Меню

Рецепти на зиму 8.10.2023

Швидко маринована капуста «Пелюстка» – яскрава, хрумка та соковита

Капуста виходить дуже апетитною, соковитою, хрумкою, з приємним кислувато-солодким смаком і легкою гостротою, яку дають часник і перець. На приготування знадобиться не більше півгодини, а готова вона буде за два-три дні. Але пробувати можна і раніше, наступного дня, просто колір буде недостатньо яскравим і шматочки нерівномірно просочаться маринадом.

Маринована капуста з буряком та морквою це простий рецепт із доступних зимових овочів. Свою назву закуска «Пелюстка» отримала через схожість яскравих шматочків капусти з квітковими пелюстками.

Відмінна закуска під міцні напої, можна подати зі смаженою, відвареною або печеною картоплею, доповнити м’ясо, рибу, котлети.

Рецепт капусти маринованої з буряком швидкого приготування, у банку шматочками

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 1 кг;
  • буряк середньої величини – 1 шт;
  • морква велика – 1 шт;
  • часник – 4-5 часточок;
  • цукор – 3 ст. л;
  • оцет 9% фортеці – 4 ст. л;
  • сіль – 1,5 ст. л;
  • олія рослинна – 2 ст. л;
  • лавровий лист – 2-3 шт;
  • перець запашний – 6-8 горошин;
  • вода – 1,5 літра.

овочі

Качан капусти зачищаємо від пошкодженого листя, обдаємо водою. Розрізаємо навпіл, ріжемо часточками. Потім нарізаємо квадратиками і розшаровуємо їх, щоб шматочки були тоншими.

капуста

Буряк ріжемо тонкими брусками (можна натерти через тертку, якщо потрібно, щоб капуста швидше забарвилася). Моркву нарізаємо тонкою короткою соломкою.

буряк і морква

Маринувати капусту можна в банку або в каструлі, глибокі миски. На дно кидаємо трохи суміші з моркви та буряків. Додаємо кілька пластин часнику.

часник

Викладаємо шар капустяних квадратиків. Далі знову морква, буряк, часник та наступний шар капусти.

маринована капуста з буряком

Заповнивши банку до верху (капусту зверху покриваємо овочевою соломкою з часником), ущільнюємо овочі та вливаємо олію. Беремо рафіновану, без вираженого смаку та запаху.

маринована капуста з буряком

Варимо маринад. Наливаємо в каструлю воду, кидаємо лаврушку, горошини запашного перцю. Всипаємо сіль із цукром. Ставимо на сильний вогонь і даємо покипіти дві-три хвилини.

маринад

Знявши каструлю з вогню, вливаємо в гарячий маринад оцет, розмішуємо.

оцет

Відразу заливаємо маринадом капусту, заповнюючи банку під край. Закриваємо бляшаною або капроновою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на кілька годин, поки не охолоне маринад. Потім прибираємо в холодильник щонайменше на добу або витримуємо довше.

маринована капуста з буряком

За один-два дні маринована капуста з буряком, морквою та часником просочиться кисло-солодко-гострим маринадом і забарвиться у насичений рожевий колір. На цьому етапі можна куштувати капусту, але смачніша вона буде, якщо дати їй постояти ще один день. Смачного!

маринована капуста з буряком

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons