Меню

Новорiчнi салати 9.12.2023

Святковий салат Перлина з червоною ікрою та сьомгою

Пропоную рецепт з фото салату «Перлина» із сьомгою та червоною ікрою. Це гарна та смачна рибна закуска на святковий стіл.

Цю страву раджу приготувати за кілька годин до подачі, затягнути харчовою плівкою і прибрати в холодильник, щоб шари добре просочилися і злежалися.

Для приготування краще використовувати слабосолону червону рибу, адже крім солоної риби в рецепті є ще ікра, оливки, майонез та сир, а це досить солоні продукти. Солоний смак збалансують варені яйця та кисло-солодкі клементини, які за бажання можна замінити мандаринами, апельсином або грейпфрутом.

Це салат який викладають шарами, тому для його сервірування бажано мати кулінарне кільце.

На приготування потрібно 20 хвилин. З інгредієнтів, зазначених у цьому рецепті, вийде 4 порції.

Інгредієнти для салату:

  • сьомга слабосолона — 150 г;
  • яйце куряче варене – 3 шт.;
  • клементини – 2 шт.;
  • оливки без кісточок – 2 ст. ложки;
  • сир «Фета» – 50 г;
  • майонез – 100 р.

Для подачі та прикраси:

  • лист салату — 2 шт.;
  • ікра червона лососева – 2 ст. ложки;
  • оливки — 10 шт.;
  • яйце перепелине варене – 1 шт.

Як приготувати святковий салат Перлина з червоною ікрою та сьомгою

На тарілку викладаємо два листки зеленого салату, потім ставимо кулінарне кільце.

листя салату

У кільце укладаємо шари інгредієнти, кожен шар промазуємо майонезом. Відокремлюємо білки варених яєць. 1-й шар – натерті на дрібній терці яєчні білки.

яєчні білки

2-й шар – терті жовтки.

жовтки

Сьомгу нарізаємо маленькими кубиками. 3-й шар — слабосолона сьомга.

сьомга

Клементини чистимо від шкірки, видаляємо усі білі плівки. Нарізаємо часточки дрібно. 4-й шар – нарізані часточки клементинів.

мандарин

Для салату нарізаємо оливки дрібно, для прикраси тонкими кільцями. 5-й шар – дрібно нарізані оливки.

оливки

Сир «Фета» натираєм на тертці. 6-й шар – терта фета.

сир фета

На сир по колу укладаємо кільця оливок.

Салат з червоною ікрою

У середину кільця викладаємо гіркою червону ікру, у центр варене перепелине яєчко.

Салат з червоною ікрою

Затягуємо салат харчовою плівкою, забираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею знімаємо кулінарне кільце. Веселих вам свят, смачного застілля та приємного апетиту!

Салат з червоною ікрою

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons