Салат з капусти на зиму з болгарським перцем, морквою та цибулею
Цей рецепт – альтернатива квашеній капусті, яка хоч і виходить смачною, але згодом перекисає та годиться хіба що у вінегрети та для перших страв. Салат із капусти з додаванням болгарського перцю, моркви та цибулі відмінно зберігається кілька місяців і не втрачає ні смаку, ні аромату.
Весь секрет в заправці з оцту, олії, солі та цукру. Просочивши маринадом, овочі стають дуже смачними, з приємною м’якою кислинкою, залишаючись при цьому хрусткими і такими ж корисними, як свіжі.
Інгредієнти:
- білокачанна капуста – 2 кг;
- болгарський перець – 300 г
- морква – 300 г;
- цибуля – 300 г;
- сіль – 1,5 ст. л;
- цукор – 120 г;
- оцет 9% концентрації – 150 мл;
- олія – 0,5 склянки.
Салат з капусти на зиму в банках з болгарським перцем, морквою та цибулею
Очистивши качан капусти від пошкодженого верхнього листя, розрізаємо навпіл і шаткуємо довгими смужками, так само, як для квашення.
Тонкими довгими пір’їнками нарізаємо цибулю. Або робимо традиційну нарізку півкільцями.
Короткою стружкою шаткуємо моркву. Всі овочі складаємо в просторий глибокий посуд.
Додаємо в овочевий мікст брусочки солодкого перцю.
Для заправки капусти готуємо маринад. У піалку наливаємо оцет, всипаємо сіль із цукром. Розбовтуємо, поки крупинки не розійдуться. Потім у цю суміш вливаємо рослинну олію, краще використовувати запашне, з ароматом підсмаженого насіння. І ще раз все змішуємо, поєднуючи рідкі компоненти до однорідності.
Руками перемішуємо капусту з рештою овочів, намагаючись сильно не тиснути, не перетирати. Вливаємо маринад, знову перемішуємо, цього разу ложкою.
Беремо зручні для зберігання маринованої капусти ємності (скляну банку, контейнер). Обов’язково миємо із содою, обсушуємо. Дуже щільно наповнюємо, добре трамбуємо і вливаємо маринад, що залишився на денці миски.
Герметично закриваємо ємність потрібною кришкою.
Ставимо в холод (підвал, льох, холодильник), де капуста маринуватиметься два-три дні. Потім можна відкривати та куштувати салат – він дуже смачний, соковитий, з приємним кисло-солодким смаком.
Чим довше зберігається, тим насиченішим і смачнішим стає салат із капусти на зиму. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!