Печиво «Ялинкові шишки» розсипчасте і дуже ніжне
Давайте разом готувати печиво для новорічного столу! Щоб його спекти, потрібні звичайні інгредієнти і трохи часу. А ще фігурний ніж, який дозволить зробити наше печиво більш реалістичним, адже формуватимемо його ми у вигляді ялинкових шишок.
Запевняю, що у вас на столі буде до чаювання найсмачніше та найкрасивіше печиво! Воно виходить розсипчастим і дуже ніжним. Створіть святковий настрій своїми руками! Веселих свят!
Печиво «Ялинкові шишки»
- Борошно пшеничне – 200 г
- Розпушувач тіста – 0,5 ч. ложки
- Яйця курячі – 1 шт.
- Масло вершкове – 100 г
- Цукор-пісок – 70 г
- Прянощі для пряників – 0,5 ч. ложки
Додатково:
- Олія — за потребою
- Пудра цукрова – до смаку
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. ложка
Смачне, розсипчате печиво Ялинкові шишки, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
У миску викласти шматочки попередньо розм’якшеного при кімнатній температурі вершкового масла і додати до нього цукор.
Суміш добре розтерти лопаткою.
У масу вбити яйце і посипати її прянощами.
Все знову добре перемішати.
До суміші поступово підсипати просіяне борошно, і розпушувач.
Замісити тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук. Для того, щоб тісто стало більш еластичним при розкочуванні, потрібно загорнути його в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
Для декоративного оздоблення шишок потрібно використовувати фігурний ніж для нарізки овочів. Злегка змастити його олією.
Розкачати тісто пласт розміром 30×40 см і вирізати з нього смужки шириною близько 1,5 см, один край якої повинен бути вирізаний фігурним ножем.
Окремо я вирішила показати принцип скочування «гулі». Починаючи з одного кінця, щільно згортати смужку по спіралі.
Верхню частину «гулі» заліпити. Усі «гулі» до випікання тримати в прохолодному місці, щоб вони не попливли.
Вироби викласти на лист пергаментного паперу та змастити жовтком, змішаним з 1 ст. ложкою молока.
Деко помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати печиво протягом 15-20 хвилин.
Печиво, що остигло, злегка обсипати цукровою пудрою, причому тримати його потрібно у вертикальному положенні, щоб не зіпсувати характерний малюнок «шишок».
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!