Святковий салат Перлина з червоною ікрою та сьомгою
Пропоную рецепт з фото салату «Перлина» із сьомгою та червоною ікрою. Це гарна та смачна рибна закуска на святковий стіл.
Для приготування краще використовувати слабосолону червону рибу, адже крім солоної риби в рецепті є ще ікра, оливки, майонез та сир, а це досить солоні продукти. Солоний смак збалансують варені яйця та кисло-солодкі клементини, які за бажання можна замінити мандаринами, апельсином або грейпфрутом.
Це салат який викладають шарами, тому для його сервірування бажано мати кулінарне кільце.
Інгредієнти для салату:
- сьомга слабосолона — 150 г;
- яйце куряче варене – 3 шт.;
- клементини – 2 шт.;
- оливки без кісточок – 2 ст. ложки;
- сир «Фета» – 50 г;
- майонез – 100 р.
Для подачі та прикраси:
- лист салату — 2 шт.;
- ікра червона лососева – 2 ст. ложки;
- оливки — 10 шт.;
- яйце перепелине варене – 1 шт.
Як приготувати святковий салат Перлина з червоною ікрою та сьомгою
На тарілку викладаємо два листки зеленого салату, потім ставимо кулінарне кільце.
У кільце укладаємо шари інгредієнти, кожен шар промазуємо майонезом. Відокремлюємо білки варених яєць. 1-й шар – натерті на дрібній терці яєчні білки.
2-й шар – терті жовтки.
Сьомгу нарізаємо маленькими кубиками. 3-й шар — слабосолона сьомга.
Клементини чистимо від шкірки, видаляємо усі білі плівки. Нарізаємо часточки дрібно. 4-й шар – нарізані часточки клементинів.
Для салату нарізаємо оливки дрібно, для прикраси тонкими кільцями. 5-й шар – дрібно нарізані оливки.
Сир «Фета» натираєм на тертці. 6-й шар – терта фета.
На сир по колу укладаємо кільця оливок.
У середину кільця викладаємо гіркою червону ікру, у центр варене перепелине яєчко.
Затягуємо салат харчовою плівкою, забираємо в холодильник на кілька годин. Перед подачею знімаємо кулінарне кільце. Веселих вам свят, смачного застілля та приємного апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!