Меню

Новорiчнi рецепти, Печиво 26.12.2023

Лимонне новорічне печиво «Сніжинка»

Наближається Новий Рік – найбільш загадкове та найулюбленіше свято. Підготовка до нього починається задовго до цієї дати: вбирається ялинка, купуються подарунки, складається меню святкового столу. Для кожної господині це нагода порадувати близьких своїми шедеврами кулінарії.

Щоразу я намагаюся приготувати щось новеньке. Цього разу я обов’язково буду пекти печиво, рецептом якого ділюся сьогодні з вами і обов’язково прикрашу його по-новорічному. Печиво виходить смачним, ніжними та розсипчастими. Переконайтеся у цьому самі!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
  • Крохмаль кукурудзяний – 50 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Пудра цукрова – 75 г
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 1 ч. ложка
  • Цедра лимонна – 1 ч. ложка
  • Сік лимонний – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 щіпка

Додатково (для змащування печива):

  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. ложка

Для посипання печива:

  • Пудра цукрова – за потребою

Новорічне печиво Сніжинка з лимоним соком, рецепт

Новорічне печиво Сніжинка з лимоном, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти. Масло та яйця попередньо залишити при кімнатній температурі на 2 години.

продукти

У миску просіяти борошно і крохмаль, додати сіль і розпушувач тіста і все добре перемішати вінчиком.

мука

Лимон вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку. З м’якоті лимона вичавити 1 ст. ложку соку.

До розм’якшеного вершкового масла додати ванільний цукор і цукрову пудру.

масляна суміш

Суміш добре збити.

У вершкову масу по одному додавати жовтки.

Все знову добре збити.

цедра лимона

До суміші додати лимонний сік та цедру.

лимонне новорічне печиво

Масу ретельно вимішати.

У миску додати суху борошняну суміш.

Замісити м’яке тісто, обернути його харчовою плівкою та помістити в холодильник на 30 хвилин.

тісто

Готове тісто розкотити в пласт завтовшки 7-8 мм і формами вирізати сніжинки.

лимонне новорічне печиво

Заготовки викласти на лист, вистелений фольгою, і змастити сумішшю з жовтка і молока.

лимонне новорічне печиво

Помістити деко в духовку, прогріту до температури 180 ° С, і випікати протягом 15-20 хвилин.

лимонне новорічне печиво

Печиво остудити та посипати цукровою пудрою.

лимонне новорічне печиво

З тіста можна видавити печиво і за допомогою платівок з малюнком.

лимонне новорічне печиво

 

Випікати це печиво так само, як і попереднє.

лимонне новорічне печиво

Подати лимонне печиво у вигляді сніжинки до чаю.

лимонне новорічне печиво

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons