Смачний рецепт лечо з баклажанів з помідорами та перцем
Лечо з баклажанів – соковитий овочевий салат, який можна приготувати і щодня, і на зиму. Особливість лечо в досить великій нарізці продуктів і великій кількості дуже смачного кисло-солодкого соусу з подрібнених помідорів.
Помідори краще брати соковиті, але не дуже рідкі і перед подрібненням зняти з них шкірку.
Інгредієнти на три банки по 0,7 літра:
- баклажани – 800 г;
- помідори – 1 кг;
- болгарський перець – 500 г;
- цибуля – 500 г;
- часник – 1 головка;
- олія – 80 мл;
- оцет 9% – 30 мл;
- цукор – 50 г;
- сіль – 1,5 ст. л. + 1 ст. л. для підготовки баклажанів.
Лечо з баклажанів на зиму з помідорами та перцем
Розріжте баклажани на три-чотири частини впоперек, щоб вийшли барильця. Потім щоразу на чотири частини вздовж. Перекладіть великі часточки баклажанів у миску, всипте столову ложку солі і перемішайте руками. Залишіть на півгодини.
Стиглі м’ясисті томати надріжте навхрест. Залийте окропом. Потримайте десять хвилин. Після цього злийте воду і остудіть під струменем холодної води.
Зніміть з томатів шкірку. Розріжте на часточки, видаліть залишки плодоніжки. Перекладіть у блендер.
Подрібніть помідори в густе однорідне пюре. Перелийте в казанок чи каструлю. Влийте олію, додайте сіль і цукор. Доведіть на невеликому вогні до кипіння, варіть 20 хвилин не накриваючи кришкою.
Баклажани промийте у холодній воді. Злегка відтисніть. Перекладіть у киплячий томат. Варіть після закипання десять хвилин.
Додайте нарізаний часточками болгарський перець та півкільця цибулі. Поки що нічого не перемішуйте, а просто прикрийте посуд кришкою. Вогонь зробіть тихим. Хвилин за десять овочі втратять обсяг, осядуть.
Акуратно перемішайте овочеве асорті. Варіть під кришкою 20-25 хвилин до м’якості всіх овочів.
За п’ять хвилин до готовності влийте в оцет і додайте продавлений через прес часник. Перемішайте так, щоб не розім’яти овочі.
Простерилізуйте наперед банки ємністю 0,7 літра, всього знадобиться три штуки. Прокип’ятіть кришки. Черпаком набирайте овочі разом із томатом і розкладайте по гарячих банках. Тут же закупоріть гарячими кришками.
Кожну банку з лечо загорніть у газету і сховайте під ковдру на добу для додаткового прогріву. Після остигання приберіть у комору або шафку.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!