Меню

Страви з риби 31.01.2023

Салака смажена на сковороді – з’їдається за 5 хвилин

Смажена салака, яку з’їли як насіння за 5 хвилин. Готується просто та швидко, а головне вдома не пахне. Найпростіший і найсмачніший рецепт з фото.

Щоб рибка не розвалювалася під час смаження, її потрібно посолити за 15 хвилин до теплової обробки.
Таку смачну рибку можна подати до будь-якого гарніру або ж їсти як закуску з хлібом, у цьому випадку рекомендуємо макати салаку в соус для шаурми, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті.

 

Складові:

  • свіжоморожена салака – 500 г;
  • борошно пшеничне – 3 ст. л;
  • сіль — 2/3 ч. л. або до смаку;
  • олія – 3 ст. л.

салака

Салака смажена на сковороді рецепт з покроковими фото

Рибу розморозьте ощадним способом: дістаньте з пакета, обдайте холодною водою, перекладіть на велику тарілку або блюдо. Залиште за кімнатної температури або поставте на нижню полицю загальної камери холодильника. Обов’язково накрийте, щоб рибний запах не просочив інші продукти.

Розморожену салаку почистіть, підготуйте до смаження: відокремте голову, розкрийте черевце, зробивши поздовжній надріз до нижнього хвостового плавця. Вичистіть черевце і ретельно промийте кожну рибку під проточною водою, зчищаючи залишки нутрощів і темну плівку, що покриває черевну порожнину.

салака

Почищену рибу обсушіть. Посолити, перемішати. Залишіть хвилин на 15 просолитися.

посолити рибу

Насипте борошно в тарілку. Обваляйте кожну рибку з усіх боків у борошняному паніровці. Надлишки струсіть, щоб борошно при жарінні не обсипалося і не горіло в олії.

риба в борошні

У велику сковороду налийте олію, розігрійте на середньому вогні. Викладайте салаку в один шар, залишаючи між рибками небагато місця – так риба рівномірно прогріється та швидше обсмажиться. Обсмажуйте з одного боку 5-6 хвилин, до рум’яної скоринки світлого кольору. Не пересмажуйте салаку, борошняне панування, що пригоріло, буде гірчити.

смажити рибу

Акуратно переверніть, притримуючи вилкою або лопаткою. Обсмажуйте інший бік до світлої золотистої скоринки.

смажена салака

Перекладіть смажену салаку на тарілку, присипте зеленню або зеленим цибулькою. Доповніть часточкою лимона і одразу подавайте, будь-яка смажена риба дуже смачна з запалу з жару. Смачного!

смажена салака

 

Коментарі до статті: 2
  1. Катерина

    Рецепт- бомба!Мої домашні рибу практично не їдять-подзьобають і фекають,а я рибу обожнюю у всіх варіаціях.Раніше я не особливо полюбляла смажити салаку,бо вона розпадалась,а це спробувала за порадою посолити- ціленька виходить! Вийшла ну дуже смачна,трішки хрустка,я їла на бутербродах зі свіжим огірком,а чоловік з дітьми з соусом-тартар.Рецепт додаю до улюблених і обов’язково приготую ще,бо такою смакотою можна і себе побалувати,і гостей не соромно пригостити!

    Ответить
  2. Катерина

    Морська рибка невеликого розміру – салака, смакуватиме кожному, якщо вона буде приготовлена за даним рецептом.
    Наразі, на початку літа, — це прекрасний дієтичний продукт з корисними для організму вітамінами( А, С, група В) і важливими мікроелементами (калій, магній, кальцій, Омега 3).
    Рекомендую жінкам, хто хоче трохи схуднути перед початком пляжного сезону, та всім тим, хто любить смачно і недорого поїсти.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons