Меню

Десерти 13.07.2023

Мафіни з чорницею — смачний та простий рецепт

Не треба бути крутим кухарем, щоб приготувати такі ягідні мафіни. Я взяла чорницю, але її цілком можна замінити будь-якою сезонною ягодою і навіть замороженою. Використовуючи щоразу нові ягоди, отримуємо мафіни з новим смаком. Така випічка обов’язково сподобається вашим близьким. Мінімум часу, максимум задоволення!

 

Продукти:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор-пісок – 150 г
  • Ванілін – 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач тіста – 2 ч. ложки
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Чорниця свіжа чи заморожена – 200 г
  • Олія (для змащування форм)

Мафіни з чорницею, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти. Вершкове масло попередньо розтопити на водяній бані.


У мисці з’єднати всі сухі продукти: борошно, розпушувач тіста, цукор, ванілін і сіль.

борошно

Суміш перемішати вінчиком.

Окремо збити в об’ємній мисці яйце, додати до нього розтоплене вершкове масло та молоко.

збити яйце

Суміш збити на середній швидкості міксера.

Під час збивання невеликими порціями підсипати мішані сухі інгредієнти.

тісто

Замішати тісто. Повинна вийти однорідна некрута маса.

тісто 2

Чорницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Свіжі ягоди потрібно перебрати, промити та обсушити. Заморожені ягоди необхідно заздалегідь розморозити та злити зайву рідину.

чорниця

Ягоди висипати у тісто.

тісто з чорницею

Масу добре вимішати.

Для випікання мафінів можна використовувати металеві чи силіконові форми чи формочки. Форми змастити маслом і викласти в них тісто, заповнюючи їх лише на ⅔ об’єму.

мафіни

Випікати мафіни при температурі 180 ° С протягом 35-40 хвилин.

мафіни

Дати гарячим мафінам трохи охолонути і посипати цукровою пудрою.

мафіни з чорницею

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons