Оселедець під шубою — смачний рецепт салату у вигляді рулета
Оселедець під шубою люблять усі, саме тому цей салат став частим гостем на наших святкових столах. Але як зробити улюблену страву цікавішою? У цьому вам допоможе наш фото рецепт!
Пропонуємо вам приготувати смачний оселедець під шубою у вигляді рулету! Ця страва з добре знайомою назвою, здавалося б, вже не зможе здивувати гостей, проте з такою подачею це можливо!
Інгредієнти:
- — оселедець слабосолений — 1 шт.;
- — буряк – 1 шт.;
- — морква – 2 шт.;
- — картопля – 3-4 шт.;
- — ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- — сіль, цукор, оцет – для маринування цибулі;
- — майонез – для заправки.
- а також знадобиться харчова плівка.
Оселедець під шубою рулетом, покроковий рецепт салату
Отже, буряк, картопля та морква промиваємо зі щіточкою під проточною водою. Потім ставимо варитися. Картоплю з морквою можна варити в одній каструлі, а ось буряки краще варити окремо, тому що вона забарвлює воду.
Коли овочі зваряться, виймаємо їх із води і даємо повністю охолонути. Потім знімаємо шкірку. А поки овочі варяться і остигають, можна зайнятися обробкою оселедця. Звичайно, можна використовувати вже готові пресерви, якщо ви хочете заощадити час, але за смаком салат оселедця під шубою рулетом трохи відрізнятиметься. Отже, обробляємо оселедець на 2 філе, акуратно виймаємо хребет, а потім усі дрібні кісточки.
2. Подрібнюємо філе риби.
3. Охолоджений почищений буряк натираємо на середню тертку. Якщо овоч дуже соковитий, можна віджати сік.
4. Так само робимо з картоплею.
5. Моркву теж натираємо.
6. Цибулю подрібнюємо, заливаємо на 2 хвилини окропом, а потім маринуємо в суміші оцту, солі та цукру. Ці інгредієнти беруться до смаку, але цукру має бути більше, ніж солі. Маринуємо 10-15 хвилин, потім зливаємо маринад і віджимаємо цибулю.
7. Тепер приступаємо до формування оселедця під шубою рулетом. Для цього на обробну дошку кладемо харчову плівку таким чином, щоб з усіх боків залишалися вільні кінці сантиметрів по 10. Першим шаром викладаємо буряки. Змащуємо майонезом.
8. Далі йде морквяний шар, майонез.
9. Після моркви кладемо картоплю і також змащуємо шаром майонезу.
10. Потім посередині картопляного шару викладаємо оселедець.
11. Посипаємо шар маринованою цибулею.
12. Залишилося тільки згорнути нашу оселедець під шубою рулетом. Потім ставимо в холодильник для просочення, знімаємо плівку і прикрашаємо на власний розсуд.
Такий святковий салат-закуска обов’язково припаде до смаку вашим гостям. Його можна нарізати порційними шматочками, адже він чудово тримає форму!
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!