Кабачкова ікра — дуже смачний рецепт з майонезом та томатною пастою
Смачний та простий у приготуванні рецепт кабачкової ікри на зиму в домашніх умовах.
Ікра з кабачків за цим рецептом готується дуже просто, а на виході виходить смачний та апетитний продукт. Майонез зовсім недавно почали використовувати в заготівлях, але консерви з ним виходять відмінної якості і смаку.
Ікра з цукіні буде ще ніжнішою. Вживають ікру, як окрему закуску «на хліб», так і як добавку до вареної картоплі, риби, м’яса.
Ікра з кабачків на зиму, простий рецепт з майонезом і томатною пастою
Продукти:
- Кабачки свіжі – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста — 250 гр.
- Майонез «Провансаль» 67% жирності – 125 гр.
- Томатна паста – 150 гр.
- Олія соняшникова рафінована – 75 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки
- Лист лавровий — 1 шт.
- Сіль – 1 ст. ложка
- Вихід – 1,25 л.
- Час підготовки – 15 хвилин
- Час приготування 2 години 20 хвилин
Смачна ікра з кабачків на зиму, рецепт з майонезом та томатною пастою
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Вага овочів дано без урахування відходів.
Кабачки вимити, овоче-чисткою видалити тонкий шар шкірки, розрізати плоди навпіл і столовою ложкою вийняти внутрішню м’якоть із насінням. Якщо кабачки невеликого розміру, з насінням, що не сформувалося, то очищати від насіння не потрібно.
Нарізати кабачки невеликими скибочками. У цибулин зрізати кореневі мочки, очистити їх від шкірки та розрізати на кілька частин.
Цибулю та кабачки пропустити через дрібні грати м’ясорубки.
У овочеве пюре додати томатну пасту, майонез та олію.
Масу перемішати.
Варити овочеву суміш при постійному помішуванні протягом 1 години.
Додати цукор, сіль та прянощі (лавровий лист та перець).
Суміш перемішати.
Варити ікру ще 1 годину. Наприкінці варіння вийняти лавровий лист.
Готову ікру з кабачків розкласти в стерилізовані банки, герметично закупорити кришками для консервування, прокип’яченими, перевернути вгору дном, укутати ганчіркою і залишити в такому стані до повного остигання.
Зберігати ікру у прохолодному місці.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!