Свинина по-домашньому, на смак як справжній шашлик! Без мангалу та духовки
За рахунок незвичайної підготовки свинини смак готової м’ясної страви дуже нагадує шашлик, але для його приготування не знадобиться ні мангал, ні гратар, ні духовка. М’ясо спочатку маринують у суміші солі, коріандру та чорного меленого перцю, а потім підпікають до світлої золотистої скоринки на сухій сковороді.
Тим самим і домагаються шашличного смаку — м’ясо не обсмажується, а саме печеться і просочується своєрідним ароматом. До повної готовності свинину доводять у каструлі, додавши багато цибулі, лаврушки та трохи води. Таку страву можна сміливи додати в меню на Новий рік.
М’ясо виходить найніжнішим, дуже соковитим, відмінно підійде до будь-якого гарніру і як самостійна страва буде смачною гарячою або холодною закускою.
Свинину бажано вибирати не зовсім пісну, найкраще для цього рецепту підійде помірно жирна шия або лопаткова частина, окіст — будь-яке м’ясо, де буде прошарок жиру.
Інгредієнти:
- свинина (лопатка) – 800 г;
- цибуля – 300 г;
- коріандр – 1 год. л;
- чорний мелений перець – 1 год. л;
- сіль — 1 ч. л;
- лавровий лист – 2 шт.
Як приготувати ніжне і смачне м’ясо як шашлик, без мангалу та духовки
М’ясо розріжте на великі шматки завбільшки з сірникову коробку. Нарізку потрібно зробити так, щоб у кожному шматку було трохи жиру. Дуже жирне м’ясо брати не потрібно, жир витопиться і обсмажуватиметься м’ясо, а наше завдання підпекти його на сухій сковорідці до золотисто-коричневої скоринки.
Посоліть м’ясні шматки до смаку. Приблизно чайної ложки достатньо. Додати мелений коріандр і мелений чорний перець.
Руками перемішайте, утріть спеції із сіллю у м’ясо. Накрийте, залиште на дві-три години, щоб м’ясо добре промаринували.
Перед смаженням струсіть із шматків свинини надлишки спецій. Нагрійте на вогні сильніше за середню суху сковороду з антипригарним покриттям або такий же казанок. Перекладіть м’ясо на гарячу поверхню, залишаючи між шматками вільне місце.
У міру появи коричневої скоринки перевертайте свинину. Так обсмажуйте з усіх боків. Сік, що виділився, трохи пригорить, але так і має бути, потім на цій же сковороді зробите ароматну заливку для м’яса.
Перекладіть шматочки підрум’яненого м’яса в каструлю. Цибулю наріжте пір’ям по висоті цибулини або півкільцями. Додайте до м’яса. Цибулю не шкодуйте, її має бути багато. При подальшому тушкуванні вона розм’якшиться і вийде густа смачна підливка до м’яса.
Влийте в сковороду, де обсмажували м’ясо, приблизно склянку води. Дайте покипіти десять хвилин, щоб всі шматочки м’якоті і спецій, що пристали, відокремилися від сковороди. Підливка повинна вийти золотистого кольору. Вилийте її на м’ясо. Розламайте на шматочки лаврушку, приправте м’ясо та поставте каструлю на сильний вогонь.
Після закипання зменште нагрівання до мінімального, тушкуйте м’ясо під кришкою півтори години. Воно має стати дуже м’яким, але не розвалюватись, тому намагайтеся менше перемішувати свинину під час приготування.
Соковита, запашна свинина по-домашньому, на смак як шаглик готова. Подайте з гарніром або як гарячу закуску, доповнивши свіжими овочами та зеленню. Приємного вам апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!