Кілька пряного посолу — ну дуже смачна
Навіть у такої маленької рибки є свої шанувальники. І навіть не тому, що вона стоїть на порядок нижче за інші види риби за ціною, а тому, що дуже хороша з відвареною картоплею. Найсмачніша кілька – пряного посолу. Я пропоную вам давно перевірений рецепт, випробуваний моїми домочадцями.
Рибки, дійсно, виходять пряними та дуже смачними. Варто лише трохи повозитись, щоб подати її до столу, а водночас і непогано заощадити.
Кілька пряного посолу
- Кілька свіжоморожена – 1 кг
- Сіль крупнозерниста – 3 ст. ложки
- Коріандр — 0,25 ч. ложки
- Перець чорний горошком – 1 ч. ложка
- Лавровий лист – 4 шт.
- Гвоздика – 4 шт.
- Перець запашний – 5 горошин
- Імбир мелений — 1 щіпка
Як зробити кільку пряного посолу в домашніх умовах, рецепт
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Кільку ретельно вимити. Можна готувати її, не потрошачи, але мені більше подобаються рибки без голови і нутрощів. Оброблені тушки викласти у широку миску.
У ступку висипати коріандр, гвоздику, запашний і чорний перець і розтерти ступкою не дуже дрібно.
Рибу посипати розтертими прянощами, розламаним лавровим листом, щіпкою меленого імбиру та сіллю.
Все обережно перемішати.
Накрити кільку блюдцем і, при необхідності, притиснути якимось не дуже важким вантажем. Я використовувала скляну банку ємністю 0,5 л, наповнену водою та закриту кришкою. Поставити посуд із рибою в холодильник на 12 годин.
Кілька встигає добре просолитися та промаринуватися.
Подати кільку до відвареної картоплі з житнім хлібом.
Олена
В моїй сім’ї рибу зазвичай їм лише я, і то нечасто)) Чоловікові взагалі рибні страви не показуй, син кричить, що в рибі море кісток. Але ось цю кільку чомусь мої хлопці з’їдають за лічені хвилини, мені майже нічого не залишається)) Дякую за цікаву ідею, спробую для своїх гурманів приготувати ще щось смачненьке за вашими рецептами!