Меню

Новорiчнi закуски 10.12.2023

Закуски на Новий рік 2025: рецепти з фото прості та смачні

Перш ніж садити гостей за основний стіл, обов’язково треба запропонувати їм «для розігріву» цікаві закуски. Пропонуємо до вашої уваги рецепти найкращих новорічних закусок з фото до вашого новорічного столу. Все найкраще для наших читачів!

Закуски на Новий рік 2025: рецепти з фото прості та смачні

Новорічне меню треба робити яскравим, з великою різноманітністю закусок, гарячих страв, салатів та десертів. Перевага закусок у тому, що їх легко та швидко готувати. Можна зробити кілька різних блюд, використовуючи доступні інгредієнти. Закуски, які ми пропонуємо, допоможуть вам приготувати смачні нехитрі страви, гідні святкового столу.

закуски на новий рік

Рулетики з бекону з сиром

Дуже проста в приготуванні і при цьому неймовірно смачна закуска, яка багатьом подобається. Знадобиться всього лише 15 хвилин, щоб накрутити цю смакоту. Можна натерти сир, змішати його з часником та майонезом. Або ж порізати напівтвердий сир на товсті квадрати, капнути на них майонезом і викласти зверху тонку пластинку часнику. Далі викласти по листочку будь-якої свіжої зелені та тонкого довгого брусочка болгарського перцю. Все це обгорнути тонкими скибочками бекону або копченої яловичини. Зафіксувати рулетики декоративними шпажками (якщо немає, використовуйте зубочистки). Додатково можна прикрасити закуску виноградинкою або оливкою/маслиною, надівши на шпажку.

рибна нарізка

Ефектна рибна нарізка

Для рибної нарізки зручно використовувати великі овальні тарілки. Скільки їх має бути? Залежить від кількості гостей та розмірів столу. Ефектно виглядатиме тандем червоної риби з оселедцем. Для того, щоб укласти таку нарізку, на один край страви потрібно укласти кілька листків зеленого салату типу «Айсберг». Потім ряд слайсів з філе лосося, сьомги або форелі (їх згорнути в акуратні петельки). Другий ряд — із шматочків оселедця. Третій — знову червона риба і так по черзі на всій площі страви. Прикрасити нарізку порізаними кружальцями маслин і оливками, зеленою цибулею або іншою зеленню, а також тонкими скибочками лимона.

з ікрою

Тарталетки з ікрою

Тарталетки з ікрою — безпрограшний варіант частування у свята. Виглядає красиво, дорого, ефектно та смачно! Тарталетки можна спекти самостійно або у спеціальних формах, або в силіконових формах для кексів. Або ж придбати у супермаркеті вже готові. У разі краще, якщо вони будуть невеликого розміру. Ікру можна використовувати як червону, так і чорну або, що краще, їх тандем. Крім цих інгредієнтів знадобиться вершкове масло, відварені яйця, лимонний сік та зелень.

Для цієї закуски не використовуються жовтки. Щоб зробити «подушку» для ікри, потрібно на тертці із середніми отворами натерти яєчні білки та витягнуте з морозильної камери вершкове масло. Заправити лимонним соком та перемішати. Викласти суміш у тарталетки, не утрамбовуючи. Зверху розмістити ікру та гілочку свіжої зелені.

крабові кульки

Крабовий салат у кульках

Простий та смачний крабовий салат у святковому оформленні у вигляді кульок – те, що потрібно на Новий рік! З розрахунку на чотири порції візьміть приблизно 200 грамів крабових паличок, близько 100 грамів напівтвердого або твердого сиру, пару яєць, часточку часнику і трохи (2-3 ст.л.) майонезу.

Натріть на тертці з дрібними отворами всі інгредієнти, крім заправки. За бажання часник можна пропустити через прес. З’єднайте всі компоненти, заправте майонезом, ретельно перемішайте і сформуйте з маси, що вийшла, невеликі кульки діаметром близько 4-х сантиметрів. Окремо натріть ще одну крабову паличку і запануйте в ній кожну кульку. Подавайте закуску зі свіжою зеленню.

сирна тарілка

Святкова закуска з твердим сиром

Відмінним рішенням для новорічного застілля стане проста та смачна закуска на основі сиру. Для цієї мети підійде маасдам, пармезан або інший напівтвердий і твердий сир. Його потрібно красиво нарізати товстими шматочками будь-якої форми — прямокутною, квадратною, круглою, трикутною. Залишилося тільки додати один-два інгредієнти та закуска готова! Це можуть бути слайси бекону із зеленню, половинки помідорів чері, в’ялені сухофрукти (курага, чорнослив, зливу), фісташки та інші горіхи.

Для фіксації використовуйте шпажки або зубочистки.

салат ялинка

Порційний салат у вигляді ялинки

У вигляді ялинки можна оформити абсолютно будь-який салат із найрізноманітніших інгредієнтів. Така подача викликає захоплення у ваших домочадців та гостей! Плюс таких ялинок у тому, що вони порційні (надто великі просто не зможуть вистояти) та об’ємні. Для декору знадобиться свіжа зелень петрушки, мигдаль, а також тугий помідор або болгарський перець, відварена морква.

Салат потрібно викласти на пергаментний папір чи тарілку у формі конуса. Змастити зверху майонезом. Мигдаль нарізати тонкими пластинами (можна купити вже готові мигдальні пелюстки). Встромити їх у салат по три штуки під кутом, імітуючи ялинові «лапи». Вільні ділянки закрити порубаною зеленню. Якщо є можливість, купіть не звичайну, а кучеряву петрушку, вона більш пишна. І останній штрих — яскравий акцент — червоні чи оранжеві іграшки на ялинці, які можна зробити з томату, перцю чи моркви.

закуска з лососем

Закуски на тості з лососем та сирним кремом

Одна з найсмачніших закусок швидко готується і ще швидше зникає зі святкового столу. Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • французький батон чи багет;
  • нарізане на скибочки філе лосося у кількості, що дорівнює кількості майбутніх канапе;
  • маленька баночка маскарпоне чи будь-якого іншого якісного сирного крему;
  • листя салату;
  • трохи червоної ікри;
  • маленький пучок кропу.

Приготування

Батон нарізати на невеликі скибочки і підсушити в духовці або сухій сковорідці. Сирний крем збити міксером на маленьких обертах протягом 1 хвилини, додати|добавляти| в нього дрібно нарізаний кріп і обережно перемішати. На кожну скибочку лосося акуратно покласти по 1 чайній ложці крему з кропом і акуратно згорнути рулетом. Скріпити зубочисткою край, скласти на блюдо та відправити у холодильник для затвердіння крему.
Перед подачею витягнути зубочистки, рулетик не розкриється, тому що застиглий крем добре триматиме форму. Листя салату порвати руками на порційні шматочки розміром трохи більше тостів, кожен викласти тост, але в тост вертикально рулет. Прикрасити невеликою кількістю червоної ікри.

Як варіант, таку закуску можна подавати без тостів, виставивши рулетики з кремом лосося прямо на листя салату.

трубочки з шинки

Трубочки з шинки з сиром

Для приготування цієї закуски на Новий рік приготуйте 10-15 тонко нарізаних круглих пластинок шинки або шинково-рубаної ковбаси. Розкладіть на столі або великій дошці всі кружечки. Тепер приготуємо начинку. Для цього натрьом на тертці з дрібними осередками м’який сир або плавлений сир (можна взяти «Дружбу»). Очистимо два зубчики часнику та продавимо його через часниковий прес. Перемішаємо натертий сир та часник.

На кожен шматок шинки викладемо смужку начинки, після чого скачаємо його в трубочку і закріпимо шпажкою. Викладемо трубочки гіркою на тарілку, прикрасимо зеленню петрушки та чорними маслинами. Така закуска чудово підійде для молодих людей, які вирішили відсвяткувати новий рік у великій компанії, та готують новорічні страви із куплених у супермаркеті стандартних продуктів.

салямі з авокадо

Салями з авокадо на підсмажених тостах

Оригінальне поєднання солонуватого салямі та нейтрального за смаком авокадо робить цей вид закуски екзотичною та дуже смачною стравою, яка гідно зайняти почесне місце в нашій добірці закуски на Новий рік 2020: рецепти з фото. Тости можна приготувати як з білого, так і з житнього хліба на свій смак та переваги.

Для приготування 20 порцій нам знадобиться:

  • 300 грам якісної ковбаси салямі;
  • один батон або довгий багет;
  • один авокадо гарної стиглості;
  • вершкове масло для обсмажування тостів;
  • зелень петрушки;
  • вилочки для канапе.

Приготування:

Багет або батон нарізати на скибочки, кожну скибочку розділити на дві частини. Обсмажити нарізаний батон на вершковому маслі із двох сторін до отримання золотистої скоринки. Ковбасу краще купувати в нарізці або використовувати нарізку комбайна, важливо, щоб вона добре скручувалася і не ламалася.
Авокадо очистити від зеленої шкірки та нарізати на 20 тонких скибочок. Кожну скибочку загорнути в кульок із салямі, на тост покласти частину гілочки петрушки, зверху кульок з ковбаси з фруктом, потім скріпити вилочкою.

Як варіант, замість авокадо можна взяти не надто соковиту грушу, яблуко чи картопля фрі.

закуска на новий рік

Закуска на Новий рік рецепт з копченої сьомги та сиру

Смачна закуска з оригінальною подачею, яка не вимагає багато часу для приготування. Потрібно 300 грам копченої сьомги та 300 грам м’якого сиру, вершкове масло та зелень петрушки та кропу.

Приготування:

Сьомгу та сир нарізати на однакові скибочки, з половини зробити трояндочки як показано на фото. Половину сиру і сьомги, що залишилася, розділити навпіл окремо. На половину відокремленої сьомги намазати тонким шаром вершкове масло|мастило| і зверху покласти скибочку сиру. Те ж саме зробити з сиром, що залишився, поклавши зверху скибочку сьомги. Боки обмазати олією і обваляти в дрібно нарізаному кропі. Викласти на блюдо в шаховому порядку, на сьомгу встановити трояндочку із сиру, а на сир – із сьомги, прикрасити листям петрушки.

Замість сьомги можна взяти будь-яку іншу копчену рибу. Поєднання сиру та риби надає закусці оригінального смаку. Як правило, за столом її з’їдають серед перших.

салат в тарталетках

Салат у тарталетках (кошинках)

Дуже смачна страва, тому вирішили запропонувати її вам у цій добірці. Тарталетки продаються у будь-якому супермаркеті різних розмірів та сортів, тому з їх придбанням проблем не виникне.

Нам потрібно:
Кількість тарталеток із розрахунку дві чи три на особу.
Будь-який смачний салат на Новий рік, краще за Олів’є або крабовий, тому що в них добре видно структуру, і в той же час ці види салатів дрібно нарізані, на відміну від Грецького, наприклад.
Пучок салату та кілька пір’я зеленої цибулі для прикраси.

Приготування:

Дно тарталетки треба застелити листком салату, щоб тісто не розм’якло, на нього викласти столову ложку  салату, зверху прикрасити тонким кільцем зеленої цибулі. Наповнювати тарталетки слід безпосередньо перед подачею на стіл.

Рецепти з фото закуски на Новий рік 2025 з червоною ікрою

з ікрою
Ромашка з червоною ікрою

Безпрограшний вид закуски, який можна подавати і на дорослий, і дитячий стіл. Для її приготування знадобиться смачний батон, краще багет або французький, баночка червоної ікри, вершкове масло гарної якості, лимон, кріп та оливки для прикраси.

Приготування:

З батона зрізати скоринку, м’якуш нарізати на скибочки, у кожному скибочці формою для печива вибити ромашку. Всі отримані ромашки підсушити в духовці або обсмажити на сухій сковорідці з обох боків. На кожну ромашку викласти чайну ложку червоної ікри, зверху видавити шприцом кондитерським розм’якшене вершкове масло.

Подавати на пласкій тарілці на листі салату, прикрасивши краї страви тонкими скибочками лимона, оливками або маслинами і гілочками кропу. Готуються з розрахунку 4-6 штук на особу.

канапе з ікрою

Канапе з ікрою

І ще одна закуска, яка потішить усіх гостей – канапе з ікрою. Для приготування цієї страви виріжемо з листкового тіста невеликі кружечки і запечемо їх у духовці. Пишні тартинки, що вийшло, обмазуємо вершковим маслом, обсипаємо зеленню кропу. Зверху на канапі викладаємо гіркою червону ікру.

закуска на чіпсах з ікрою

Червона ікра на чіпсах з апельсинами та журавлиною

Один із найсмачніших новорічних рецептів із фото, який по праву оцінять родина та гості. Знадобляться:
круглі чіпси, добре підходять Прінглс, вони натуральні, немає шкідливих компонентів, тому можна їсти дітям:

  • баночка червоної ікри;
  • один стиглий апельсин;
  • жменя моченої або замороженої журавлини;
  • вершкове масло гарної якості;
  • петрушка;
  • листя салату для оздоблення;
  • шпажки для канапе.

Приготування:

На кожен кружок чіпсів покласти по два листочки петрушки і по чайній ложці червоної ікри, збоку додати акуратно маленький шматочок апельсина з шкіркою. Поруч видавити кондитерським шприцом крапельку вершкового масла і зверху на нього покласти одну журавлину. Ягоду необхідно попередньо розморозити і дати стекти зайвому соку. Встромити шпажку на канапе і подавати на великому блюді, прикрашеному листям салату.
Апельсин і журавлина надають страві приємного післясмаку.

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons