Меню

Новорiчнi салати 22.12.2023

Оселедець під шубою — смачний рецепт салату у вигляді рулета

Оселедець під шубою люблять усі, саме тому цей салат став частим гостем на наших святкових столах. Але як зробити улюблену страву цікавішою? У цьому вам допоможе наш фото рецепт!

Пропонуємо вам приготувати смачний оселедець під шубою у вигляді рулету! Ця страва з добре знайомою назвою, здавалося б, вже не зможе здивувати гостей, проте з такою подачею це можливо!

Інгредієнти:

  • — оселедець слабосолений — 1 шт.;
  • — буряк – 1 шт.;
  • — морква – 2 шт.;
  • — картопля – 3-4 шт.;
  • — ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • — сіль, цукор, оцет – для маринування цибулі;
  • — майонез – для заправки.
  • а також знадобиться харчова плівка.

Оселедець під шубою рулетом, покроковий рецепт салату

 

 Хочу відразу відзначити, що оселедець під шубою рулетом готується не складніше, ніж проста «Шуба», але на ваших гостей зробить належний ефект, і вони довго думатимуть, як же ви примудрилися приготувати цю смачну та красиву страву.

Отже, буряк, картопля та морква промиваємо зі щіточкою під проточною водою. Потім ставимо варитися. Картоплю з морквою можна варити в одній каструлі, а ось буряки краще варити окремо, тому що вона забарвлює воду.

Коли овочі зваряться, виймаємо їх із води і даємо повністю охолонути. Потім знімаємо шкірку. А поки овочі варяться і остигають, можна зайнятися обробкою оселедця. Звичайно, можна використовувати вже готові пресерви, якщо ви хочете заощадити час, але за смаком салат оселедця під шубою рулетом трохи відрізнятиметься. Отже, обробляємо оселедець на 2 філе, акуратно виймаємо хребет, а потім усі дрібні кісточки.

оселедець

2. Подрібнюємо філе риби.

оселедець подрібнити

3. Охолоджений почищений буряк натираємо на середню тертку. Якщо овоч дуже соковитий, можна віджати сік.

буряк

4. Так само робимо з картоплею.

картопля

5. Моркву теж натираємо.

морква

6. Цибулю подрібнюємо, заливаємо на 2 хвилини окропом, а потім маринуємо в суміші оцту, солі та цукру. Ці інгредієнти беруться до смаку, але цукру має бути більше, ніж солі. Маринуємо 10-15 хвилин, потім зливаємо маринад і віджимаємо цибулю.

маринуєм цибулю

7. Тепер приступаємо до формування оселедця під шубою рулетом. Для цього на обробну дошку кладемо харчову плівку таким чином, щоб з усіх боків залишалися вільні кінці сантиметрів по 10. Першим шаром викладаємо буряки. Змащуємо майонезом.

шар буряків

8. Далі йде морквяний шар, майонез.

шар моркви

9. Після моркви кладемо картоплю і також змащуємо шаром майонезу.

картопля

10. Потім посередині картопляного шару викладаємо оселедець.

оселедець

11. Посипаємо шар маринованою цибулею.

оселедець під шубою рулетом

12. Залишилося тільки згорнути нашу оселедець під шубою рулетом. Потім ставимо в холодильник для просочення, знімаємо плівку і прикрашаємо на власний розсуд.

Такий святковий салат-закуска обов’язково припаде до смаку вашим гостям. Його можна нарізати порційними шматочками, адже він чудово тримає форму!

Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons