Болгарський перець на зиму: рецепт без стерилізації, майже як свіжий
Болгарський перець на зиму в пряному маринаді з олією. Виходить майже як свіжий, дуже смачний та ароматний.
Інгредієнти на 4 банки 0.5 л:
- перець болгарський – 1200 г,
- лавровий лист – 4 шт.,
- перець чорний горошком — 24-28 шт
- зелень петрушки — ½ пучка,
- вода для розсолу – 1,5 л.,сіль — 5 ч.л.,
- цукор — 6 ч.л.,оцет 9% — 8 ч.л.
- олія рослинна рафінована — 60 мл.
Болгарський перець на зиму, рецепт приготування з олією без стерилізації
Щоб приготувати болгарський перець на зиму в пряному маринаді, підготуємо необхідні продукти. Перець вибираємо стиглий, товстостінний, без пошкоджень. Колір плодів може бути будь-який, як і розмір. Красиво виглядатимуть у баночці часточки червоного, зеленого, жовтого кольору. Сам по собі перець і так дуже ароматний, тому спецій беремо не дуже багато, щоб зберегти смак та аромат запашних плодів. Така пікантна, смачна та ошатна закуска не тільки урізноманітнить зимове меню, а й прикрасить святковий стіл.
Банки невеликого розміру (у нашому випадку півлітрові) миємо у гарячому содовому розчині та прополіскуємо чистою проточною водою. Стерилізуємо над парою або в мікрохвильовій печі. Кришки кип’ятимо 1-2 хвилини.
Перець миємо, вирізаємо плодоніжку з насінням і нарізаємо на великі часточки.
У сотейник наливаємо фільтровану воду, додаємо сіль та цукор за рецептом. Відправляємо на плиту та доводимо розсіл до кипіння. Вивантажуємо до нього половину нарізаного перцю і тримаємо на найменшому вогні до його розм’якшення. Це приблизно 5 хвилин. Як тільки часточки перцю стануть м’якими і розсіл почне закипати, вогонь прибираємо до мінімуму.
На дно підготовлених заздалегідь баночок кладемо нарізану зелень петрушки, горошини чорного перцю, лавровий лист і наливаємо по 1 столовій ложці рослинної олії на кожну півлітрову банку. Швидко заповнюємо ємність часточками перцю за допомогою виделки. Намагаємось укладати щільніше, заповнюючи весь обсяг баночок.
Заливаємо киплячим розсолом перець до верху.
Виливаємо зверху під кришку по 2 чайні ложки оцту.
Відразу закупорюємо банки з перцем кришками за допомогою ключа або прокручуємо до упору, якщо використовуємо гвинтові кришки.
Накриваємо банки з консервацією щільним рушником або краще пледом і залишаємо так остигати.
З перцем, що залишився, повторюємо всі попередні дії.
Болгарський перець на зиму у маринаді без стерилізації готовий. Зберігати таку закуску бажано у прохолодному сухому підвалі, але й звичайна домашня комора теж підійде.
Приємного Вам апетиту та вдалих заготовок!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!