Меню

Рецепти на зиму 12.08.2023

Смачний рецепт лечо з баклажанів з помідорами та перцем

Лечо з баклажанів – соковитий овочевий салат, який можна приготувати і щодня, і на зиму. Особливість лечо в досить великій нарізці продуктів і великій кількості дуже смачного кисло-солодкого соусу з подрібнених помідорів.

Баклажани та перець для лечо ріжуть часточками, цибуля півкільцями, щоб при варці овочі не розварилися, зберегли форму. Тоді і в готовому лечо у кожного буде свій смак — перець трохи солодкуватий, баклажани терпкі, а цибуля ніжна та трохи хрустка.

Помідори краще брати соковиті, але не дуже рідкі і перед подрібненням зняти з них шкірку.

Інгредієнти на три банки по 0,7 літра:

  • баклажани – 800 г;
  • помідори – 1 кг;
  • болгарський перець – 500 г;
  • цибуля – 500 г;
  • часник – 1 головка;
  •  олія – 80 мл;
  • оцет 9% – 30 мл;
  • цукор – 50 г;
  • сіль – 1,5 ст. л. + 1 ст. л. для підготовки баклажанів.

овочі

Лечо з баклажанів на зиму з помідорами та перцем

Розріжте баклажани на три-чотири частини впоперек, щоб вийшли барильця. Потім щоразу на чотири частини вздовж. Перекладіть великі часточки баклажанів у миску, всипте столову ложку солі і перемішайте руками. Залишіть на півгодини.

баклажани

Стиглі м’ясисті томати надріжте навхрест. Залийте окропом. Потримайте десять хвилин. Після цього злийте воду і остудіть під струменем холодної води.

помідори

Зніміть з томатів шкірку. Розріжте на часточки, видаліть залишки плодоніжки. Перекладіть у блендер.

томат

Подрібніть помідори в густе однорідне пюре. Перелийте в казанок чи каструлю. Влийте олію, додайте сіль і цукор. Доведіть на невеликому вогні до кипіння, варіть 20 хвилин не накриваючи кришкою.

томатний соус

Баклажани промийте у холодній воді. Злегка відтисніть. Перекладіть у киплячий томат. Варіть після закипання десять хвилин.

Лечо з баклажанів на зиму

Додайте нарізаний часточками болгарський перець та півкільця цибулі. Поки що нічого не перемішуйте, а просто прикрийте посуд кришкою. Вогонь зробіть тихим. Хвилин за десять овочі втратять обсяг, осядуть.

Лечо з баклажанів на зиму

Акуратно перемішайте овочеве асорті. Варіть під кришкою 20-25 хвилин до м’якості всіх овочів.

Лечо з баклажанів на зиму

За п’ять хвилин до готовності влийте в оцет і додайте продавлений через прес часник. Перемішайте так, щоб не розім’яти овочі.

Лечо з баклажанів на зиму

Простерилізуйте наперед банки ємністю 0,7 літра, всього знадобиться три штуки. Прокип’ятіть кришки. Черпаком набирайте овочі разом із томатом і розкладайте по гарячих банках. Тут же закупоріть гарячими кришками.

Лечо з баклажанів на зиму

Кожну банку з лечо загорніть у газету і сховайте під ковдру на добу для додаткового прогріву. Після остигання приберіть у комору або шафку.

Лечо з баклажанів на зиму

Зберігати лечо з баклажанів можна за кімнатної температури. Вдалих вам заготовок та приємного апетиту!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons