Меню

Печиво, Новорiчнi рецепти 23.12.2023

Печиво «Ялинкові шишки» розсипчасте і дуже ніжне

Давайте разом готувати печиво для новорічного столу! Щоб його спекти, потрібні звичайні інгредієнти і трохи часу. А ще фігурний ніж, який дозволить зробити наше печиво більш реалістичним, адже формуватимемо його ми у вигляді ялинкових шишок.

Запевняю, що у вас на столі буде до чаювання найсмачніше та найкрасивіше печиво! Воно виходить розсипчастим і дуже ніжним. Створіть святковий настрій своїми руками! Веселих свят!

Печиво «Ялинкові шишки»

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. ложки
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор-пісок – 70 г
  • Прянощі для пряників – 0,5 ч. ложки

Додатково:

  • Олія — за потребою
  • Пудра цукрова – до смаку
  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. ложка

Смачне, розсипчате печиво Ялинкові шишки, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

У миску викласти шматочки попередньо розм’якшеного при кімнатній температурі вершкового масла і додати до нього цукор.

масло і цукор

Суміш добре розтерти лопаткою.

тісто

У масу вбити яйце і посипати її прянощами.

тісто

Все знову добре перемішати.

До суміші поступово підсипати просіяне борошно, і розпушувач.

борошно

Замісити тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук. Для того, щоб тісто стало більш еластичним при розкочуванні, потрібно загорнути його в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.

тісто

Для декоративного оздоблення шишок потрібно використовувати фігурний ніж для нарізки овочів. Злегка змастити його олією.

фігурний ніж

Розкачати тісто пласт розміром 30×40 см і вирізати з нього смужки шириною близько 1,5 см, один край якої повинен бути вирізаний фігурним ножем.

тісто

Окремо я вирішила показати принцип скочування «гулі». Починаючи з одного кінця, щільно згортати смужку по спіралі.

 печиво Ялинкові шишки, рецепт

Верхню частину «гулі» заліпити. Усі «гулі» до випікання тримати в прохолодному місці, щоб вони не попливли.

печиво Ялинкові шишки, рецепт

Вироби викласти на лист пергаментного паперу та змастити жовтком, змішаним з 1 ст. ложкою молока.

печиво Ялинкові шишки, рецепт

Деко помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати печиво протягом 15-20 хвилин.

печиво Ялинкові шишки, рецепт

Печиво, що остигло, злегка обсипати цукровою пудрою, причому тримати його потрібно у вертикальному положенні, щоб не зіпсувати характерний малюнок «шишок».

печиво Ялинкові шишки, рецепт

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons