Торт з йогуртом та полуницею без випічки — смакота для всієї родини
Настає полуничний сезон і хочеться приготувати не лише солодкі заготівлі, а й якийсь фантастичний торт чи десерт. А ще краще, якщо його не треба пекти, адже у спекотні дні взагалі не хочеться стояти на кухні. Ну, а якщо ще в ньому буде багато-багато улюбленого йогурту, то це викличе захоплення не тільки у дітлахів, а й у дорослих!
Інгредієнти:
- Печиво пісочне – 200 г
- Масло вершкове – 70 г
- Полуниця – 350 г
- Йогурт питний полуничний – 500 мл
- Цукор-пісок – 70 г
- Желатин – 4 ч. ложки
- Вода кип’ячена – 0,5 склянки
Йогуртовий торт з полуницею, рецепт з покроковим фото
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 30 хвилин + 6 годин для застигання
- Кількість порцій – 6
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Желатин залити водою та залишити для набухання на 30 хвилин.
Печиво пропустити через м’ясорубку чи подрібнити блендером.
Додати до печива розм’якшене вершкове масло.
Перемішати все в однорідну масу.
Викласти «тісто» коржем, рівномірно розподіливши по всьому дну і добре утрамбувавши. Поставити заготівлю в холодильник щонайменше на 30 хвилин, але, бажано, на більший час. Корж має затвердіти.
Полуницю вимити, обсушити, очистити від чашолистків і розрізати на половинки.
У миску вилити йогурт, додати цукор і розмішати до повного його розчинення.
Желатин розпустити на водяній бані та остудити до кімнатної температури.
Вилити желатин у йогуртову масу при інтенсивному розмішуванні.
У йогуртну суміш покласти підготовлену полуницю та обережно перемішати.
На застиглий корж викласти йогуртну суміш і поставити форму в холодильник до повного застигання.
Готовий торт з йогурту з полуницею без випічки вийняти з форми і акуратно видалити пергамент.
Прикрасити на власний розсуд.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!