Хрумкий салат з ананасами, сухариками та куркою
На свята ми вживаємо багато «важкої» їжі, тому потрібні й якісь легкі салати та закуски. Наприклад, як цей салат із ананасами, сухариками та куркою.
Цей простий, але смачний та ніжний салат оцінять усі ваші рідні та близькі. Він легкий, ніжний і підійде для будь-якої нагоди, а цей рецепт з фото розповість, як його готувати.
Інгредієнти:
- куряча грудка – 300 г;
- ананас консервований – 200 г;
- сир – 200 г;
- білий хліб чи батон – 100 г;
- майонез – 100 мл;
- соняшникова олія – 40 мл для обсмажування.
Як приготувати салат з ананасами, сухариками та куркою
Курячі грудки ми не варитимемо, а обсмажуватимемо в невеликій кількості соняшникової олії. Але перед цим філе треба нарізати. Щоб це було зробити простіше, філе можна трохи підморозити. А ще необхідно використовувати гостро заточений ніж. Нарізане філе солимо та перчимо.
На сковорідку наливаємо трохи олії без аромату. Розігріваємо його та обсмажуємо в ньому куряче філе. М’ясо повинне підрум’янитися, придбати красивий золотистий відтінок. Після смаження філе залишаємо остигати.
Щоб приготувати сухарики, нарізаємо білий хліб або кубиками батон. В ідеалі, якщо хліб не свіжий.
Сухарики підсушуємо на сковороді. Можна використовувати ту ж, що й для курки, а можна на суху, без жиру.
Баночку ананасів відкриваємо. Якщо вони кільцями, то нарізаємо їх дрібними скибочками.
Твердий сир подрібнюємо теркою.
Усі компоненти змішуємо в одній мисці. Заправляємо все майонезом та перемішуємо.
Салат рекомендується відразу ж подавати на стіл, щоб сухарики не розмокли і він залишався хрустким. Тому заправляємо салат безпосередньо перед подачею.
Можна додатково прикрасити свіжою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!