Мафіни з чорницею — смачний та простий рецепт
Не треба бути крутим кухарем, щоб приготувати такі ягідні мафіни. Я взяла чорницю, але її цілком можна замінити будь-якою сезонною ягодою і навіть замороженою. Використовуючи щоразу нові ягоди, отримуємо мафіни з новим смаком. Така випічка обов’язково сподобається вашим близьким. Мінімум часу, максимум задоволення!
Продукти:
- Борошно пшеничне – 300 г
- Масло вершкове – 100 г
- Цукор-пісок – 150 г
- Ванілін – 0,5 ч. ложки
- Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
- Яйця курячі – 1 шт.
- Молоко – 250 мл
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Чорниця свіжа чи заморожена – 200 г
- Олія (для змащування форм)
Мафіни з чорницею, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Вершкове масло попередньо розтопити на водяній бані.
У мисці з’єднати всі сухі продукти: борошно, розпушувач тіста, цукор, ванілін і сіль.
Суміш перемішати вінчиком.
Окремо збити в об’ємній мисці яйце, додати до нього розтоплене вершкове масло та молоко.
Суміш збити на середній швидкості міксера.
Під час збивання невеликими порціями підсипати мішані сухі інгредієнти.
Замішати тісто. Повинна вийти однорідна некрута маса.
Чорницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Свіжі ягоди потрібно перебрати, промити та обсушити. Заморожені ягоди необхідно заздалегідь розморозити та злити зайву рідину.
Ягоди висипати у тісто.
Масу добре вимішати.
Для випікання мафінів можна використовувати металеві чи силіконові форми чи формочки. Форми змастити маслом і викласти в них тісто, заповнюючи їх лише на ⅔ об’єму.
Випікати мафіни при температурі 180 ° С протягом 35-40 хвилин.
Дати гарячим мафінам трохи охолонути і посипати цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!