком, верх прикрашаємо тертим шоколадом та кунжутом.

Торт Генерал

Можна залишити трохи крему і до оформлення додати квіточки зі згущеного молока. Приємного чаювання! Також рекомендуємо спробувати приготувати торт з ягодами.

Торт Генерал

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons