Вишуканий салат «Оселедець під дорогою шубою» з червоною ікрою
Якщо ви хочете здивувати, радимо вам приготувати «Оселедець під шубою» з червоною ікрою. Такий варіант виглядає набагато ефектніше варіанта з буряком. Та й смак салату стає вишуканішим і цікавішим.
Звичайно, це не бюджетний салат, недарма він навіть називається «Оселедець під дорогою шубою», але для свята ідеальний. Як його готувати, вас навчить наш рецепт із покроковими фото.
Інгредієнти для салату:
- 1 слабосолона оселедець, філе;
- 1 варена морква, дрібна;
- 1-2 картоплини, відварених у мундирі;
- 2 курячих яйця, відварених круто;
- 3-4 столові ложки червоної ікри;
- 4-6 столових ложок майонезу.
Як приготувати салат «Оселедець під дорогою шубою» рецепт з фото покроково
Моркву очищаємо від шкірки та натираємо на середню тертку. Яйця очищаємо від шкаралупи і також натираємо на середню тертку.
Картоплю очищаємо від шкірки і натираємо на велику тертку.
Філе оселедця нарізаємо на дрібні кубики, приблизно 0,5 см.
Салат формуємо шарами, збираючи його у формі, яку потім перевернемо на тарілку. Таким чином, шари салату викладаємо навпаки – починаємо верхнього. Формочку для салату вистилаємо харчовою плівкою, вільні кінці залишаємо висіти на всі боки. Дно змащуємо майонезом.
Першим шаром викладаємо яйця, змащуємо майонезом.
Потім викладаємо моркву, трохи приминаємо її. Змащуємо моркву майонезом.
Далі викладаємо оселедець, змащуємо його майонезом.
І, нарешті, картопляний шар. Злегка приминаєм картоплю і змащуємо майонезом.
Накриваємо форму з салатом тарілкою так, щоб вона розташовувалася по центру, і різко перевертаємо. Обережно знімаємо форму і прибираємо харчову плівку.
Верхнім у нас виявився шар із яєць. При необхідності змащуємо його майонезом і викладаємо зверху червону ікру, розрівнюючи її ножем.
Верх салату оселедець під шубою прикрашаємо на власний розсуд. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!