Меню

Новорiчнi рецепти 29.12.2023

Рецепти м’яса на Новий рік 2025 дуже смачні та прості

Відмінна добірка рецептів із фото з м’яса, для вашого Новорічного столу. Всі найсмачніші та нові страви.

Рецепти м’яса на Новий рік 2025, з фото, прості та смачні

Свинина, яловичина, птах, усі види підходять для приготування святкових страв. Ми пропонуємо холодні та гарячі страви на Новий рік з м’яса, рецепти з фото у добірці для різного бюджету та смакових уподобань. Всі страви перевірені, дуже смачні, будь-яка з них стане окрасою новорічного столу.

М’ясо по-купецьки

Класична м’ясна страва, що нагадує м’ясо французькою, але з додаванням подушки з овочів. Легке в приготуванні, дуже смачне і в гарячому, і холодному вигляді. Готувати це м’ясо на Новий рік рецепти з фото допоможуть навіть господині-початківці.

Інгредієнти:

  • свинина, можна використовувати шийну частину,
  • карбонат або філейну частину задньої ноги з розрахунку 200 грам на одну особу, на середнє деко близько 1 кг;
  • помідори – 3 середні;
  • гриби — 1 банку нарізаних печериць (350 грам) або свіжі — 300 грам;
  • сир твердих сортів – 200 г;
  • сіль та перець за смаком;
  • соняшникова або оливкова олія для обсмажування.

Приготування:

М’ясо нарізати на порційні шматочки, відбити з обох боків, посолити, поперчити і обсмажити в олії до золотистої скоринки. Гриби нарізати скибочками та обсмажити з цибулею. Помідори нарізати кружальцями.
Укласти обсмажене м’ясо на лист, зверху розкласти гриби з цибулею, накрити помідорними кухлями і густо посипати сиром. Готувати в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин, якщо вона подвійна або 45 хвилин, якщо нагрівання йде лише знизу.
Повний час приготування – 1:00.

Пікантна свиняча грудинка

Страви з грудинки вважаються повсякденними, але цей рецепт дивує своєю незвичністю та відмінним смаком та стане на святковому столі головним. У нашій добірці страви з м’яса на новий рік 2024 з фото мають одну спільну властивість – всі вони дуже смачні та готуються досить просто.

Інгредієнти:

  • грудинка з максимальним вмістом м’ясного прошарку та з ребрами – 700 грам;
  • соняшникова, оливкова або кукурудзяна олія для приготування маринаду – 4 столові ложки;
  • паприка та імбир – по 1 чайній ложці;
  • солодкий перець переважно червоного кольору, але і жовтого – 1 штука;
  • готова гірчиця, найкраще їдальня – 2 чайні ложки;
  • рідкий натуральний мед, бажано квітковий або липовий – 2 чайні ложки;
  • часник – 4 великі зубки;
  • сіль — 3 чайні ложки.

Приготування:

Грудинку треба добре промити і просушити, потім зробити глибокі надрізи між ребрами (вздовж них). Приготувати пряний маринад, змішавши всі перераховані інгредієнти, окрім болгарського перцю та часнику.
Грудинку густо натерти отриманим маринадом, часник нарізати пластинами, болгарський перець — поздовжніми скибочками, кожен надріз закласти по кілька пластинок часнику і перцю. Потім м’ясо треба щільно укутати кілька шарів фольги.
Форма для запікання має бути з ґратами. Грудинку у фользі укладають на решітку, а на дно форми наливають воду так, щоб вона не торкалася фольги.
Випікають у попередньо розігрітій до 22 градусів духовці протягом 50 хвилин, потім фольгу слід розірвати зверху і допекти ще 30 хвилин для отримання красивої золотистої скоринки. Подають на спільній страві, прикрасивши зеленню та сервіруючи з овочами.
Загальний час приготування – 2 години.

Делікатесне м’ясо гусака у винно-вишневому соусі

Готувати гусака на Новий рік є традицією у багатьох сім’ях. Ми пропонуємо безпрограшний варіант цієї страви з м’яса на новорічний стіл, щоб вам було зручно та легко її приготувати. Вино у рецепті можна замінити вишневим соком, якщо страву пробуватимуть діти. Переваги цієї страви в оригінальному пікантному смаку, який дає вишня, і можливості використовувати не всю тушку, а філе або будь-яку частину гусака, якщо сім’я складається з двох або трьох осіб.

Інгредієнти:

  • тушка гусака або будь-яка його частина на власний смак;
  • вишня без кісточок;
  • набір натуральних спецій, підійде будь-яка мелена суміш із коріандром та імбиром;
  • вишневе вино чи сік;
  • груші та яблука;
  • оливкова олія для обсмажування;
  • сіль та перець за смаком;
  • часник.

Приготування:

Часник нашаткувати на тонкі скибочки. Гуся нарізати на порційні шматочки, зробити в кожному глибокі надрізи типу кишеньок і в кожен покласти по дві вишеньки і по скибочці часнику. Змішати прянощі з сіллю та перцем і кожен шматок гусака ретельно обваляти в отриманій суміші. У глибокий сотейник налити 2 столові ложки оливкової олії і обсмажити гуску з двох сторін, потім залити вином або соком так, щоб рідина доходила до половини м’яса, і тушкувати під кришкою на повільному вогні 20 хвилин. Далі додати вишню в сковороду, рівномірно розклавши її по всьому м’ясу і гасити під кришкою ще 30 хвилин на дуже повільному вогні.
Готове гусяче м’ясо викласти на блюдо, а в сковороду опустити нарізані скибочками груші та яблука. Дати згасити фрукти 10 хвилин і викласти красиво на блюдо поряд з гусем. Все полити соусом, що залишився в сотейнику. Подавати на великій страві, фрукти служать як гарнір.
Час приготування – 1,5 години.

М’ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Добірка страв, у яких м’ясо на Новий рік представлено різноманітними варіантами, буде неповною, якщо не додати до неї китайську нотку. Любителям східної кухні ми пропонуємо приготувати яловичину в соєвому соусі з додаванням томату та пряних трав.

Інгредієнти:

  • філе яловичини – 0,5 кг;
  • борошно пшеничне в/с – 3 столові ложки;
  • соєвий соус гарної якості – 1 пляшка (385 г);
  • цибуля ріпчаста — 3 середніх головки;
  • томат вищого ґатунку – 140 грам (5 ст. л);
  • цукор – 5 чайних ложок;
  • базилік сушений – 2 столові ложки;
  • соняшникова олія – 2 столові ложки;
  • перець на смак, сіль не потрібна, оскільки соєвий соус досить солоний.

Приготування:

М’ясо треба нарізати тонкими пластинами та замаринувати. Маринад готується з половини соєвого соусу, змішаного з борошном. Залишити яловичину маринуватися на 15-20 хвилин, а в цей час цибулю нарізати кільцями, обсмажити до золотистого кольору, і приготувати соус томатний, змішавши томат з цукром і склянкою (200 мл) води.
В окремій сковороді обсмажити м’ясо, попередньо вийнявши його з маринаду, додати|добавляти| в нього смажену цибулю і залити томатним соусом. Все перемішати, додати|добавляти| перець і сушений базилік, довести до кипіння і потім на маленькому вогні 6-8 хвилин|мінути|.
Готове м’ясо подають із гарніром (рис або китайська локшина), прикрасивши зеленню.
Час приготування – 1 год.

М’ясні рулетики з чорносливом

Дуже смачна святкова страва, яка подобається і дорослим, і дітям. Його можна подати як другу страву або у вигляді холодної закуски на Новий рік.

Для приготування потрібні наступні інгредієнти:

  • свинина – 0, 5 кг, можна використовувати карбонат чи філе;
  • чорнослив — 100 грам (вага вже без кісточок);
  • будь-яка рослинна олія – 2 столові ложки;
  • сіль та перець за смаком, можна додати сухі трави.

Приготування:

Спочатку треба попарити чорнослив. Для цього його заливають окропом і залишають до набухання приблизно на півгодини. Потім злити воду, вийняти кісточки із чорносливу.
М’ясо нарізати скибочками завтовшки трохи менше сантиметра і злегка відбити. Посолити і поперчити з одного боку і викласти на кожну скибочку по 2-3 штуки чорносливу. Згорнути кожен шматочок у рулет і закріпити зубочисткою. Обсмажити в сковороді до золотистого кольору або запекти в духовці 40 хвилин, помістивши в рукав для запікання.
Страву можна подавати гарячим як основне, додавши будь-який гарнір, або як закуску в холодному вигляді.
Час приготування – 1 год.

Свинячі реберця барбекю

Цей рецепт підходить і для приготування будинку на грилі, і для свята на природі. Без нього наша добірка, що включає м’ясо на Новий рік рецепти з фото, не була б повною. Смачно, апетитно, ароматно і дуже привабливо на вигляд, ось ті відчуття, які приходять на думку першими побачивши реберця барбекю. Починати їх приготування слід з вечора 30-го або рано-вранці 31-го грудня, тому що ребра повинні маринуватися, як мінімум, 6-7 годин.

Як правило, Новий рік у заміському будинку на природі відзначають із друзями та близькими, тому інгредієнти розраховані на велику компанію.

Знадобиться:

  • 6 кг свинячих реберець від грудинки;
  • вода звичайна питна – 4 літри;
  • сіль кухонна без добавок – 6 столових ложок;
  • цукор – 2 столові ложки.

Для глазурі:

  • томатна паста,
  • вода,
  • винний оцет,
  • патока з оцту з хересу,
  • рубаний кріп,
  • кінза,
  • гострий перець та сіль.

Приготування:

Розрізавши ребра на зручні шматки треба помістити їх у розсіл, розчинивши у воді весь цукор та сіль. Забрати в холодне місце на 6-10 годин, але не на мороз. Потім розкочегарити гриль і почати копчення при температурі 95 градусів. При цьому коробка з тирсою відправляється на крайній пальник, а під ґрати поміщається деко з водою. Коптити слід 6 годин.
За цей час треба приготувати глазур для ребер. Усі перелічені інгредієнти довести майже до температури кипіння. За бажанням можна додати пару ложок рідкого меду. Гарячі реберця покрити глазур’ю і подавати до столу.
Готувати ребра не складно, адже біля них не треба постійно, а результат перевершить всі очікування.
Загальний час приготування – доба.

М’ясо по-імператорськи

Рецепт святкової страви зі східними нотками та оригінальним насиченим смаком. Для його приготування підходить будь-яке м’ясо, яловичина, свинина, баранина, курка чи інший птах. На Сході його традиційно готують із яловичини чи качки.

Інгредієнти:

  • м’ясо без кісток – 800 г;
  • соєвий соус – 0,5 склянки;
  • 1 велика або 2 середні цибулини;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • винний оцет та рідкий мед – по одній столовій ложці;
  • прянощі та спеції за смаком.

Приготування:

М’ясо нарізати брусочками розміром як на бефстроганів та залити маринадом. Для маринаду необхідно змішати всі ці інгредієнти крім цибулі. Залишити маринуватися м’ясо. щонайменше на годину, але можна це зробити і з вечора, бо чим довше воно маринується, тим краще. Спеції для маринаду слід вибирати, виходячи з виду м’яса, що використовується.
Цибулю нарізати кружальцями, але не розділяти на кільця. Викласти його на застелене фольгою деко, поверх цибулі рівномірно розкласти замариноване м’ясо, але без маринаду, накрити фольгою і затиснути по краях по всьому периметру.
Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці півтори години.
Подавати, посипавши зеленню порційно з гарніром або на спільній страві.
Загальний час приготування – 3 години.

Ми підібрали для вас рецепти м’яса на Новий рік 2025 з фото і дуже сподіваємося, що вам сподобається один, а то й кілька рецептів. Вітаємо вас з наступаючим Новим роком, бажаємо щастя, здоров’я та приємного апетиту. Готуйте разом із нами!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons