Швидко маринована капуста «Пелюстка» – яскрава, хрумка та соковита
Капуста виходить дуже апетитною, соковитою, хрумкою, з приємним кислувато-солодким смаком і легкою гостротою, яку дають часник і перець. На приготування знадобиться не більше півгодини, а готова вона буде за два-три дні. Але пробувати можна і раніше, наступного дня, просто колір буде недостатньо яскравим і шматочки нерівномірно просочаться маринадом.
Маринована капуста з буряком та морквою це простий рецепт із доступних зимових овочів. Свою назву закуска «Пелюстка» отримала через схожість яскравих шматочків капусти з квітковими пелюстками.
Рецепт капусти маринованої з буряком швидкого приготування, у банку шматочками
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 1 кг;
- буряк середньої величини – 1 шт;
- морква велика – 1 шт;
- часник – 4-5 часточок;
- цукор – 3 ст. л;
- оцет 9% фортеці – 4 ст. л;
- сіль – 1,5 ст. л;
- олія рослинна – 2 ст. л;
- лавровий лист – 2-3 шт;
- перець запашний – 6-8 горошин;
- вода – 1,5 літра.
Качан капусти зачищаємо від пошкодженого листя, обдаємо водою. Розрізаємо навпіл, ріжемо часточками. Потім нарізаємо квадратиками і розшаровуємо їх, щоб шматочки були тоншими.
Буряк ріжемо тонкими брусками (можна натерти через тертку, якщо потрібно, щоб капуста швидше забарвилася). Моркву нарізаємо тонкою короткою соломкою.
Маринувати капусту можна в банку або в каструлі, глибокі миски. На дно кидаємо трохи суміші з моркви та буряків. Додаємо кілька пластин часнику.
Викладаємо шар капустяних квадратиків. Далі знову морква, буряк, часник та наступний шар капусти.
Заповнивши банку до верху (капусту зверху покриваємо овочевою соломкою з часником), ущільнюємо овочі та вливаємо олію. Беремо рафіновану, без вираженого смаку та запаху.
Варимо маринад. Наливаємо в каструлю воду, кидаємо лаврушку, горошини запашного перцю. Всипаємо сіль із цукром. Ставимо на сильний вогонь і даємо покипіти дві-три хвилини.
Знявши каструлю з вогню, вливаємо в гарячий маринад оцет, розмішуємо.
Відразу заливаємо маринадом капусту, заповнюючи банку під край. Закриваємо бляшаною або капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на кілька годин, поки не охолоне маринад. Потім прибираємо в холодильник щонайменше на добу або витримуємо довше.
За один-два дні маринована капуста з буряком, морквою та часником просочиться кисло-солодко-гострим маринадом і забарвиться у насичений рожевий колір. На цьому етапі можна куштувати капусту, але смачніша вона буде, якщо дати їй постояти ще один день. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!