Меню

Рецепти на зиму 12.07.2023

Кабачкова ікра — дуже смачний рецепт з майонезом та томатною пастою

Смачний та простий у приготуванні рецепт кабачкової ікри на зиму в домашніх умовах.

Ікра з кабачків за цим рецептом готується дуже просто, а на виході виходить смачний та апетитний продукт. Майонез зовсім недавно почали використовувати в заготівлях, але консерви з ним виходять відмінної якості і смаку.

Краще брати майонез високої жирності. Найбільше підходить майонез жирністю 67%. Замість кабачків цілком підійдуть і цукіні.

Ікра з цукіні буде ще ніжнішою. Вживають ікру, як окрему закуску «на хліб», так і як добавку до вареної картоплі, риби, м’яса.

Ікра з кабачків на зиму, простий рецепт з майонезом і томатною пастою

Продукти:

  • Кабачки свіжі – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 250 гр.
  • Майонез «Провансаль» 67% жирності – 125 гр.
  • Томатна паста – 150 гр.
  • Олія соняшникова рафінована – 75 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки
  • Лист лавровий — 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. ложка

  • Вихід – 1,25 л.
  • Час підготовки – 15 хвилин
  • Час приготування 2 години 20 хвилин

Смачна ікра з кабачків на зиму, рецепт з майонезом та томатною пастою

Підготувати усі необхідні інгредієнти. Вага овочів дано без урахування відходів.

овочі

Кабачки вимити, овоче-чисткою видалити тонкий шар шкірки, розрізати плоди навпіл і столовою ложкою вийняти внутрішню м’якоть із насінням. Якщо кабачки невеликого розміру, з насінням, що не сформувалося, то очищати від насіння не потрібно.

кабачки

Нарізати кабачки невеликими скибочками. У цибулин зрізати кореневі мочки, очистити їх від шкірки та розрізати на кілька частин.

кабачки

Цибулю та кабачки пропустити через дрібні грати м’ясорубки.

У овочеве пюре додати томатну пасту, майонез та олію.

кабачкова ікра

Масу перемішати.

кабачкова ікра

Варити овочеву суміш при постійному помішуванні протягом 1 години.

кабачкова ікра

Додати цукор, сіль та прянощі (лавровий лист та перець).

кабачкова ікра

Суміш перемішати.

кабачкова ікра

Варити ікру ще 1 годину. Наприкінці варіння вийняти лавровий лист.

кабачкова ікра

Готову ікру з кабачків розкласти в стерилізовані банки, герметично закупорити кришками для консервування, прокип’яченими, перевернути вгору дном, укутати ганчіркою і залишити в такому стані до повного остигання.

кабачкова ікра

Зберігати ікру у прохолодному місці.

кабачкова ікра

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons