Меню

Печиво 21.12.2023

Печиво Сніжинка на Новорічні свята своїми руками

Пропоную вашій увазі медове печиво з меренгою «Сніжинка». Таке печиво можна подати до новорічного столу чи будь-коли на зимові свята. Також таке печиво можна піднести як подарунок, якщо упаковати в красиву коробку.

Печиво Сніжинка на Новий рік вкрите меренгою. Багато хто неправильно називає меренги безе, але це різні вироби. Вони мають однаковий склад, але готуються по-різному. Для меренг білкова маса просто підсихає на повітрі, а безе випікається в духовці.

 Можна прикрасити «сніжинки», як це зробила я, або простим візерунком з корнетика. Білкова маса не розтікається, малюнок виходить чітким. Готуйте та отримуйте задоволення від творчого процесу!

Медове печиво з меренгою «Сніжинка»:

Тісто:

  • Масло вершкове – 200 г
  • Мед натуральний рідкий – 4 ст. ложки
  • Борошно пшеничне в/с – 600 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки

Білкова маска для малювання:

  • Білки яєчні – 1 шт.
  • Пудра цукрова – 200 г
  • Сік лимонний – ⅓ ч. ложки

Печиво Сніжинка своїми руками, рецепт з фото покроково

  • Час підготовки – 10 хвилин
  • Час приготування – 20 хвилин + час на охолодження тіста та підсихання меренги
  • Кількість порцій – 10

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

продукти

На водяній бані розігріти мед і додати до нього нарізане шматочками вершкове масло.

масло мед

Суміш вимішати до повного розпускання масла.

Масу злегка остудити і додати цукор та яйця.

на печиво

Знову все добре перемішати.

Додати просіяне борошно і розпушувач. Краще додавати порціями, щоб зрештою вийшло еластичне тісто.

борошно

Загорнути тісто в пакет і відправити в холодильник на 1:00.

тісто

Охолоджене тісто розкотити в пласт завтовшки приблизно 7 мм, формою «сніжинка» вирізати фігурки і розкласти на листі, вистеленому пергаментним папером. Я замість паперу скористалася антипригарним тефлоновим килимком.

печиво сніжинка

Випікати печиво при температурі 180 ° С близько 10-12 хвилин. Вироби остудити.

печиво сніжинка

Підготувати всі інгредієнти для маси для малювання.

для глазурі

Цукрову пудру просіяти, додати білок, лимонний сік і обережно перемішати. Потім ретельно збити у пишну масу. Майте на увазі, що пудри може знадобитися менше, тому не варто вносити всю пудру відразу. Густота маси залежить від білка.

для меренги

Перекласти масу в корнетик або кондитерський мішок і прикрасити печиво на свій смак.

печиво сніжинка

Таке печиво також приємно повісити на ялинку. Для цього на стадії вирізування з тіста сніжинок зробіть отвір у верхній частині фігурки, що було потім зручно повісити за нитку.

печиво сніжинка

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons