Хрумкі малосольні огірки за 1 годину, готуються без розсолу, каструлі та довгого очікування
Підготувала вам чудовий швидкий рецепт малосольних огірків. Вони готуються без розсолу, каструлі та довгого очікування. Вже за годину можна буде пробувати чудову закуску до картоплі, м’яса чи риби.
Я даю розширений рецепт, але можна готувати такі огірки лише з кропом, часником, сіллю та цукром – вийде теж смачно. А якщо захочеться різноманітності, сміливо додавайте інші спеції та овочі за списком. Отже, почнемо.
Складові:
- огірки -700 г;
- парасольки кропу – 1-2 шт.;
- зелень кропу – невеликий пучок;
- листя хрону – 1 шт. (за бажанням);
- естрагон – гілочка (за бажанням);
- часник – 2 зубчики;
- сіль – 1 ст. л.;
- цукор — 1 ч. л.;
- солодкий та гострий перець – за шматочком (за бажанням).
Швидкий рецепт приготування молосольних огірків в пакеті з покроковими фото
Огірки промиваємо у проточній воді, відрізаємо кінчики. Кожен огірок розрізаємо на 6-8 частин уздовж так, щоб вийшли довгі брусочки. Перед нарізкою овочів бажано перевірити, чи він не гірчить. Один огірок із гіркотою може зіпсувати смак усієї закуски.
Беремо цупкий поліетиленовий пакет. Я зазвичай використовую пакети для заморожування – вони дуже щільні та надійні. На дно укладаємо вибрані спеції. Сьогодні у мене кропові парасольки та естрагон. Парасольковий кріп можна замінити на сушене насіння. Якщо ні того, ні іншого у вас немає, просто візьміть більше зелені. Естрагон використовується виключно за наявністю та бажанням.
Зелень кропу дрібно нарізаємо або рвемо руками і відправляємо в пакет. Зверху кладемо великі шматочки листа хрону. Він надасть огіркам різкості та гостроти. Якщо не любите – не додавайте.
Також поміщаємо в пакет кілька невеликих шматочків гострого і солодкого перцю, попередньо почистивши стручки від насіння.
Залишився часник. Очищаємо його та ріжемо пластинками (дрібнити не потрібно!). Кладемо його також у пакет.
Укладаємо в пакет огірки, посипаємо сіллю та цукром. Важливо, щоб сіль не була занадто дрібною – закуска просолиться нерівномірно.
Збираємо верх пакета та зав’язуємо його на надійний вузол. Кілька разів інтенсивно струшуємо закуску, щоби всі інгредієнти добре змішалися між собою. Залишаємо за кімнатної температури приблизно на 1 годину. За цей час 2-3 рази струшуємо пакет.
Огірки можна куштувати відразу, але краще їх потримати хоча б півгодини у холодильнику. В охолодженому вигляді вони будуть ще смачнішими.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!