Меню

Рецепти на зиму 10.10.2023

Салат з капусти на зиму з болгарським перцем, морквою та цибулею

Цей рецепт – альтернатива квашеній капусті, яка хоч і виходить смачною, але згодом перекисає та годиться хіба що у вінегрети та для перших страв. Салат із капусти з додаванням болгарського перцю, моркви та цибулі відмінно зберігається кілька місяців і не втрачає ні смаку, ні аромату.

Весь секрет в заправці з оцту, олії, солі та цукру. Просочивши маринадом, овочі стають дуже смачними, з приємною м’якою кислинкою, залишаючись при цьому хрусткими і такими ж корисними, як свіжі.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 2 кг;
  • болгарський перець – 300 г
  • морква – 300 г;
  • цибуля – 300 г;
  • сіль – 1,5 ст. л;
  • цукор – 120 г;
  • оцет 9% концентрації – 150 мл;
  •  олія – 0,5 склянки.

овочі

Салат з капусти на зиму в банках з болгарським перцем, морквою та цибулею

Очистивши качан капусти від пошкодженого верхнього листя, розрізаємо навпіл і шаткуємо довгими смужками, так само, як для квашення.

капуста

Тонкими довгими пір’їнками нарізаємо цибулю. Або робимо традиційну нарізку півкільцями.

цибуля

Короткою стружкою шаткуємо моркву. Всі овочі складаємо в просторий глибокий посуд.

морква

Додаємо в овочевий мікст брусочки солодкого перцю.

салат

Для заправки капусти готуємо маринад. У піалку наливаємо оцет, всипаємо сіль із цукром. Розбовтуємо, поки крупинки не розійдуться. Потім у цю суміш вливаємо рослинну олію, краще використовувати запашне, з ароматом підсмаженого насіння. І ще раз все змішуємо, поєднуючи рідкі компоненти до однорідності.

маринад

Руками перемішуємо капусту з рештою овочів, намагаючись сильно не тиснути, не перетирати. Вливаємо маринад, знову перемішуємо, цього разу ложкою.

Салат з капусти на зиму з болгарським перцем

Беремо зручні для зберігання маринованої капусти ємності (скляну банку, контейнер). Обов’язково миємо із содою, обсушуємо. Дуже щільно наповнюємо, добре трамбуємо і вливаємо маринад, що залишився на денці миски.

салат з капусти на зиму

Герметично закриваємо ємність потрібною кришкою.

Салат з капусти на зиму з болгарським перцем

Ставимо в холод (підвал, льох, холодильник), де капуста маринуватиметься два-три дні. Потім можна відкривати та куштувати салат – він дуже смачний, соковитий, з приємним кисло-солодким смаком.

Салат з капусти на зиму з болгарським перцем

Чим довше зберігається, тим насиченішим і смачнішим стає салат із капусти на зиму. Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons