Меню

Салати 26.12.2023

Смачний салат «Мімоза» з горбушею, класичний рецепт з фото

Салат-торт «Мімоза» — один із найвідоміших і найпопулярніших салатів. Нагадуємо вам його нескладний рецепт та демонструємо покрокові фото приготування.

Салат «Мімоза» не менш популярний, ніж, скажімо, вінегрет або всіма улюблений «Олів’є». А в далекі радянські роки, коли багато продуктів були в дефіциті, ця страва і зовсім стала «паличкою-виручалочкою» — салат був присутній практично у всіх зошитах з рецептами, написаними від руки. Крім того, страва не потребує великих фінансових витрат.

Салат-торт «Мімоза», рецепт якого пропонується нижче, дуже просто готується і продукти в ньому ідеально підібрані за смаковими поєднаннями. До складу страви входить ріпчаста червона цибуля, консервована горбуша, яйця, морква, картопля та твердий сир. Як прикраса використовуються варена морква та пір’я зеленої цибулі. А заправкою є майонез.

Інгредієнти:

  • картопля – 2-3 бульби
  • морква велика – 1 шт.
  • цибуля червона ріпчаста – 1 головка
  • яйце – 4 шт.
  • сир твердий – 100 г
  • горбуша консервована – 1 банка
  • майонез – 200 г
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • цибуля зелена — ½ пучка
  • олія – 1 ч. л.

продукти

Для сервірування вам знадобиться кільце від роз’ємної форми для торта діаметром 20 см.

Салат «Мімоза» класичний рецепт з консервоваеою горбушею та сиром, фото покроково

Моркву та картоплю ретельно вимийте щіткою для овочів, оскільки коренеплоди будуть піддаватися термообробці у неочищеному вигляді.

овочі

Помістіть овочі в каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння та варіть на невеликому вогні 20-25 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту моркви та картоплі.

яйця

В іншій каструльці зваріть круто яйця — 10 хвилин з моменту закипання. Потім охолодіть їх у воді.

картопля

Картоплю та моркву остудіть і очистіть від шкірки. Натріть бульби на великій тертці.

морква

Моркву також натріть на тертці з великими отворами. Декілька кружечків моркви залиште для прикраси.

яйця

Яйця очистіть від шкаралупи. Два з них розділіть на білки та жовтки. Жовтки вам знадобляться для оформлення салату. Білки і яйця, що залишилися, дрібно порубайте.

цибуля

Цибулину очистіть, вимийте і дрібно наріжте. Сир натріть на тертці з дрібними отворами.

консерва

З банки з горбушею злийте геть рідину. Рибу викладіть у тарілку і розімніть вилкою.

салат Мімоза

Далі займіться сервіруванням салату. У центрі великої плоскої страви встановіть змащене рослинним маслом кільце від роз’ємної форми. У нього викладіть рівним шаром цибулю.

Нанесіть сітку з майонезу.

салат Мімоза

На цибулю покладіть шар горбуші. Добре утрамбуйте рибу лопаткою чи ложкою.

Змастіть майонезом.

Викладіть шар картоплі, утрамбуйте.

Нанесіть майонезну сіточку, поперчіть і трохи посоліть.

Наступним шаром покладіть моркву.

І знову нанесіть сіточку з майонезу.

На моркву викладіть нарізані яйця.

Змастіть майонезом і поперчіть.

салат Мімоза

Шар яєць накрийте сиром і добре утрамбуйте.

салат Мімоза

Нанесіть тоненьку майонезну сіточку.

На тертці з маленькими отворами натріть жовтки.

салат Мімоза

Дуже обережно зніміть кільце. З кружечків моркви викладіть на поверхні салату квітку. З нарізаних трохи навскоси пір’я зеленої цибулі зробіть листочки. Але, ви можете оформити страву згідно зі своїм смаком, наприклад, маленькими гілочками кропу або кільцями цибулі.

салат Мімоза

Дуже ошатний та неймовірно смачний салат-торт «Мімоза» готовий. Дайте йому 20 хвилин просочитися, після чого подавайте на стіл і пригощайте домочадців і дорогих гостей.

салат Мімоза
Господині на замітку:

Горбушу ви можете замінити будь-якою консервованою рибою у власному соку чи олії, наприклад, тунцем, скумбрією чи лососем.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons