Смачний салат «Мімоза» з горбушею, класичний рецепт з фото
Салат-торт «Мімоза» — один із найвідоміших і найпопулярніших салатів. Нагадуємо вам його нескладний рецепт та демонструємо покрокові фото приготування.
Салат «Мімоза» не менш популярний, ніж, скажімо, вінегрет або всіма улюблений «Олів’є». А в далекі радянські роки, коли багато продуктів були в дефіциті, ця страва і зовсім стала «паличкою-виручалочкою» — салат був присутній практично у всіх зошитах з рецептами, написаними від руки. Крім того, страва не потребує великих фінансових витрат.
Салат-торт «Мімоза», рецепт якого пропонується нижче, дуже просто готується і продукти в ньому ідеально підібрані за смаковими поєднаннями. До складу страви входить ріпчаста червона цибуля, консервована горбуша, яйця, морква, картопля та твердий сир. Як прикраса використовуються варена морква та пір’я зеленої цибулі. А заправкою є майонез.
Інгредієнти:
- картопля – 2-3 бульби
- морква велика – 1 шт.
- цибуля червона ріпчаста – 1 головка
- яйце – 4 шт.
- сир твердий – 100 г
- горбуша консервована – 1 банка
- майонез – 200 г
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- цибуля зелена — ½ пучка
- олія – 1 ч. л.
Салат «Мімоза» класичний рецепт з консервоваеою горбушею та сиром, фото покроково
Моркву та картоплю ретельно вимийте щіткою для овочів, оскільки коренеплоди будуть піддаватися термообробці у неочищеному вигляді.
Помістіть овочі в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні 20-25 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту моркви та картоплі.
В іншій каструльці зваріть круто яйця — 10 хвилин з моменту закипання. Потім охолодіть їх у воді.
Картоплю та моркву остудіть і очистіть від шкірки. Натріть бульби на великій тертці.
Моркву також натріть на тертці з великими отворами. Декілька кружечків моркви залиште для прикраси.
Яйця очистіть від шкаралупи. Два з них розділіть на білки та жовтки. Жовтки вам знадобляться для оформлення салату. Білки і яйця, що залишилися, дрібно порубайте.
Цибулину очистіть, вимийте і дрібно наріжте. Сир натріть на тертці з дрібними отворами.
З банки з горбушею злийте геть рідину. Рибу викладіть у тарілку і розімніть вилкою.
Далі займіться сервіруванням салату. У центрі великої плоскої страви встановіть змащене рослинним маслом кільце від роз’ємної форми. У нього викладіть рівним шаром цибулю.
Нанесіть сітку з майонезу.
На цибулю покладіть шар горбуші. Добре утрамбуйте рибу лопаткою чи ложкою.
Змастіть майонезом.
Викладіть шар картоплі, утрамбуйте.
Нанесіть майонезну сіточку, поперчіть і трохи посоліть.
Наступним шаром покладіть моркву.
І знову нанесіть сіточку з майонезу.
На моркву викладіть нарізані яйця.
Змастіть майонезом і поперчіть.
Шар яєць накрийте сиром і добре утрамбуйте.
Нанесіть тоненьку майонезну сіточку.
На тертці з маленькими отворами натріть жовтки.
Дуже обережно зніміть кільце. З кружечків моркви викладіть на поверхні салату квітку. З нарізаних трохи навскоси пір’я зеленої цибулі зробіть листочки. Але, ви можете оформити страву згідно зі своїм смаком, наприклад, маленькими гілочками кропу або кільцями цибулі.
Дуже ошатний та неймовірно смачний салат-торт «Мімоза» готовий. Дайте йому 20 хвилин просочитися, після чого подавайте на стіл і пригощайте домочадців і дорогих гостей.
Горбушу ви можете замінити будь-якою консервованою рибою у власному соку чи олії, наприклад, тунцем, скумбрією чи лососем.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!