Печиво Сніжинка на Новорічні свята своїми руками
Пропоную вашій увазі медове печиво з меренгою «Сніжинка». Таке печиво можна подати до новорічного столу чи будь-коли на зимові свята. Також таке печиво можна піднести як подарунок, якщо упаковати в красиву коробку.
Печиво Сніжинка на Новий рік вкрите меренгою. Багато хто неправильно називає меренги безе, але це різні вироби. Вони мають однаковий склад, але готуються по-різному. Для меренг білкова маса просто підсихає на повітрі, а безе випікається в духовці.
Можна прикрасити «сніжинки», як це зробила я, або простим візерунком з корнетика. Білкова маса не розтікається, малюнок виходить чітким. Готуйте та отримуйте задоволення від творчого процесу!
Медове печиво з меренгою «Сніжинка»:
Тісто:
- Масло вершкове – 200 г
- Мед натуральний рідкий – 4 ст. ложки
- Борошно пшеничне в/с – 600 г
- Яйця курячі – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
Білкова маска для малювання:
- Білки яєчні – 1 шт.
- Пудра цукрова – 200 г
- Сік лимонний – ⅓ ч. ложки
Печиво Сніжинка своїми руками, рецепт з фото покроково
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 20 хвилин + час на охолодження тіста та підсихання меренги
- Кількість порцій – 10
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
На водяній бані розігріти мед і додати до нього нарізане шматочками вершкове масло.
Суміш вимішати до повного розпускання масла.
Масу злегка остудити і додати цукор та яйця.
Знову все добре перемішати.
Додати просіяне борошно і розпушувач. Краще додавати порціями, щоб зрештою вийшло еластичне тісто.
Загорнути тісто в пакет і відправити в холодильник на 1:00.
Охолоджене тісто розкотити в пласт завтовшки приблизно 7 мм, формою «сніжинка» вирізати фігурки і розкласти на листі, вистеленому пергаментним папером. Я замість паперу скористалася антипригарним тефлоновим килимком.
Випікати печиво при температурі 180 ° С близько 10-12 хвилин. Вироби остудити.
Підготувати всі інгредієнти для маси для малювання.
Цукрову пудру просіяти, додати білок, лимонний сік і обережно перемішати. Потім ретельно збити у пишну масу. Майте на увазі, що пудри може знадобитися менше, тому не варто вносити всю пудру відразу. Густота маси залежить від білка.
Перекласти масу в корнетик або кондитерський мішок і прикрасити печиво на свій смак.
Таке печиво також приємно повісити на ялинку. Для цього на стадії вирізування з тіста сніжинок зробіть отвір у верхній частині фігурки, що було потім зручно повісити за нитку.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!