Лимонне новорічне печиво «Сніжинка»
Наближається Новий Рік – найбільш загадкове та найулюбленіше свято. Підготовка до нього починається задовго до цієї дати: вбирається ялинка, купуються подарунки, складається меню святкового столу. Для кожної господині це нагода порадувати близьких своїми шедеврами кулінарії.
Щоразу я намагаюся приготувати щось новеньке. Цього разу я обов’язково буду пекти печиво, рецептом якого ділюся сьогодні з вами і обов’язково прикрашу його по-новорічному. Печиво виходить смачним, ніжними та розсипчастими. Переконайтеся у цьому самі!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 180 г
- Розпушувач тіста – 1 ч. ложка
- Крохмаль кукурудзяний – 50 г
- Масло вершкове – 100 г
- Пудра цукрова – 75 г
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Цукор ванільний – 1 ч. ложка
- Цедра лимонна – 1 ч. ложка
- Сік лимонний – 1 ст. ложка
- Сіль – 1 щіпка
Додатково (для змащування печива):
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. ложка
Для посипання печива:
- Пудра цукрова – за потребою
Новорічне печиво Сніжинка з лимоном, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Масло та яйця попередньо залишити при кімнатній температурі на 2 години.
У миску просіяти борошно і крохмаль, додати сіль і розпушувач тіста і все добре перемішати вінчиком.
Лимон вимити, ошпарити окропом, щоб шкірка виділила ароматне масло, обсушити рушником або паперовою серветкою і за допомогою терки зняти тонкий шар цедри, намагаючись не торкатися білого підкіркового шару (альбедо), який надає цедрі гіркого смаку. З м’якоті лимона вичавити 1 ст. ложку соку.
До розм’якшеного вершкового масла додати ванільний цукор і цукрову пудру.
Суміш добре збити.
У вершкову масу по одному додавати жовтки.
Все знову добре збити.
До суміші додати лимонний сік та цедру.
Масу ретельно вимішати.
У миску додати суху борошняну суміш.
Замісити м’яке тісто, обернути його харчовою плівкою та помістити в холодильник на 30 хвилин.
Готове тісто розкотити в пласт завтовшки 7-8 мм і формами вирізати сніжинки.
Заготовки викласти на лист, вистелений фольгою, і змастити сумішшю з жовтка і молока.
Помістити деко в духовку, прогріту до температури 180 ° С, і випікати протягом 15-20 хвилин.
Печиво остудити та посипати цукровою пудрою.
З тіста можна видавити печиво і за допомогою платівок з малюнком.
Випікати це печиво так само, як і попереднє.
Подати лимонне печиво у вигляді сніжинки до чаю.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!