М’які та соковиті шашлики зі свинини, рецепт маринаду
Шашлик зі свинини можна приготувати дуже ніжним і м’яким, щоб водночас він був соковитим. Є один секретний інгредієнт, який ми додамо до маринаду. Обов’язково потрібно додати смачні різні спеції, бажано які ідеально підходять до м’яса, точніше до свинини.
Якщо у вас є якісь смачні трави, їх теж потрібно додавати, наприклад, це базилік, орегано, м’ята, чебрець. Адже дуже важливо, щоб якомога більше відтінків смаків було у шашлику.
Інгредієнти:
- М’якуш свинини – 1 кілограм;
- Соєвий соус – 2 столові ложки;
- Гірчиця звичайна – 1 чайна ложка із гіркою;
- Паприка мелена та шматочками;
- базилік;
- коріандр;
- кумін;
- сумак;
- червоний перець;
- чебрець, м’ята – до смаку;
- Сіль екстра – 1 чайна ложка з гіркою.
Маринад для шашлику зі свинини, щоб м’ясо було м’яким та соковитим
На шашлик зазвичай всі беруть ошийок, тому що там є гарний проріз сала, але можна купити філейну частину, часто ще називають для відбивної, але в ній обов’язково теж мають бути смужки сала, щоб м’ясо було соковитим, коли шашлик підсмажиться. Промиваємо наш шматок свинини та протираємо сухими серветками.
Нарізаємо свинину прямокутними шматочками, щоб їх зручно було нанизують на шампур або просто викладати на решітці барбекюшниці, хто як любить смажити шашлики. Висипаємо шматочки свинини у велику миску.
А ось і наш секретний інгредієнт, у тарілці, глибокій ми змішуємо соєвий соус разом із звичайною гірчицею. Суміш цих інгредієнтів зробить наш шашлик просто чудовим.
Окремо на тарілочці змішуємо сіль, сушену м’яту, чебрець, базилік фіолетовий, паприку мелену шматочками, коріандр, сушені мелені ягоди та кумін. Ви можете додавати будь-які спеції, можна просто купити суміш спецій для м’яса або шашлику, у будь-якому випадку вийде смачно.
Висипаємо всі спеції та сіль до свинини, поливаємо нашим маринадом із соєвого соусу та гірчиці та руками добре все це перемішуємо, до однорідної маси.
Накриваємо нашу миску харчовою плівкою і ставимо шашлик у холодильник, будь-яке прохолодне місце. Вже наступного дня у нас готове вугілля на багатті. Шашлик можна смажити на шампурах або на решітці барбекюшниці, зручніше стежити за шашликом саме за допомогою ґрат. Викладаємо всі шматочки свинини, затискаємо другою частиною ґрат, відправляємо наше м’ясо на смаження.
Періодично перевертаємо шашлик, щоб він рівномірно обсмажився з усіх боків.
Буквально через півгодини ароматний шашлик із гірчицею у нас готовий. Викладаємо шматочки на велику тарілку та подаємо гостям.
Звичайно, потрібно ще приготувати свіжу зелень. М’ясо ідеально поєднується не з якимось гарніром, а саме з овочами та зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!