Курячий рулет з чорносливом — смачна та красива нарізка для святкового столу
Красиву та смачну нарізку з курячого рулету із чорносливом буде чудовою ідеєю подати на святковий стіл! Виглядає вона дуже апетитно та гідно.
Смак курячого рулету з чорносливом обов’язково сподобається всім тим, хто любить поєднання м’яса та фруктів. У процесі приготування куряче м’ясо вбирає аромат копчено-в’яленого чорносливу і стане бархатистим на смак. Таку охолоджену закуску можна подавати не тільки на обідній стіл, але ще й на святковий, оскільки вона виглядає надзвичайно апетитно!
За бажанням ви можете додати до начинки трохи зелені, волоських горіхів, тертої моркви і т.д., головне – щоб страва подобалася вам до смаку.
Готується рулет із курячого м’яса зовсім недовго – близько 30-40 хвилин. До речі, замість чорносливу можна використовувати курагу – тоді страва вийде візуально яскравою.
Курячий рулет з чорносливом у духовці, рецепт дуже смачний
Вам знадобляться:
- — 1 куряче філе вагою 250 г;
- — 100 г чорносливу без кісточки;
- — 50 мл олії;
- — сіль та перець за смаком.
Куряче філе промийте у воді та обсушіть паперовими серветками або рушником. Викладіть його на дошку і розріжте ножем до середини. Потім розгорніть, як книжку. Намагайтеся різати так, щоб не прорізати повністю філе, інакше вся начинка виявиться зовні.
Далі, змочивши кулінарний молоточок у воді, відбийте філе з обох боків. Робити це краще в целофановому пакеті, щоб уникнути м’ясних бризок по кухні.
Посоліть і поперчіть відбите куряче м’ясо. Якщо любите інші приправи — додайте їх до смаку: розмарин, чебрець, орегано і т.д.
На один край філе викладіть чорнослив один за одним. За бажанням можете заздалегідь замочити його в окропі, якщо вам попався пружний продукт. Купуйте сухофрукти без кісточок — так ви заощадите свій час.
Заверніть філе рулетом, починаючи з краю з чорносливом. Потім обмотайте його капроновою ниткою або шпагатом.
На сковороді розігрійте олію і викладіть у неї перев’язаний курячий рулет. Накрийте кришкою та зменште вогонь до середнього. Обсмажуйте рулет з кожного боку по 5-7 хвилин до рум’яної скоринки.
Після чого вистеліть форму для запікання пергаментним папером. Злегка змастіть її олією і викладіть на неї обсмажений рулет. Помістіть форму в духовку і запікайте протягом 25 хвилин при 180-200 градусів.
Готовий курячий рулет із чорносливом у духовці, обов’язково остудіть перед нарізкою. Видаліть нитки, що зв’язують його, і розріжте навскіс на дві половинки. Потім кожну з них – на шматочки. Викладіть нарізку курячого рулету на тарілку або блюдо, прикрасьте свіжою зеленню та подавайте до столу.
Приємного вам апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!