Святковий салат «Вечір грудня» — дуже смачний та цікавий
Не зовсім звичайне поєднання – буряків, яблука та курячої печінки, та ще й у компанії з волоськими горіхами – виходить дуже вдалим та цікавим.
Саме тому салат «Вечір грудня», у складі якого є всі ці інгредієнти, має завжди великий успіх. Готується він не дуже складно, але радимо вам підготувати буряки та печінку заздалегідь, щоб не витрачати на них багато часу. Тоді перед приходом гостей вам залишиться лише акуратно сформувати та прикрасити салат. А в цьому вам допоможе наш покроковий рецепт з фото, в якому детально описується, як приготувати смачний і красивий салат «Вечір грудня».
Інгредієнти на 1 порцію салату:
- 150 гр курячої печінки;
- 0,5 маленької цибулини;
- 0,3 маленької моркви;
- олія для смаження;
- сіль за смаком;
- чорний перець до смаку;
- листя салату;
- 1 невеликий варений буряк;
- 1 маленьке кисло-солодке яблуко;
- 70 г твердого сиру;
- майонез;
- грецькі горіхи.
Як приготувати смачний салат «Вечір грудня» з буряками та печінкою
Курячу печінку обсмажуємо до золотистості на олії. Солимо і перчимо на смак, додаємо цибулю, порізану тонкими півкільцями і моркву, терту на великій тертці. Пасеруємо все разом на сковороді під кришкою, поки цибуля не стане м’якою та прозорою. Остуджуємо.
На тарілку викладаємо трохи листя салату – вони виконуватимуть роль прикраси. Зверху ставимо кулінарне кільце – за його допомогою салат у нас вийде рівним та акуратним.
Перший шар нашого салату – тертий на велику тертку буряк.
Кожен шар будемо змащувати майонезом.
Наступний шар – печінка з цибулею та морквою. Ріжемо її невеликими кубиками та викладаємо в кулінарне кільце. Не забуваймо про майонез.
Яблуко очищаємо від шкірки, ріжемо соломкою. Збризкуємо лимонним соком. Викладаємо в кулінарне кільце, змащуємо майонезом.
Твердий сир трьома на середню тертку. Викладаємо в кулінарне кільце. Це фінальний шар, його майонез вже не змащуємо.
Знімаємо кільце, прикрашаємо салат волоськими горіхами та зеленню.
Даємо салату настоятися 15-20 хвилин і подаємо. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!