Новорічні канапе на шпажках, найкращі рецепти з фото
Найсмачніші та найкрасивіші канапе на шпажках в одній добірці до святкового столу.
- Новорічні канапе на шпажках на 2025 рік, рецепти з фото
- Канапе на огірку з яєчним рулетом і чері
- Закуска з чорною ікрою
- Канапе із сьомгою
- Асорті з канапе на хлібі чи тостах з різними продуктами
- Новорічні канапе із сьомгою на бринзі
- Сирне канапе асорті на новорічний стіл
- Екзотика та лосось
- Закуска з маринованими грибами на шпажках
- Канапе з оселедцем і воловани з паштетом
- Закуска Пінгвіни
Новорічні канапе на шпажках на 2025 рік, рецепти з фото
Ми пропонуємо вам смачну добірку закусок у вигляді канапе на шпажках на святковий стіл і сподіваємося, що вона сподобається і за смаком, і характером подачі.
Канапе – це міні бутерброди на один або кілька укусів, зібрані у вигляді пірамідок, де всі інгредієнти кріпляться спеціальними шпажками або зубочистками. Вони можуть подаватися на хлібній чи овочевій основі, є святковою стравою, і останніми роками традиційно прикрашають новорічний стіл.
Канапе на огірку з яєчним рулетом і чері
Яскрава новорічна закуска, яка порадує і здивує гостей. Для її приготування знадобиться кілька яєць, трохи сиру порційно, свіжий огірок з дрібним насінням, помідори чері та листя салату. Для кріплення треба взяти фігурні шпажки на канапе.
Найскладніше у приготуванні цієї закуски – це яєчний рулет. Спочатку треба натерти сир на дрібній тертці. У яйця додати сіль до смаку і збити віночком до білої піни, вилити на змащену вершковим маслом розпечену сковорідку тонким шаром і підсмажити з обох боків.
На гарячий омлет розсипати тертий сир по всій поверхні та швидко скрутити у рулет. Сир розплавиться і склеїть рулет, завдяки чому він добре триматиме форму в нарізаному вигляді.
Нарізаємо огірок кружальцями товщиною в сантиметр, рулет ріжемо на кружки товщиною, що дорівнює діаметру огірка, і ставимо скибочку рулету на огірок. На шпажку наколюємо шматочок салату або листя петрушки, потім чері і протикаємо рулет так, щоб шпажка встромилася в огірок.
Канапе готове, треба лише красиво подати закуску.
Закуска з чорною ікрою
Розкішні канапе з двома делікатесами — чорною ікрою та моцарелою стануть прикрасою святкового столу. Для їх приготування потрібен пшеничний хліб високої якості, грам 50 ікри та 100 г моцарелли. Як кріплення використовується зелена цибуля.
Для складання вишуканих канапе з найдефіцитнішим святковим продуктом та моцарелою треба обрізати хліб від скоринок, нарізати на тонкі скибочки, а скибочки, у свою чергу, на квадратики. Моцареллу теж нарізати на квадратики завбільшки з тости. Щоб розмір був ідеально однаковим. можна заздалегідь заготовити квадратну форму з тонкої бляшанки, наприклад, банки з-під овочів.
На кожне канапе треба по 2 квадрати хліба та по 2 квадрати сиру. Основою буде хліб, на нього намазується ікра, потім кладеться сир, знову ікра, хліб, ікра та вся споруда накривається квадратом моцарели. Стопка зв’язується пером зеленої цибулі у вигляді святкового подарунка. Вишукана закуска подається на чистій тарілці без оформлення, щоб не порушувати ефект від краси.
Канапе із сьомгою
Традиційно на новорічному столі має бути червона риба. З метою економії можна подати її у вигляді канапе. Для приготування знадобиться французький батон або багет, 100 грам сьомги або будь-якої іншої лососевої риби, вершкове масло, листя салату та зубочистки.
Приготування:
Батон нарізати на скибочки і підсушити в духовці до рум’яної скоринки, остудити, змастити маслом з одного боку. Сьомгу нарізати на тонкі скибочки розміром з скибки батона з розрахунку 2 шматочки на один бутерброд. Листя салату порвати довільно невеликими шматочками.
На бік змащений маслом покласти скибочку сьомги, потім лист салату і зверху знову сьомгу. Скріпити зубочисткою та подавати на прикрашеному салатом чи овочами блюді.
Асорті з канапе на хлібі чи тостах з різними продуктами
Дуже красиво виглядають канапе на шпажках на новорічний стіл, якщо подати в асортименті на одному великому блюді. Дотримуватись треба лише одне правило — основа бутербродів має бути або хлібна, або овочева для всіх. Пропонуємо вам кілька варіантів асорті з канапе.
Житній тост + вершкове масло + бринза + половинка чері.
Житній тост + буженина + зелень петрушки + шматочок маринованого корнішону.
Пшеничний тост + крем-чиз + копчений лосось + маслина без кісточки.
Пшеничний тост + вершкове масло + сир + салямі + сир + салямі + зелень (будь-яка).
Пшеничний тост + масло з кропом + житній тост + масло і так кілька шарів (подається як хліб до гарячого).
Набори обмежуються лише вашими можливостями та польотом фантазії. Прикрасити страву можна зеленим листям салату, часточками лимона та овочами.
Новорічні канапе із сьомгою на бринзі
Дуже смачна закуска, яку із задоволенням їдять і діти, і дорослі. Для приготування знадобиться малосольна сьомга, нарізана на тонкі скибочки, крем-чіз типу Маскарпоне, бринза або сир Фета, свіжий кріп і шпажки на канапе.
Сир Фета або бринзу нарізати на прямокутники завтовшки 1,5 см і обваляти в дрібно нарубаному кропі. Сьомгу змастити крем-чизом і щільно згорнути так, щоб крем вийшов на поверхню у вигляді кульки. Укласти рулет на бринзу кремом нагору і скріпити шпажкою.
Сирне канапе асорті на новорічний стіл
Ці канапе оригінальні тим, що основою у них виступають товсті кубики сиру. Підійдуть різні сорти, але тільки твердих видів, а як додаткові продукти можна брати будь-які на ваш смак. Наприклад, курагу та цукати, помідори, огірки та болгарський перець, шинку, яблуко, горіхи, паштет, шпинат та інші інгредієнти. Для любителів сиру така тарілка буде справжнім святом смаку.
Закуска чудово підходить як під червоне, так і під біле вино.
Екзотика та лосось
Шикарна новорічна закуска! Чудове поєднання манго та малосольної червоної риби, пікантність якому додає королівська маслина. Ця страва приречена на успіх. Для приготування потрібно кілька плодів манго, грам 300 малосольної риби лососевих порід (будь-який) і обов’язково королівські маслини без кісточки.
Манго не чистити від шкірки, лише звільнити від серцевини, нарізати на часточки завтовшки 1 см, лосось тонкими скибочками. Згорнути рибу рулетиком, засунути всередину маслину і покласти на манго. Закріпити рулет шпажкою на канапе. Подавати на блюді у стилі мінімалізм без прикрас та яскравих малюнків на тарілці.
Закуска з маринованими грибами на шпажках
Оригінальна подача маринованих грибочків. Нарізати бринзу кубиками, мариновані корнішони на частини, взяти оливки та маслини без кісточок та мариновані гриби, бажано білі грузді або печериці невеликого розміру. На шпажку для канапе насадити оливку, потім гриб, потім корнішон. На іншу шпажку – маслину, гриб, бринзу чи сир. Укладати на блюдо лежачи, чергуючи канапе з маслинами та оливками. Подавати на листі салату на великому блюді.
Канапе з оселедцем і воловани з паштетом
Закуски та канапе однієї тематики, подаються на спільній таці. Для приготування волованів з паштетом з оселедців знадобляться такі продукти:
- листкове без дріжджове тісто, упаковка;
- 1 великий оселедець для форшмаку (оселедечного паштету), з нього зняти філе;
- половинка середнього зеленого яблука;
- 1 ложка лимонного соку;
- 1 маленька цибулина;
- половина пачки вершкового масла;
- 2 варені курячі яйця;
- зелень або каперси для оздоблення.
Всі інгредієнти, крім вершкового масла та листкового тіста, перемолоти на м’ясорубці, потім додати розм’якшене вершкове масло і збити масу блендером до отримання однорідного ніжного паштету. Поставити в холодильник для згущення.
Листкове тісто розкотити, вирізати кружки потрібного розміру. У половині кружечків зробити круглі отвори. Випікати всі заготовки 10 хвилин у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці.
Цілий випечений кружок змастити водою і покласти на нього кружок з отвором. Вийде красива листкова тарталетка. Нафарширувати волован паштетом і прикрасити зеленню або каперсами.
Для канапе з оселедцем нам знадобиться якісний житній хліб, бажано, Бородінський, філе оселедця, зелень, перепелині яйця та журавлина. У житнього хліба обрізати скоринку, нарізати буханець на скибочки, а скибочки на квадратики 3 на 3 см. За бажанням, можна попередньо довести хліб до стану тостів, підсушивши в духовці або з обох боків на сухій сковорідці.
Філе нарізати на шматочки шириною 2 см і викласти на кожен тост по шматочку. На шпажку на канапе насадити або половинку перепелиного яйця або 1 журавлину. Додати листок петрушки і проткнути оселедця так, щоб кінчик шпажки увійшов у тост.
На велику тарілку рядами викласти тости з яйцем, потім волован, потім тости з журавлиною, волован і знову тости з яйцем. Відмінно підходить під горілку та віскі.
Закуска Пінгвіни
Канапе з оливок та маслин з крем-сиром на основі з вареної моркви. Універсальна закуска для будь-яких напоїв з ніжним нейтральним смаком і ноткою пікантності від оливок. Особливого вміння у приготуванні не потрібно. Крем-сир взяти типу Маскарпоне або сирного сиру із зеленню, моркву відварити, нарізати на кружечки і вирізати з кожного шматочок для дзьоба пінгвінів. З маслини зробити черевце, нафарширувати кремом, а з оливки зібрати голову з дзьобом. акуратно насадити на шпажку голову, потім черевце і прикріпити до моркви. Виходять кумедні пінгвіни.
На основі запропонованих варіантів ви можете приготувати самі канапе на шпажках на святковий стіл з різними наборами інгредієнтів.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!